Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GÖLCÜK NİLÜFER CENNETİ OLACAK”

“GÖLCÜK NİLÜFER CENNETİ OLACAK”
Bolu Belediyesi Nilüfer Sanat Parkı’nda üretimine başlanılan 140 çeşit nilüfer rengârenk çiçek açtı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu iklimine uygun nilüferlerin gelecekte ünlü Tabiat Parkı’ndaki göle dikileceğini belirterek “Bolu Belediyesi olarak Gölcük’ü nilüfer cenneti haline getirmeye çalışıyoruz. Şuan Gölcük’te 55 çeşit nilüfer var. İnşallah Nilüfer Üretim Merkezimizde üreteceğimiz bu nilüferler sayesinde Gölcük, nilüfer cenneti olacak. Nilüferi seven herkes de bu güzellikleri görmek için buraya gelecek.” dedi


Bolu iklimine uygun nilüferlerin korunması ve çoğaltılması amacıyla Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Alpagutbey Mahallesi’nde 7 bin 300 metrekarelik alana kurulan Nilüfer Sanat Parkı’nda çalışmalar meyvesini vermeye başladı.  Park içerisindeki bin 160 metrekarelik nilüfer havuzlarına geçtiğimiz yıl Eylül ayında dikimi yapılan 140 çeşit nilüfer, başarılı geçen adaptasyon süreci sonrası rengârenk çiçek açtı.

Başkan Yılmaz yetkililerden bilgi aldı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Nilüfer Sanat Parkı’nda incelemelerde bulundu. Nilüfer havuzlarında üretilen nilüferleri ve parkta devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde gören Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Şuan Bolu Belediyesi Nilüfer Üretim Merkezindeyiz. Nilüfer üretmek özel bir çaba gerektiriyor.  İstanbul’daki bir büyüğümüz 400’ün üzerinde nilüfer üretmiş. Artık yaşı ve bakım şartları dolayısıyla zorlandığı için bütün birikimini Bolu’ya bağışladı. Şuan onun kaldığı yerden Bolu Belediyesi olarak biz ediyoruz” dedi.

“Gölcük’ü nilüfer cenneti haline getirmeye çalışıyoruz”

Bolu’nun ‘göller diyarı’ olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:  “200 kadar göl ve göleti var. En önemlilerinden bir tanesi de Gölcük gölü. Bolu Belediyesi olarak Gölcük’ü nilüfer cenneti haline getirmeye çalışıyoruz.  Şuan Gölcük’te 55 çeşit nilüfer var. İnşallah Nilüfer Üretim Merkezimizde üreteceğimiz bu nilüferler sayesinde Gölcük, nilüfer cenneti olacak. Nilüferi seven herkes de bu güzellikleri görmek için buraya gelecek.”

“Bolu’nun tanıtımında da kullanılacak”

Yılmaz, Nilüfer Sanat Parkı’nda devam eden çalışmalarla ilgili de bilgiler vererek “Burada ise nilüferlerimiz açmaya başladı. İnsanların çeşit çeşit nilüferleri gördükçe daha da çok nilüfer seveceğini umuyoruz” diye konuştu. Parkta bonsai ağacı da üretileceğini kaydeden Yılmaz, “Bu park aynı zamanda bonsai ağacı üretim merkezi haline de dönüşecek. Vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olabilecekleri bir mekan oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah bunlar Bolu’nun tanıtımında da kullanılacak özel ögeler olacaktır diyor, ekibimizi kutluyorum” dedi.

 “140 çeşit nilüfer üretiyoruz”

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın da yaptığı açıklamada, “Parkımız Alpagutbey Mahallesi’nde Ressam Orhan Ersoy sokakta bulunmaktadır. 7 bin 300 metrekare alana kurulan parkta bin 160 metrekarelik nilüfer havuzlarımız ile bonsai sanatlarının tanıtılacağı bonsai evimiz olacak.  Bu bonsai evinde bonsai sanatlarının tanıtılacağı, bonsai ağaçlarının  yapım tekniklerinin anlatılacağı özel sınıflarımız olacak” ifadelerini kullandı. Nilüfer üretim merkezi ile ilgili de bilgiler veren Aylin Aydın, “Parkımızdaki nilüfer havuzlarımızda 140 çeşit nilüfere yer verdik. Bu nilüferler Bolu iklimine uygun nilüferler olup, daha sonra Gölcük gölünde kullanacağız. Amacımız Bolu’da nilüfer çeşitlerini tanıtıp, herkesin bilmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler: