Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FELAKET DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

FELAKET DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ
Olayın meydana geldiği Himmetoğlu köyünde hasar tespit çalışması başlatıldı. Heyelan bölgesi drone ile havadan görüntülendi.


Bolu'nun Göynük ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

İlçeye bağlı Himmetoğlu köyünde dün meydana gelen ve hasar gören 5 evin boşaltıldığı bölgeye gelen Bolu AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, çalışmalara başladı.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, yaptığı açıklamada, heyelanın neden kaynaklandığı konusunda henüz kesin bir bilginin olmadığını belirtti.

Ekiplerin bölgede hasar tespitine yönelik çalışmalara başladığını anlatan Kazan, heyelan nedeniyle mağdur olanlara gerekli yardımların yapılacağını kaydetti.

Köy sakinlerinden Fuat Kaya ise heyelanın ardından bölgeye kaymakam ve AFAD ekibinin geldiğini belirterek, "Heyelan ile ilgili rapor tutuldu. Bugün de hasar tespit çalışmasına başlandı. Gördüğünüz gibi evin hali içler açısı. Allah'tan can kaybı olmadı. Ailem evde değildi. Zamanında fark ettiler." diye konuştu.

En büyük hasarın babasının evinde olduğunu söyleyen Kaya, "Bizim ev göçtüğü için diğer evlerin zarar görmesini engelledi. Öbür evlerde de çatlaklar mevcut. En ağır zararı şu anda babamın evi gördü. Şuan için 4 ya da 5 evde çatlaklar var." ifadelerini kullandı.

Öte yandan heyelan bölgesi drone ile havadan görüntülendi.

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Himmetoğlu köyünde dün, sağanak ve kar sularının erimesi nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu hasar gören 5 ev boşaltılmış, yetkililer bölgede incelemelerde bulunmuştu.

Etiketler: