Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Cittaslow Mudurnu bu sempozyumda ele alınacak

Cittaslow Mudurnu bu sempozyumda ele alınacak


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ) tarafından 21-22 Eylül 2018 tarihlerinde Uluslararası Mudurnu Araştırmaları, Ahilik ve Halk Kültürü Sempozyumu düzenleneceği duyuruldu.

İlimizin Sakin Şehirlerinden Mudurnu, tarihi ve kültürel yapısıyla ülkemizin önde gelen turizm cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğallığı, tarihi, kültürü ile 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Mudurnu, son olarak Dünya Mirası Listesi'ne girmek için çalışmalara hız vermişti. Tarihi ilçemizin kültürel tanıtımı ve ahilik geleneğinin ele alınması adına Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Mudurnu

Alan Yönetimi, Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi(ICOMOS) ile birçok STK’nın işbirliğinde Uluslararası Mudurnu Araştırmaları, Ahilik ve Halk Kültürü Sempozyumu düzenlenecek. Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi(BAMER) koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan sempozyumun Onur Kurulunu Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, UNECO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Boratav, Mudurnu Eski Kaymakamılarından Ünal Coşkun ve Kerem Süleyman Yüksel ile Mudurnu Belediye Eski Başkanlarından Mehmet Karakaşoğlu’ndan oluşturuyor. 21-22 Eylül 2018 tarihlerinde Mudurnu’da gerçekleşecek olan sempozyumda ayrıca “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Ahilik Çalıştayı” yapılacak.

ÜNİVERSİTEDEN DAVET

Yurtiçi ve yurtdışı birçok üniversiteden bilim adamlarının katılacağı sempozyum için Sempozyum Düzenleme Kurulu Adına bir davet mektubu yayımlayan BAMER Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, davet mektubunda şu ifadelere yer verdi: “ Üniversitemiz Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından, 21-22 Eylül 2018 tarihlerinde Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediye Başkanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Mudurnu Alan Yönetimi ortaklığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin [Mudurnu Tarihi Ahi Kenti Arastası Koruma ve Kalkındırma Derneği (MAKDER), Bolu Mudurnulular Derneği] desteği ile Mudurnu'da ‘Uluslararası Mudurnu Araştırmaları, Ahilik ve Halk Kültürü Sempozyumu’ düzenlenecektir. Bu Sempozyumun amacı Üniversitemizin Mudurnu konusundaki birikimini bilim alemine sunmak, Mudurnu ile ilgili bilgileri güncellemek, UNESCO Dünya Mirası Adaylık süreci devam eden ‘Mudurnu Tarihi Ahi Kenti' adaylık dosyasını güçlendirmek, 2018 sonlarında ICOMOS'u temsilen alanı ziyaret edecek olan uluslararası uzmanın değerlendirme misyonuna bilimsel bir hazırlık oluşturmak ve son olarak 1991 ve 1993 yıllarında Mudurnu'da gerçekleştirilen Ahilik Sempozyumlarını yeniden canlandırmaktır.

Sempozyum konuları ahilik,  mimari ve kentsel yapı, ahiliğin kentsel yapıdaki yansımaları, tarihi ve fiziki coğrafya, turizm, eko turizm, gastronomi, tarım ve hayvancılık, halk kültürü ve Mudurnu araştırmaları olarak belirlenmiştir

Sempozyumumuza katılmak isteyen bilim adamlarının bildiri özetleri (250-300 kelime Türkçe-İngilizce özet, 3-5 Anahtar Kelime) ile iletişim bilgilerini (Adı-Soyadı, Bağlı Bulunduğu Kurum, İletişim Adresi, Mail Adresi, Telefon Numarası) 31 Ağustos 2018 tarihine kadar [email protected] veya [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir. Sempozyumumuza göstereceğiniz ilgi ve katılımınız için şimdiden teşekkür eder, sizi 21-22 Eylül 2018 tarihlerinde Mudurnu’da ağırlamaktan memnuniyet duyarız.”

Etiketler: