Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HİBE DESTEĞİNDE SON GÜN 11 ARALIK

HİBE DESTEĞİNDE SON GÜN 11 ARALIK
Bolu İş-kur Müdürü İsmail Yalçın İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği konusunda açıklamalarda bulundu. Yalçın; “Kendi işini kurmak isteyen engelliler bir dosya hazırlayıp kendi işlerini kurmak istedikleri işe yönelik

Yalçın: İŞKUR'dan kendi işini kurmak isteyenler için hibe desteğinde son gün 11 Aralık 2017 tarihinde bitiyor. Engelli vatandaşların bu hibe ile ilgili projeyi mutlaka değerlendirmelerini arzu ediyoruz çağrısında bulundu.

“50 BİN TL HİBE ÖDEMESİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Engellilere dönük hibe için başvuruların 11 Aralıkta son bulacağını ifade eden Yalçın; “Bizim genel müdürlüğümüzün kendi işini kurmak isteyen engellilere dönük hibe programı 2017 için başvurular 11 Aralık 2017 tarihinde bitiyor. Ama bu sadece bu yıl için olan süre. Bu süreyi kaçıran engelliler daha sonra da proje hazırlayarak bu hibe programından bir sonraki değerlendirme döneminde yararlanabilirler, istifade edebilirler. Kendi işini kurmak isteyen engelliler bir dosya hazırlayıp kendi işlerini kurmak istedikleri işe yönelik bir dosya hazırlayıp kurumumuza müracaat etmeleri durumunda biz bu dosyayı genel müdürlüğümüzün bu konu ile ilgili heyeti var bir komisyonu var. Komisyona gönderiyoruz, komisyon değerlendirmesini yaptıktan sonra eğer dosya kabul görür ise kendi işini kuran engelliye kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza 50 bin TL hibe ödemesini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

“SEKTÖREL SINIRLAMA YOK”

İsmail Yalçın, Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara sektörel ve alansal bir sınırlama olmadığına dikkat çekti. Yalçın; “50 bin TL hibe ödemesini alan engelli vatandaşımızda kendi işini kurduktan sonra bu işte çalışmaya devam ediyor. Kurmak derken illa bir atölye, bir fabrika, bir işletme açıp ta bir üretimin içerisinde olma diye bir şart yok yani hayvancılık sektörüne girip 2 tane “ben inek alıp sütçülük yapmak istiyorum” diyen de bu hibeden yararlanabilir. Bunun içinde müracaatta bulunabilir. Hayvancılık, tarım, sanayi, imalat, turizm, hizmet sektörü bu konuda siz sektörel bir sınırlama ya da alansal bir sınırlama yok. Dolayısıyla engelli vatandaşların bu hibe ile ilgili projeyi mutlaka değerlendirmelerini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Etiketler: