Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GÜZ O SÜRECİ ANLATI

GÜZ O SÜRECİ ANLATI
Hukuki Araştırmalar Derneği Bolu Şubesinin tanıtım toplantısında basın mensupları ile bir araya gelen Mehmet Emin Güz, AK Parti İl Başkanlığında geçtiğimiz aylarda yaşanan süreçle alakalı konuştu.

Mehmet Emin Güz basın mensuplarının sorusu üzerine il başkanlığı belirmeme sürecinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeye kadar geçen süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Emin Güz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Önce bundan önceki süreci değerlendirmek lazım. İlk kongre tarihi verildiğinde ben 2. Bir aday olarak çıkmıştım. Seçim yapılmasını bekliyorduk. Ancak, genel merkezimizin vermiş olduğu bir karar ile kongre tarihi iptal edildi. Bunun üzerine, temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasında sizin de bildiğiniz üzere, ben birinci olarak çıktım. Daha sonra genel merkezimiz başka istişarelerde bulundu, milletvekillerimizle görüştü. Eski milletvekilleri ile görüştü ve neticede bir liste hazırlandı. Hazırlanan listede temayüle girmeyen arkadaşlar da dâhil edildi ve Cumhurbaşkanımızla görüşmeye gittik. Cumhurbaşkanımızla yapmış olduğumuz görüşmede biz son derece sıcak, güzel, insani bir ortamda görüşme gerçekleşti.”

“Cumhurbaşkanı ile altıncı görüşmem”

Zaten benim Cumhurbaşkanımızla siyasete başladığımdan beri altıncı görüşmem. Belki kısa sürelidir, uzun aralıklıdır ama daha önceden birçok görüşmem olduğu için kendisi ile de bu anlamda insani görüşmelerimiz oluyor tecrübem var. Bütün özel görüşmeler bittikten sonra Nurettin Doğanay Bey gelmişti. O mülakatta yoktu, çağırılanlar arasında değildi. Daha sonra helalleşmek için geldiğini öğrendik. Mustafa Ataş Bey tarafından helalleşmek için çağrıldığını öğrendik. Sadece mülakata girenlerle ilgili bir değerlendirme yapıldıktan sonra o da çağırıldı. Bu arada, konu artık toplu olarak açıklama aşamasına geldi. Kimin aday olacağı konusu açıklanma aşamasına geldi. Bu aşamada, hep beraber girdik Cumhurbaşkanının yanına. Cumhurbaşkanımız önce biz mevcut il başkanımızla devam etme karar aldık diye bir beyanda bulundu. Biz hayırlı olsun dedik.

“Her kesimle ilgili değerlendirmede bulunuyorum”

Daha sonra bana dönerek, konuşmaya başladı. Bir takım tweetler paylaşıyorsunuz saçma sapan tweetler paylaşıyorsunuz dedi. Nasihat mı veriyor tam anlayamadım. Daha sonra Meral Akşener’den bahsetti. Meral Akşener’in durumunu görüyorsunuz size ne Meral Akşener’den dedi. Doğrudan bana dönüp konuşmaya başlayınca ben bana söylediğini anladım. Ben o anda şaşırma ifadesi gösterdim. O zaman benim konudan haberim olmadığını anladı ve dedi ki; siz il başkanlığı yapmış aynı zamanda kurucusunuz. Yapmış olduğunuz paylaşımların önemi büyük. Bu anlamda lafın nereye varacağını bilerek paylaşım yapın dedi. Peki efendim dedim ve konuyu kapattık. Ben sonradan öğrendim ki, benim Devlet Bahçeli’ye karşı Meral Akşener aday olduğunda sadece Meral Akşener değildi tabi, Koray Aydın ve birkaç aday daha vardı. Onlar aday olduğunda biliyorsunuz benim köşe yazarlığı vasfım da var. Zaman zaman değerlendirmelerde bulunuyorum ve her kesimle ilgili değerlendirmelerde bulunuyorum. Bu tür rekabet ortamlarında Türk siyasetini kalitelileştireceğine ilişkin bir tweetim var. Bu dışarıdan gözlemci olarak atılmış bir tweet. Yoksa benim çizgim belli. Zaten 20 yıldan beri Fazilet Partisinden başladı, AK Parti’ye kadar devam etti. Zaten ideolojik olarak da İyi Parti ile herhangi bir kesişme noktamız yok.

“Bilgi kirliliği üzerine oluşturulacak siyaset ilkelerimizle bağdaşmıyor”

Ancak buna rağmen bunun bu şekilde iletilmesi ve benim İyi Partiye daha önceden kayıt olduğum, sonradan da çıktığım AK Partiye döndüğüm şeklinde tweetlerin de bunun destekçisi olduğu şeklinde bir bilgi kirliliğinin oluşturulması oldu. Tweet üzerinden söylenenler, arkasını doldurmak. Diyorsunuz ki, şunları yapmıştır, Meral Akşener’in partisine girmiştir, AK Partiden istifa edip oraya geçmiştir, oradan çıktıktan sonra AK Partiye gelmiştir. İşte burada da bundan önceki tweetler vardır dediğinizde, o zaman o bir delil mahiyetinde oluyor. Ama asıl olan arka plandaki bilgi kirliliği. Siyasetin bu noktaya gelmesi, bilgi kirliliği üzerine oluşturulacak bir siyaset anlayışı ilkelerimizle çok bağdaşmadığını ifade etmek isterim. 

Etiketler: