Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HUZUREVİ SAKİNLERİNİN "GÖNÜLLÜ" BERBERİ

HUZUREVİ SAKİNLERİNİN
Bolu'da "yaralama" suçundan aldığı cezayı denetimli serbestlikten faydalanarak çeken Cafer Özcan, huzurevi sakinlerini de "gönüllü" tıraş ediyor.


Bolu'da 2017'de yaralama olayına karıştığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay cezasına çarptırılan ve denetimli serbestlikten faydalanarak kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğünü yerine getirmesine karar verilen 34 yaşındaki Cafer Özcan, 2 Şubat'ta Bolu İzzet Baysal Huzurevi'nde çalışmaya başladı.

Özcan, burada çalıştığı sürede huzurevi sakinlerinin yanı sıra Sevgi Evleri'nden ziyarete gelen çocukları tıraş etmeye başladı.

Daha sonra Bolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından bir başka işte görevlendirilen Özcan, hafta sonları huzurevini ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Burada gönüllü olarak huzurevi sakinleriyle Sevgi Evleri'nde kalan çocukları tıraş eden Özcan, bir nevi huzurevinin "gönüllü berberi" oldu.

Yaşlılar tarafından sevgiyle karşılanan Özcan, yaptığı açıklamada, huzurevi sakinleriyle bir arada olmaktan memnun olduğunu söyledi.

Denetimli serbestlik vasıtasıyla huzurevi sakinleriyle tanıştığını anlatan Özcan, "Bu güzel insanlarla tanıştıktan sonra bir müddet burada ihtiyaçlarını karşıladım, tıraşlarını yaptım. Daha sonra gönül rızam ile huzurevine gelmeye başladım. Pazar günleri huzurevine gelerek bu güzel insanların ihtiyaçlarını karşılıyorum. 13 çocuğu da tıraş ediyorum. Onları sevindiriyorum." şeklinde konuştu.

Cafer Özcan, huzurevi sakinlerinin kendisini gördüklerinde çok mutlu olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Burada artık bir aile gibi olduk. Hepsi birbirinden müthiş insanlar. Onlarla bir bağ oluşturduk, sevecen insanlar. Onların da bir ihtiyacı var. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki de tanışmışım böyle güzel insanlarla. Kendi rızamla geliyor ve bu insanları mutlu ediyorum."

HUZUREVİ SAKİNLERİ DE ÇOK MEMNUN

Huzurevi sakinlerinden 75 yaşındaki Hüdaverdi Özgüven, gönüllü gelen berber sayesinde haftada bir gün tıraş olduklarını belirterek, bunun çok güzel bir durum olduğunu söyledi.

Tıraş olmak için sırada bekleyen 73 yaşındaki Ahmet Çakır, yapılan çalışmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, "Hafta sonları gönüllü olarak gelen ve bizleri tıraş yapan berbere teşekkür ediyorum. Saçlarımı kısalttırmak için sıra bekliyorum." dedi.

Huzurevi sakinlerinden 90 yaşındaki Mehmet Acar da berberin gönüllü olarak tıraş yapmasından çok memnun olduğunu ifade etti.

 

 

 

Etiketler: