Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HAYAT BULSUN, YAŞASIN VE TURİZME HİZMET ETSİN”

“HAYAT BULSUN, YAŞASIN VE TURİZME HİZMET ETSİN”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz restorasyonu devam eden tarihi Arasta Çarşısı hakkında bilgiler verdi. Yılmaz; “Arasta çarşısı Bolunun ilk ve tarihi bir çarşısı. Restorasyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah hayat bulsun, yaşasın ve turizme hizmet etsin diye o çarşıyı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2017 tarihli 4265 sayılı kararla onaylanan “Büyük Cami Mahallesi Arasta Projesinde çalışmaları devam ediyor. İlimizin tarihi dokusuna yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla devam eden proje ile Yukarı Çarşının çehresini değişecek.

Alaaddin Yılmaz, Aşağı Taşhan, kapalı Pazar yeri ve millet parkı ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini belirtti. Ayrıca Bolu’ya çok sayıda insanın gelip gittiğini ve istenilen bir noktaya geleceğini ifade ederek “Bolumuz turizm, sağlık, üniversite ve spor kenti olacak, hedeflerimize doğru adım adım yürüyoruz” diye konuştu.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞSIN”

Başkan Yılmaz, gece gündüz çalışmasını istediği Arasta çarşının hareketliğinin artması gerektiğini vurgulayarak; “Arasta çarşısı Bolunun ilk ve tarihi bir çarşısı. Buranın şu anki hareketliliği gün gittikçe azalıyor. Biz de istiyoruz ki Arasta çarşımız gece gündüz çalışsın ve hareketliliği artsın. Çocukluğumuzda tek alışveriş merkezi orasıydı. Şu an ise hiç kimsenin pek gitmediği bir yer haline dönüştü. Akşam belli bir saat sonra kapanıyor ve eski özelliğini yitirmiş.

“TURİZME HİZMET ETSİN”

Bolumuz turizm, sağlık, üniversite ve spor kenti olacak. Bolu’ya çok sayıda insan gelip gidiyor. Şu an Narven Tesislerimize geldiği gibi Gölcük, Yedigöller ve Abant’a sportif anlamda gelen insanlar Bolu’ya ait bazı şeyleri almak için Arasta çarşısına gitmesi lazım. Dolayısıyla Arasta çarşısının restore edilmesi lazımdı. Yıllarımızı verdik. İlk belediye başkanı olduğumuz günden bu yana Arasta çarşısının en azından Anıtlar kuruluna evet diyebileceği restorasyon içine alınması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Şu an itibariyle restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çok arzu edilen bir noktada değil ama inşallah hayat bulsun, yaşasın ve turizme hizmet etsin diye o çarşıyı oluşturmaya çalışıyoruz.

“TAŞHAN İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”         

Aşağı Taşhan’ın restore edilmesi bu amaca yöneliktir. Taşhan ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şu an yeni belediye binamız yan tarafta yapılacak iş merkezi ve yürüyen merdivenler ile Yukarı çarşıyı biraz daha hareketli hale getirme istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEDEFLERİMİZE DOĞRU ADIM ADIM YÜRÜYORUZ”

Yılmaz, projelerde destek veren Bolu halkına da teşekkür ederek; “Arka taraftaki Pazar yeri projemizde devreye girdiğimiz zaman arkadaki stadyumun yıkılıp orası da millet parkı projesi de işlevsel hale dönüştüğünde Bolu inşallah turizm, üniversite, sağlık ve spor kenti olacak ve sporun her branşının kamp merkezi olacak. İlk günden bu yana heyecanla hedeflerimize doğru adım adım yürüyoruz. Bu konuda destek veren bütün Bolu halkına da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Etiketler: