Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İSHAK ÇAKMAK: "SÜPER LİG'E ÇIKACAĞIZ, İNAT, İNANÇ

İSHAK ÇAKMAK:


Orta sahanın tecrübeli oyuncularından olan İshak Çakmak Kulübün resmi yayın organı Boluspor dergisine kendisi hakkında ve kırmızı beyazlı ekip için açıklamalarda bulundu. İkinci Boluspor serüveni olduğunu belirten İshak Çakmak; “40 yaşıma kadar futbol oynamak istiyorum” diyerek hedefini belirtti.

15 yaşında profesyonel olan İshak'ın, 2013–2014 yıllarında Boluspor'la yolları kesişmiş, bu sezon tekrar yuvaya döndüğünü belirten İshak, mutlaka şampiyon olacağımızı, Boluspor bayrağını orta sahaya dikerek Süper Lig'e çıkacağımızı büyük bir inançla söylüyor. 25 yaşında olan İshak, 40 yaşına kadar futbol oynamak istediğini ve Süper Lig'e çıkıp Boluspor'da futbolu bırakmayı arzuladığını dile getirdi.

BOLUSPOR’UN TECRÜBELİ ORTA SAHASI İSHAK ÇAKMAK İLE YAPILAN RÖPORTAJDAN SATIR BAŞLARI:

Aslen Doğulu'yum, babam Muşlu, annem Sivaslı, ben doğma büyüme Konyalıyım ve futbola Konya'da başladım. Eğitimimi lise 2'de futbola olan yoğun ilgim nedeniyle bıraktım. Biz 10 kardeşiz, iki kardeşim vefat etti. İki ablam var, diğerleri erkek kardeşlerim, onları evlendirdik, ben de evliyim bir çocuğum var.

“2005'DE PROFESYONEL OLDUM”

Futbola Konya'nın ilçesi Çumra'da 2001'de altyapısında başladım, 2005'de de Konya Şekerspor'a geçtim. İlk futbolla tanışmam, yıllarca Konya'da çalışmış, Konya altyapılarında görev almış emektar hoca Hakan Ünal ile Ali Uyar, onlar beni keşfettiler ve beni aldılar. Konya Şekerspor'la altyapısına geldikten bir sene sonra ise profesyonel sözleşme imzaladım, 15 yaşımdaydım ve ilk profesyonelliğim böylece başlamış oldu. Sene 2005 idi, daha sonra da çok çalışarak ve Allah'ın yardımıyla buralara kadar gelen bir futbol yaşam sürecim başlamış oldu, şu an Boluspor'un emrindeyim.

“KONYA İLE SÜPER LİG'E ÇIKTIK”

İlk Konya Şekerspor'da profesyonel olduktan sonra Konya Torkuspor'da 6 yıl futbol oynadım, daha sonra Konya Şekerspor'la Konyaspor birleşmişti, bu zaman zarfında Konyaspor'a geçtim. 2012 - 2013 sezonuydu ve Konyaspor'da 22–23 maç oynamıştım. O zaman PTT 1.Lig'deydi Konyaspor ve lig tamamlandığında bayrağı orta sahaya dikmiştik ve Konyaspor'u Süper Lig'e çıkarmıştık. Konyaspor Süper Lig'e çıktığı zaman bir sene bu kulüpte oynadım, hocamız Uğur Tütüneker'di, hoca değişikliği oldu, Uğur hocadan sonra gelen hoca takımda beni istemediği için Konya'dan ayrılmam gerekiyordu. Benim için belki de gurbete çıktığım ilk takım Boluspor olmuştu, 2014–2015 sezonunda Bolu'ya geldim, bir sene sonra Antep'e gittim ancak tekrar Bolu'ya gelmeyi nasip etti Allahım, ayrılamıyorum buradan, Bolu ve Boluspor benim için gerçekten çok farklı bir yer ve burada ailemle çok mutlu ve huzurluyum.

“BOLUSPOR KULÜBÜ ÇOK FARKLI”

Boluspor kulüp olarak Türkiye'de her futbolcunun burada futbol hayatını sürdürmek isteyeceği harika bir kulüp. Konya'da oynadım, Antep'te de oynadım ancak Boluspor Kulübü tesisleşme, kulüp yönetimi, şehir olarak bence diğer oynadığım takımlardan, kulüplerden 1.Lig kulübü olmasına karşın daha da üstün bir kulüp. Buranın futbolcusu olduğum için bunları söylemiyorum, diğer oynadığım kulüplerle kıyasladığımda bu gerçek zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor. TFF'de belki de problem yaşamamış bir kulüp Boluspor. Transfer ödemeleri olsun, maaşlar olsun, tesislerin kullanımı olsun burada hiçbir sıkıntı yaşanmıyor, o nedenle Boluspor ülkemizin en temiz kulüplerinden biridir diyorum. Hiçbir oyuncuya borcu olmayan bir kulüp burası, bu da futbolcu için en önemli etkenlerden biri zaten.

“SÜPER LİG'E ÇIKMASI GECİKMİŞ BİR KULÜP”

Boluspor'un aslında çoktan Süper Lig'e çıkması gerekiyordu, geç kalınmış aslında ancak sabırla ve inatla bizler o şanssızlığı kıracağız, buna ben ve arkadaşlarım inanıyoruz. İçtenlikle bunu söylüyorum, sezon sonu o bayrağı Bolu'da da orta sahaya dikip Süper Lig'e çıkarak 27 yıllık özlemi gidereceğiz Allah'ın izniyle. Taraftarlarımız emin olsunlar ve onlar da inansınlar, bir-iki adım kaldı, anormal bir aksilik yaşamadığımız takdirde bizler, tüm ekibimiz bu takımı bu sene Süper Lig'e çıkaracağız. Boluspor 1.Lig kulüpleri arasında Süper Lig'i hak edebilecek ilk kulüptür, hem yönetimi, hem teknik kadrosu hem de futbolcu portföyüyle bunu gerçekleştireceğiz, çok net söylüyorum. Sezon sonu bunu başarıp taçlandırdığımızda Boluspor'un hem yeni stadı, hem başka antrenman sahaları hem de tesisleri süratle yapılır bu da şehri daha da renklendirir, daha da zenginleştirir, bu potansiyel zaten var Bolu kentinde. Biz inşallah şampiyon olacağız ve bizlerden beklenen bu sona takım olarak ulaşacağız. Taraftarlarımız bize inansın, kötü gidebiliriz, iyi de gidebiliriz, ancak bizden asla kopmasınlar, sürekli bizlere destek versinler. 12. adam olarak sezon sonu bu bayrağı dikelim, şampiyon olalım.

“SAİT HOCAMIZ FARK YARATTI”

Boluspor'un şu anki kadrosu ilk 2'yi çok rahat yakalayabilecek güçte bir kadrosu var. Oynayacağız Allah'ın izniyle, lige şanssız ve kötü başlamış olmamıza rağmen. Ancak hoca değişikliği ile takımımız kendisinden beklenilen bir sinerji yakaladı, bir hava yakaladı. Sait Karafırtınalar geldi, bizi biraz rahat bıraktı, aslında önceki hocamız da iyiydi fakat biz futbolcuların biraz üstüne fazla geliyordu, tek sıkıntımız sadece rahatlıktı. Sait hoca yılların hocası, bu ligi çok iyi biliyor, hepimizle tek tek konuşmalar yaptı, pozitif yaklaşımlarıyla sorunu çözdü ve takım kendine gelerek başarılı sonuçları art arda almaya başladı. Sihirli bir değnek değil aslında, hoca farkı diyebiliriz buna. İyi gidiyoruz, inşallah da böyle gideriz.

“AİLEM VE OĞLUMLA BERABER OLMAK BENİ MUTLU EDİYOR”

Evli bir insanım, bir de çocuğum var, eşim de Ankaralı, ben buraya çok alıştım. Kiralık geldiğim dönemde sezon sonu ayrılmak zorunda kalmıştım Bolu'dan. Ancak Bolu'da çevrem de oluştu, arkadaşlıklar edindim. Buradan ayrı kaldığım süreçte Bolu'daki arkadaşlarımla hep birbirimizi aradık, sonunda tekrar Boluspor'un futbolcusu olarak buraya geldim ve gerçekten çok mutluyum burada. Doğduğum kent olarak önce Konya, sonra da Bolu benim için çok özel iki kenttir. Herhangi inandığım bir uğurum filan yoktur. Sahaya çıkarken Allah’ıma dua ederim, sakatlık görmemek ve başarılı olabilmek için. Futbol dışında ise daha önce de dediğim gibi evliyim, futbol harici her daim zamanımı ailemle ve oğlumla geçiriyorum. Hemen eve gidip oğlumla oyunlar oynamak bana huzur veriyor. Oğlum 19 aylık, onunla ve eşimle bir aile olarak vakit geçirmek bana fazlasıyla yetiyor ve başka da hiçbir şey düşünmüyorum. Tüm boş zamanlarımı ailemle geçirmeyi seviyorum, Abant'a gidiyoruz, Gölcük'e gidiyoruz hep beraber, ailemle birlikteyim hep.

“GENÇ KARDEŞLERİME MESAJLARIM VAR”

Genç kardeşlerimize vereceğim mesajlar var. Bizler de oralardan geldik ancak onlar bizlerden daha şanslılar diyebilirim. Bizim oynadığımız dönemlerde, bulunduğumuz ortamlarda bizlerden büyük olan ağabey dediğimiz futbolcular bizleri eziyorlardı, bize futbolcu gözüyle de pek bakmıyorlardı. Boluspor'da alt yapıdan A takıma yükselmiş veya buna aday olan genç kardeşlerimize bu kulüpte bizler ve bizlerden de yaşça büyük olan diğer futbolcular hem ağabeylik yapıyorlar hem de her türlü sıkıntılarına yardımcı oluyorlar. Onlara burada bir aile gibi davranılıyor ve kendilerinin tek yapacakları şey şu; sadece ve sadece sürekli çalışacaklar. Tek yapacakları çok çalışmak. Burak ve Furkan örneği verebilirim, en son oynadığımız Giresun maçında Burak çıktı, aslanlar gibi oynadı ve hep gelir benimle veya diğer tecrübeli futbolcularla konuşur, bir şeyler sorar ve öğrenir. Bu çok güzel bir şey. O nedenle dediğim gibi bizim yeni profesyonel olduğumuz dönemlerde hayatta gidip bir şey soramazdık dahi, ya terlenirdik ya da dalga geçilirdik, odadan bile çıkamazdık ki. Ancak bu kardeşlerimiz burada çok şanslılar, Boluspor kadro yapısının zenginliği ve kaliteli futbolcuların fazlalığı bu kardeşlerimizin şansıdır. Aslında böyle de olması gerekiyor, büyükler genç kardeşlerine örnek teşkil etmeliler. Sadece çalışacaklar, beslenmelerine, uykularına ve düzenli yaşama bakacaklar, şans bir gün mutlaka gelecek ve onu da iyi bir şekilde değerlendirecekler.

“BOLUSPOR ALTYAPISI ÇOK SAĞLAM”

Boluspor Kulübü olarak altyapımız da çok iyi ve sağlam. Oradan gelen oyuncular bizlerle sahaya çıkıp çatır çatır futbol oynuyorlar, çok iyi de oynuyorlar. Bu çok iyi bir şey ve altyapıdan bu şekilde oyuncu gelmesi ve kadroya yükselmesi Boluspor'un gücüne daha da güç katacaktır. Boluspor hem profesyonel kadro, teknik heyet, Başkanımız, yönetim kurulu olarak aslında tam bir aile olmayı başarmış bir kulüptür. Biz futbolcular arasında hiçbir problem bulunmamakta, tersine herkes birbirine saygı göstermekte ve birbirini, desteklemekte. Diğer kulüplerde de futbolcu arkadaşlarımız var, onlarla da görüşmelerimiz olur zaman zaman. Nerede hizipleşme, nerede dedikodu olursa, o kulüplerde başarı asla olmaz. Gruplaşma ve samimiyetsizlik çok şükür ki Bolusporumuzda yok. Bizler birbirimize öyle bir kenetlendik ki, pozitif bir hava yakaladık, aksi olamaz da zaten. Çok ünlü oyuncularımız var kadromuzda; Andre Santos, müthiş bir futbolcu. Bizlere çok katkıları var, biz ondan bir şeyler öğrenebilirsek, ondan bir şeyler kapabilirsek biler için daha iyi. Andre ile aynı takımda oynamak benim için ayrı bir mutluluk. İnşallah bu aile ortamı bu şekilde gider, şampiyon olacağımıza da inancımız sonsuz.

“İNİESTA'YI ÖRNEK ALMIŞTIM”

Çocukluğumda İspanyol milli futbolcu İniesta'yı örnek almıştım ve sürekli onun maçlarını izleyerek, onun futbol mantalitesini yakalamayı istemiştim. Fakat onun yaptıklarını yapmaya kalkınca, bir baktım, onlar uzayda yapıyorlar bu işi... Hedefi demek ki çocukluk zamanlarımda onu örnek alarak bayağı yüksek tutmuşum. Futbol oynamak içim aslında uzun yıllarım var, daha 25 yaşımdayım, daha çok erken ve Allah nasip ederse daha en az 10 sene futbol oynarım, herhangi bir sakatlık veya mai çıkmazsa. Benden beklentileri biliyorum, hissediyorum ve ben Boluspor için elimden gelenin en iyisini yapacağım, yapmaya gayret ediyorum. 15 yaşımda proferyonel oldum ve geriye dönüp baktığımda 25 yaşında bir futbolcunun 10 senede 350'ye yakın maç yapmışlığım var. Ben belki de bu kadar fazla maç oynadığım için bu genç yaşta abi olarak görülüyorum, bu da normal.

“FUTBOLU 40 YAŞIMDA NOKTALAMAK İSTİYORUM”

Futbolu bıraktıktan sonra, futbolla kesinlikle uğraşmam. Çünkü sürekli stresli bir iş içindesin, zaten bu stresi futbolculuk süresince devamlı yaşıyorsun. Belki kimisi için heyecan verici olabilir ama benim için asla. Ben ailemden uzak kalmayacağım ve futbolculuk hayatım bittikten sonra başka bir işle ilgileneceğim, düşüncem bu. Futbolculuk dönemi boyunca, maçlar, antrenmanlar, kamplar zaten sürekli ailenizden uzak kalıyorsunuz, bir de futbolculuğu sonlandırdığınızda yine de futbolun içinde kalırsanız o zaman ailenizle beraber bu hayatı birlikte yaşama olanağınız kalmaz diye düşünenlerdenim. Futbol hayatım bitince herhalde bir iş yapacağım, bu ticaret alanında herhangi bir kol olabilir. Fakat ben Allah izin verirse 40 yaşıma kadar futbol oynamak istiyorum. Süper Lig'e çıktığımız zaman ki inşallah da çıkacağız, ve ben de Boluspor'da üst ligde hizmet etmeyi çok isterim. Burada şunu da belirteyim hiçbir şey istemiyorum, Boluspor Kulübü Başkanımız Sayın Necip Çarıkçı ne derse o olur, desin ki imzala şunu, 10 yıllık kontrata imza atarım. Boluspor'dan ayrılma gibi bir düşüncem olmadı, olamaz, ailem de burada. Bolu Ankara'ya yakın, Konya'ya yakın, bir de buradan daha düzgün bir kulüp gerçekten Türkiye'de yok. Boluspor'da oynamaktan gerçekten büyük gurur duyuyorum. Süper Lig'e çıkma arzumuz asla bitmeyecek, ayaklarımız her zaman yere sağlam basmalı ancak bu gerçekleşmese de ben bu kulüpte futbolculuk yaşantımın sonuna dek kalmak istiyorum. Nasip olursa futbolu Bolu'da bırakırız.

Etiketler: