Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Dolar ve Çeyrek altın fiyatı

Dolar ve Çeyrek altın fiyatı
Beklenenden yüksek çıkan enflasyon verisi sonrası dolar 4.2310 lira ile yeni tarihi rekor düzeye tırmanırken, euro da 5.0709 liraya kadar çıktı. Dolar önceki hafta 4.1938 lira ile, euro da 5.1941 lira ile tarihi rekor düzeylere yükselmişti.


Borsa İstanbul Endeksi (BİST100) güne 104 bin 735 puan ile yatay başladıktan sonra, veri sonrası eksiye geçerek 104 bin 200 puan düzeylerine çekildi.

Dolardan tarihi rekor

GRAM ALTIN 177 LİRAYA ÇIKTI:

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 175,2 lira seviyelerinde dengelendi. Ancak enflasyon verilerinden altın fiyatları da nasibini aldı. Gram altın 177 TL'nin üstüne çıktı. Çeyrek altın 288 liradan 292 lirayı gördü.

Dün dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 2 artışla 175,4 liradan tamamladı.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşam faiz oranlarını yüzde 1,50-1,75 aralığında sabit bıraktığını anımsatarak, "Fed yetkilileri, faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve faiz artırımlarında kademeli bir patika izleyecekleri görüşünü korudu. Faiz kararı açıklandıktan sonra altının ons fiyatında agresif yükseliş yaşanmadığını gözlemledik. Bugün altının ons fiyatının 1.304-1.314 dolar aralığında dalgalanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Memiş, dün küresel ve yurt içi piyasalarda doların değer kazanmasının altının gram fiyatını olumlu yönde desteklediğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 174,20 liranın destek, 176,70 liranın ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Bugün yurt içinde ve Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren Memiş, jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını kaydetti.

 

Etiketler: dolar ve ceyrek altin fiyati