Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞANAY AHMET BAYSAL’IN TEKLİFİNİ İLETECEK

DOĞANAY AHMET BAYSAL’IN TEKLİFİNİ İLETECEK
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın, 11 Mayıs 2018’de düzenlenecek olan İzzet Baysal Şükran Günlerine Başbakan Binali Yıldırım’ın katılması isteğini ileteceğini belirtti. Doğanay, “Ahmet Amca’nın bu teklifini ben öncelikle olumlu olarak karşılarım. Biz teklifimizi iletiriz.” dedi.

11 Mayıs’ın Bolu için önemli bir tarih olduğunu ifade eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İzzet Baysal’ı saygı, minnet ve hürmetle andıklarını söyledi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doğanay şöyle konuştu; “11 Mayıs Bolu için önemli bir gün. Çünkü Bolu’da İzzet Baysal denildiğinde hayatın her aşamasında, kademesinde okuldan başlayıp eğitim hayatında doğum kısmında ölüm kısmına kadar her aşamada olan bir isimden bahsediyoruz. Bu vesile ile İzzet Baysal rahmet, minnet ve saygıyla andığımızı anmamız gerektiğini özellikle söylemek istiyorum.”

“Teklifi iletirim”

“Ahmet amcanın bu isteğini insani olarak baktığımız zaman gayet insani olarak düşünüyorum. Böyle bir isteğin olmasının doğal olduğunu da düşünüyorum. Ama günün şartlarında ben bu teklifi iletirim. Ama o günün şartlarında bir tanesi Sayın Başbakanımız o gün konjonktür nedir, ülkenin içinde bulunduğu durum programları bilmiyorum. Bu teklifleri iletiriz ama bir tarafta Suriye’de zalim Esad’ın devrilmesi ve ülkeden çıkması orada insanları rahata kavuşması noktasında çaba sarf eden bir Başbakan’dan bahsediyoruz. Oradaki insanların anneler, çocuklar ağlamasın diyen bir Başbakan’dan bahsediyoruz. Bir taraftan da geçen hafta Suriye’de Amerika, Fransa ve İngiltere öncülüğünde yapılan bombalama sonrasında karşı çıkan Esad’ın orda durma noktasında çaba sarf eden, Esad’ı savunan bir, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanından bahsediyoruz. İkisinin yan yana gelmesi ne denli olur bilemiyoruz.”

“Vakfı Bolu’da çatı kısmında tutmamız gerekir”

Ahmet Amca’nın bu teklifini ben öncelikle olumlu olarak karşılarım. Biz teklifimizi iletiriz. Sonuç ne olur ama şunu da belirtmek isterim; vakfı Bolu’da çatı kısmında tutmamız gerekir. Burada siyaseti farklı görüşleri ve düşünceleri içerisine katmadan Rahmetli İzzet Baysal’ın anısına saygı ve hürmet noktasında çerçeveyi çok doğru bir şekilde tutarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Siyasi anlayıştan uzak bir vakıf Bolu’ya hizmet eden vakfa sahip çıkan bir yapı olması daha olumlu olacağını düşünüyorum.”

 

Etiketler: