Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anıldı
Ege Üniversitesinde 2015 yılında çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünün yıl dönümünde AİBÜ’de anıldı.


Türk Dünyası Topluluğu ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programa; Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil, merkez ilçe başkanı Osman Artuç, Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, Türk dünyası Topluluğu Başkanı İbrahim Erdi Dirmenci, Bolu Kamu-Sen İl Başkanı Hüsnü Yaman, Konsey Başkanı öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.

AİBÜ Mavi salonda saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Kuran Tilaveti ve şiirler okundu.

İlk olarak kürsüye çıkan Türk Dünyası Topluluğu Başkanı İbrahim Erdi Dirmenci, vatan, millet ve ülkü uğruna genç yaşta toprağa giren Fırat Yılmaz Çakırıoğlu’nun rahmet ve minnetle anarak; “Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin şehadetinin 3. Yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anmak, mutlu hatırasını bir kez daha yad etmek için toplanmış bulunmaktayız” dedi.

“TARİH OKURKEN TARİH YAZDI”

Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun tarih okurken, tarih yazdığını vurgulayıp; “Ülkü Ocakları Bolu il Başkanlığı olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin şahadete ermesinin 3.yılında Abant İzzet Baysal Üniversitemizde toplanmış bulunmaktayız. Tarih okurken tarih yazan bir yiğidin emanetleri emanetimiz, davası davamızdır. Ruhi Kılıçkıran, Dursun Önkuzu’lar ile devam eden Şehitler kervanımızda inşallah Fırat’ımız, yiğidimiz son olacaktır. Üniversitelerimizi karargâh haline getiren hain terör örgütü Milliyetçi Ülkücü Gençler sayesinde temizlenmiş ve temizlenmeye de devam etmektedir. İnancımız bizleri elbet muzaffer kılacaktır. Ülkücü kardeşlerimiz üniversiteler de sadece vatan sevdalısı olduğu İçin taşlanırken sahip çıkmayan şahsiyetler, şimdi yeni kurdukları partiye oy toplamak maksadıyla kardeşimizin kabrinde boy göstermekte kirli emellerine şehidimizi alet etmeye çalışmaktadırlar. Biz siyasi şov peşinde değil vatanımız İçin şahadet sevdasındayız. Üç yıl öncesinde üniversitemizde Ülkücü gençlik sıkıntılar içinde iken bugün birlik ve beraberliğimizin karşılığını almaktayız. Türk’ün gücünü dünyaya göstermek bizim boynumuzun borcudur. Türk gençliği her daim vatan ve millet bayrak ve kuran uğruna mücadele etmeyi sürdürecektir Bu vesile ile Fırat kardeşimize ve tüm şehitlerinize Yüce Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah Türk’ü korusun ve Yüceltsin.” şeklinde konuştu.

İsmail Akgül’ün konuşmasının ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına sinevizyon gösterimi yapıldı