Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN 1 MAYIS KUTLAMASI

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN 1 MAYIS KUTLAMASI
Bolu Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama yapıldı. Kutlama programı kapsamında, İzzet Baysal Caddesinden başlayan yürüyüş kent meydanına kadar devam etti.


Bolu Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen kutlama programına, sendikalar, siyasi partiler ve öğrenciler katıldı. Topluluk İzzet Baysal Caddesi boyunca sloganlar atarak, pankartlar taşıyarak yürüdü.

Kent Meydanında tamamlanan yürüyüşün ardından kutlama programına geçildi. Buradaki etkinlikte Bolu Emek ve Demokrasi Platformu adına Serdar Koçyiğit bir açıklama yaptı.

Koçyiğit yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “1977 Taksim ve 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Barış karanfillerimizin şahsında tüm barış, emek ve demokrasi şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Siyasal çıkarlar uğruna karanlık dehlizlerde planlanan, gerçek katillerin halen yakalanmadığı katliamları ve gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyorum.

Bu yıl da OHAL'i gerekçe göstererek Taksim'i yasakladılar. Yasaklarla hafızamızı, bilincimizi sileceklerini sanıyorlar. Ne 1 Mayıs katliamının gerçek katillerini ortaya çıkaracak kararlılığımızdan vazgeçtik ne de mücadele tarihimize sahip çıkma sözümüzden zerre kadar taviz vermedik vermeyeceğiz. Er ya da geç emekle özdeşleşen alanları özgürleştirecek, yasak zincirlerini kıracağız.

Geçen hafta OHAL'i niçin uzattıklarını bir kez daha itiraf ettiler. AKP Genel Başkanı, sermayeye seslenerek, "Bir tane fabrikada grev söz konusu mu? Böyle bir şeyde biz anında müdahalemizi yapıyoruz. Ve OHAL anında bir çözüm kaynağı oluyor." diyor. Anayasayı, uluslararası sözleşmeleri OHAL'i fırsata çevirerek çiğneyenler yargı önünde hesap vermekten kurtulamayacaklar. Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın OHAL gerekçesiyle, idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

Dostlar, Baskın seçim karan AKP+MHP iktidarının ülkeyi daha fazla yönetemeyeceğinin ilanıdır. OHAL koşullarında baskın seçimle, hile ile dikta rejimlerini kalıcı şekilde kurumsallaştırarak, toplumsal ilişkilerimizi gerici, tekçi ve faşizan politikalar temelinde dizayn etmek istiyorlar.

24 Haziran'da yapılacak seçim gelecek on yıllarımızı belirleyecek nitelikte ve önemdedir. Bu nedenle 24 Haziran'a kadar artık her günümüz 1 Mayıs'tır! Her günü 1 Mayıs ruhuyla karşılayıp, büyük bir mücadele azmiyle, moral ile kapı kapı dolaşıp faşizme niçin geçit verilmemesi gerektiğini anlatacağız.

Biliyoruz ki, tüm dikta rejimler yıkılmadan bir gün öncesine kadar iktidarlarını sonsuz sanırlar ve öyle tanıtırlar. Bu şekilde barışa, özgürlüğe ve demokrasiye olan inancı zayıflatmak, umudu kırmak isterler. AKP+MHP iktidarı uzatmaları oynuyor. Yenildiklerini, sonlarının geldiğini gördükçe daha da saldırganlaşıyorlar. Saldırganlaştıkça eriyorlar.”

Etiketler: