Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İSTİFALARIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

İSTİFALARIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI
Cumhuriyet Halk Partisinde Belediye Meclis Üyeleri Hakan Özmen ve Berkay Bakırcı meclis üyeliği görevinden istifa ettiler. Yerlerine, İbadi Mamur ve Mustafa Gürdal geldi.

Cumhuriyet Halk Partisinde Belediye Meclis Üyeleri Hakan Özmen ve Berkay Bakırcı meclis üyeliği görevinden istifa ettiler. Yerlerine, İbadi Mamur ve Mustafa Gürdal geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisinde dün gelen meclis üyeliği istifaları şok etkisi yarattı. 9 yıldır aralıksız Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeliğini yürüten Hakan Özmen, Bolu Belediyesi Meclis Başkanlığına gönderdiği dilekçe ile meclis üyeliği görevinden istifa etti.

Özmen dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “2009 ve 2014 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisinden seçilerek 9 yıldır aralıksız sürdürdüğüm, elimden geldiği gücümün yettiği kadar en iyi en doğru şekilde görevimi yapmaya çalıştığım Belediye Meclis Üyeliği görevimden bugün itibarı ile istifa ediyorum.

İlgili dönemlerde, çok sevdiğim şehrimize birlikte hizmet etme fırsatı bulduğum Bolu Belediyesi’nin tüm meclis üyelerine, çalışanlarına çok teşekkür ederim. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilerim. İstifam konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Aldığımız bilgilere göre; geçtiğimiz gün “acil” kodu ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu başkanlığında, Milletvekili Tanju Özcan, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu başta olmak üzere kadın kolları, gençlik kolları yöneticilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının, Bolu Belediyesi İmar Komisyonu seçimlerinde yaşanan tartışmalar nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Bu tartışmanın ise; Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye meclis grubu yeni dönemde partilerini temsilen Mustafa Aksoy ve Erkan Nahit Gürkan’ın imar komisyonunda yer alması yönünde karar aldığı, mecliste de bu yönde önerge verdikleri, fakat AK Partili meclis üyelerinin imar komisyonu üyeleri Hakan Özmen ve Sabri Güngör’ü yeniden imar komisyonuna önermesi ve bu isimlerin seçilmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Hakan Özmen ve Sabri Güngör seçildikleri komisyondan bir gün sonra istifa ederken, konu Cumhuriyet Halk Partisi’nin acil koduyla toplandığı toplantıda tartışmalara neden oldu. Bu tartışmalar ardından Hakan Özmen, meclis üyeliğinden de istifa ettiği öğrenildi.

Diğer bir istifa ise CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Berkay Bakırcı’dan geldi. Bakırcı’nın belediye meclis çalışmalarına yeterince vakit ayıramaması nedeniyle istifa ettiği öğrenildi. 

Etiketler: