Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DİŞ APSESİ İÇİN ÖNERİLER

DİŞ APSESİ İÇİN ÖNERİLER
Dişte meydana gelen apse ilerleyen zamanlarda diş ağrısına, diş çürüklerine hatta çoğu zaman diş kaybına bile neden olmaktadır. Diş ve ağız sağlığı açısından son derece önemli olan bu durumu ilerlemeden evde bulunan malzemelerle tedavi edebileceksiniz.

Diş apsesi kırık dişlerde veya çürümeye yüz tutmuş dişlerde meydana gelebilen tatsız bir durumdur. Diş etlerinde meydana gelen diş apsesi çoğu zaman diş ağrılarının en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Ciddi sorunları da beraberinde getiren ilerleyen zamanlarda diş kaybına neden olan bu durumu ev yapımı tariflerle çözebileceksiniz. 

Tuz ve karabiber yöntemi 
Karabiberle karıştırılan tuz, diş ağrısı tedavisinde özellikle son derece hassas dişlerde en etkili ve en hızlı ev yapımı tariflerden birisidir. 
Bir kaba eşit miktarda tuz ve biber koyun. Her biri bir çay kaşığı kullanın.
İçerisine yeterli miktarda su dökerek macun kıvamına gelmesini sağlayın. Bu şekilde dişinizde 15 dk boyunca bekletin. 15 dk sonunda ağzınızı ılık su ile çalkalayın.

Zeytinyağı ve karanfil yağı yöntemi 

1 çorba kaşığı zeytin yağına 4 veya 5 damla karanfil yağı ilave edin.
Malzemeleri iyice karıştırın.
Top haline getirmiş olduğunuz pamuğu yağın içerisine batırın. 30 dk boyunca pamuğu dişinizin üzerinde bekleterek ağzınızı çalkalayın.

Soğan yöntemi 

Bir parça soğanı kesin. Soğanın içerisindeki yağın diş ağrısını ve apsesini hızlı bir şekilde geçirmek için 10 dk boyunca soğanı ağrıyan dişinizin üzerinde çiğneyin. 
Etkili bir sonuç elde etmek için günde iki defa bu işlemi tekrarlayın.

Buz sıkıştırma yöntemi 

Temiz bir pamuklu bezin içine biraz buz küpü yerleştirin. Diş ağrısı olan bölgeye dıştan yerleştirin 15 dk boyunca ağrı olan kısma uygulayın. 

Etiketler: dis apse saglik