Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“…‘HAYIR’ DEMEYİZ”

“…‘HAYIR’ DEMEYİZ”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimlerinde aday olup olmayacağı yönündeki sorumuza: “Arzum belediye başkanlığında kalmak ama başka bir görev verilirse ‘Hayır’ demeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 24 Haziran seçimlerinde kendisine milletvekilliği konusunda talep gelmesi noktasında; “Bizim ismimizden bahsediliyorsa bu bizim için çok büyük bir onurdur. Buna layık olmaya çalışmak bizim açımızdan erdemdir” diyerek açıklamalarda bulundu.

“ORADA HİZMET EDEBİLECEĞİME İNANIYORSAM ADAY OLURUM”

“Hizmet etmeye ve başarılı olabileceğime inandığım sürece aday olurum” diye belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Şu an yenice 3’üncü dönemi bitiriyorum ben. Siyasetteki algım, eğer kendisini siyasi atmosferde memleketine hizmet etmeye adamış veya hizmet etme arzusunda olan insanlar varsa; bu insanlar hangi konuda birikimli ise o konuda iline ve ülkesine hizmet etmek arzusunda olmalılar. Eğer birikimleri belediyecilik anlamında yeterli ise belediyeci olarak hizmet etmeleri en doğrusudur. Belediye Başkanlığı, milletvekilliği boş ben oraya aday olayım. Bu hem seçmene, kendin, iline ve ülkene haksızlık olur. Yani sırf milletvekili olmak için milletvekili olmayı, sırf belediye başkanı olmak için belediye başkanı olmayı kendime yediremem, aşağılık sayarım demiştim geçmiş dönemlerde. Eğer ben orada hizmet edebileceğime ve başarılı olabileceğime inanıyorsam aday olurum. Ülkeye hizmet etmeden ziyade kendisini bir yere yamamak gibi mütalaa ederim, yani aday oraya da olayım buraya da olayım. O zaman insanın kendisine de seçmenine, kendisine, iline saygısı olmamış olur” diye konuştu.

“BOLU’NUN PROBLEMLERİNİ EN İYİ BİLENLERDEN BİR TANESİYİM”

Başkan Yılmaz, Bolu’nun problemlerini en iyi ben bilirim diyerek; “Ben belediye başkanlığına hazırdım, çünkü 2 dönem belediye meclis üyeliği yapmıştım ve Bolu’nun problemlerini belediyecilik anlamında en iyi bilenlerden bir tanesiydim. Çözüm yolarını da en iyi bilenlerden bir tanesiydim. Bolu’nun geldiği konum itibariyle bakarsanız, seviliyorsak; 1’inci dönemde sevilebilirsiniz, 2’inci dönem, 3’ünci dönemde de hala seviliyorsanız o zaman siz şehrinizle, yaptığını icraatlar ile insanların gönlünde bir yer etmişsiniz demektir. Bu yeri yaptığınız icraatlar ile yapabileceğiniz gibi şamatalarla da edebilirsiniz. Ama bu şamatalardan o ilde, seçmende, ülkede bir şey kazanmaz” dedi.

“İSMİMİZDEN BAHSEDİLİYORSA BU BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONURDUR”

Kendisine milletvekilliği konusunda bir talep gelmesi noktasında açıklamalarda bulunan Yılmaz; “Allaha binlerce şükür ki; 3’ünci dönemin sonuna geliyoruz. 1 yıldan az bir zaman kaldı. Eğer bizim ismimizden bahsediliyorsa bu bizim için çok büyük bir onurdur. Buna layık olmaya çalışmak bizim açımızdan erdemdir. Tabi son süreçte ola ki milletvekilliği konusunda bir talep gelebilir mi? Gelebilir ama bana sorarlarsa sen nerede devam etmek istersin diye; biz eksik kaldığına inandığımız hedefimizde başarmak zorunda olduğumuzu hissettiğimiz görevleri yapmak arzusunda olduğumuzu ifade ederiz. Bütün bunlara rağmen farklı bir görev verilirse ‘hayır’ demeyiz. Hatta sen yoruldun artık dinlen derlerse, “Sizlerden Allah Razı Olsun” der, bütün gücümüzle beni bu makamda bu kadar uzun tutan partime de destek vermek zorunda hissederim.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİNİN KURUCU İL BAŞKANIYIM”

Daha önce bir söyleminin yanlış anlaşıldığını ifade eden Yılmaz; Ben AK Partinin kurucu il başkanıyım. Burada partimin zarar görmemesi için kendimin zarar görmesini yeğlerim onun için dedim ki; asıl çocuğun anası biziz, çocuğumuzun zarar görmemesi için çocuğumuzdan bile vazgeçeriz. Bu anlayışta olan insan sayımız fazla olmayabilir ama az bile olsa o az olan insanlardan olmayı yeğleriz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Etiketler: