Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Camlı Cami yeniden inşa ediliyor

Camlı Cami yeniden inşa ediliyor
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Camlı Cami’nin temel atma törenine katıldı. Eskisinin yıkılarak aynı alana daha büyük bir şekilde inşa edilecek olan caminin ilk betonunu protokol ile birlikte atan Başkan Yılmaz, caminin Bolu’ya hayırlı olmasını diledi.


Beşkavaklar Camii İhtiyarlık Bakımevi Yaptırma Derneği öncülüğünde D-100 Karayolu kenarında bulunan aynı yerinde yeniden inşa edilecek olan Camlı Cami’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Müftüsü Orhan Genç, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, BTSO Meclis Başkanı Halit Ergül, Beşkavaklar Camii İhtiyarlık Bakımevi Yaptırma Derneği Başkanı Durmuş Aydemir ve dernek yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreni daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak konuşan Beşkavaklar Camii İhtiyarlık Bakımevi Yaptırma Derneği Başkanı Durmuş Aydemir;

“Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz”

“Camimizin yapılmasında bizlere en büyük yardımı sağlayan Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah kısa zaman içerisinde inşaatımızı bitirerek çok güzel bir camiyi Bolumuza yeniden kazandıracağız” dedi.

“Dünyada başka hiçbir yerde ibadethanelerini halk kendisi yapmaz”

İl Müftüsü Orhan Genç ise, İslam dininde cami yaptırmanın sevaplarından bahsettiği konuşmasında, “Dünyada hiçbir millet kendi ibadethanesini kendisi yapmamaktadır. Türkiye’de 85 binin üzerinde cami bulunmakta ve bunun ciddi bir kısmını halkımız yapmaktadır. Böyle bir şeyi dünyanın hiçbir yerinde göremez ve işitemezsiniz. Bugün de burada çok güzel bir caminin temelini hep birlikte atıyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlanır ve hizmete başlar. Allah emeği geçen herkesten razı olsun ve camimiz şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Nurettin Doğanay’dan iş adamlarını destek çağrısı

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay da yaptığı konuşmasında, cami yapımında emeği geçen herkesi kutlayarak, iş adamları olarak caminin yapılmasında gerekeni yapacaklarını dile getirdi ve Camlı Cami’nin yeni haliyle şimdiden Bolu’ya hayırlı olmasını diledi.

“Camimiz şimdiden Bolumuza hayırlı olsun”

Son olarak bir konuşma da Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Benim için burası çok özel bir yer çünkü burası benim uzun yıllar boyu oturduğum bir mahalle. Önümüzde bulunan D-100 yakın bir süre sonra burada olmayacak. Burası tamamen araç trafiğine kapalı yemyeşil bir park olacak. Öyleyse bu cami ile bu park arasında irtibatın nasıl olacağını ve bu caminin ne kadar büyük bir ihtiyaç olacağını bilmek durumundayız. Bolu özel bir coğrafya ve bu özel coğrafyadaki şehrimizi özel bir şehir yapmak için uğraşıyoruz. Bu konuda Bolu halkı bize sonsuz desteklerini her zaman sağladı. Camilerle ilgili ise söyleyecek çok bir şey yok aslında. Bugüne kadar hangi cami başladı da bitmedi. Bu camimiz de inşallah tüm Bolu halkının desteği ile kısa sürede tamamlanacak. Şimdiden tüm Bolu halkına hayırlı olsun”

Konuşmaların ardından dua edilerek protokol üyeleri tarafından ilk beton atıldı.