Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İTİRAZLARIN ARDINDAN TUTUKLANDI

İTİRAZLARIN ARDINDAN TUTUKLANDI
Bir iş adamından tehdit ve şantajla para talep ettiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan televizyon kanalı sahibi şüpheli, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz sonucu tutuklandı.

Bolu'da bir iş adamından tehdit ve şantaj yoluyla para istediği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan televizyon kanalı sahibi şüpheli, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkilendireceği ya da elindeki bir kısım belgeleri açıklayacağı şeklindeki sözlerle şantaj yaparak reklam vermeye zorladığı ve bu yolla menfaat sağladığı iddia edilen, Bolu'dan yayın yapan ulusal bir televizyon kanalının sahibi şüpheli M.A. ile aynı televizyonda birlikte program yaptığı şüpheli İ.A. ve atılı suça iştirak eden şüpheli L.Y'nin, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller gözetilerek 7 Aralık'ta gözaltına alındığı anımsatıldı.

Benzer yöntemlerle şantaja maruz kaldıklarını iddia eden şikayetçilerin ifadeleri üzerine soruşturmanın genişletildiği ifade edilen açıklamada, birden fazla mağdura yönelik şantaj suçundan Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 11 Aralık'ta ifadeleri alınan şüphelilerden M.A'nın tutuklanması, diğer şüpheliler İ.A. ile L.Y'nin ise adli kontrol uygulanması talebiyle Bolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği anlatıldı.

Bolu Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerden M.A. ve L.Y'nin adli kontrol altına alınarak, şüpheli İ.A'nın ise herhangi bir koruma tedbiri uygulanmaksızın serbest bırakılmalarına itiraz edildiği belirtildi.

İtiraz üzerine şüpheli M.A'nın Düzce Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığı kaydedildi.

OLAY

Bolu'da yayın yapan bir televizyon kanalının sahibi M.A'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Bolu Çatı Yapılanması davasında tutuksuz yargılanan A.O'dan uzun süredir para istediği, para vermemesi halinde sahibi olduğu televizyon kanalında yaptığı programlarda "FETÖ'cü damgası" vuracağı tehdidinde bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri, 9 Aralık'ta operasyon başlatmıştı.

A.O, emniyet ekipleri tarafından seri numaraları alınan paralarla tehdit ve şantaj olayına aracılık ettiği ileri sürülen bir kişinin mobilya mağazasında M.A. ile buluşmuş, M.A'nın seri numaraları daha önceden alınmış paraları aldığı esnada polis ekipleri iş yerine baskın yapmıştı. Suçüstü yakalanan M.A, olayın yaşandığı dükkanın sahibi olan ve şantaja aracılık ettiği iddia edilen L.Y ile daha sonra da söz konusu kanalda program sunan İ.A. da gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden M.A. ile L.Y adli kontrol şartıyla İ.A. ise adli kontrol şartları aranmaksızın serbest bırakılmıştı.