Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP'LİLERDEN OHAL'E KARŞI OTURMA EYLEMİ

CHP'LİLERDEN OHAL'E KARŞI OTURMA EYLEMİ
CHP, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla bir saatlik oturma eylemi yaptı.


CHP, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının sona erdirilmesi için Türkiye genelinde eş zamanlı olarak saat 12.00’de gerçekleşen oturma eylemine CHP Bolu İl Örgütü de destek verdi. İzzet Baysal Anıtı önünde gerçekleşen eyleme;  Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu İl Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Kocaman, çok sayıda partili, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti ve meslek odası ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Oturma eylemi öncesi açıklama yapan CHP Bolu İl Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Kocaman, “Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz" dedi. Kocaman; “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçi i. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında. "Evet" demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, "Hayır" demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklanın. İfade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK'lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemişim AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı-solcu, muhafazakâr-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır.” İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ UÇURUMA ADIM ADIM YAKLAŞTIRIYOR”

Türkiye’yi uçuruma yaklaştıran Ohal’e tepki göstererek; “OHAL nedir? 10 Ekim'de katledilen çocuklarını anmak isteyen anne babalara sıkılan biber gazıdır. OHAL, ekmeğinin peşindeki tülün üreticisine vurulan coptur, OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL, işçi grevlerini ertelemek, grev çadırlarına müdahale etmektir. OHAL, işlerini geri almak için ölümü göze alarak bedenini açlığa yatıran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ölüm tehlikesini görmeyen hükümet inadıdır. OHAL, dünyaca ünlü kimi bilim insanlarım FETÖ yalanıyla üniversitelerden atmaktır. OHAL, tiyatro oyunlarını yasaklamaktır. OHAL, muhaliflerini "'terörist" olarak tanımlayabilme cüretidir. OHAL, Ankara Kızılay'da İnsan Haklan Anıtı'm gözaltına almaktır. OHAL, madende oğlu dört yıldır yatan anaya; artık yürüyemezsin, yasak artık demektir. OHAL, on binlerce taşeron işçiyi haksız bir şekilde kadro dışı bırakmaktır. OHAL. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencilerin "okuma hakkını elinden alabileceğini söylemek ve öğrencileri tutuklatmaktır. OHAL, milli iradeyi yok sayarak, belediye başkanlarını görevden uzaklaştırmak, belediyelere kayyım atamaktır. OHAL, laik eğitim bildirisi dağıtmak isteyen öğrencinin gözaltına alınması. 16 Nisan referandumunda "hayır" propagandası yapan vatandaşın kolunun kırılmasıdır. OHAL, seçilmiş milletvekillerini hukuksuz, bir şekilde tutuklatmak ve yargılatmaktır. OHAL, hâkimlerin, savcıların bir parti genel başkanı önünde iliklediği cübbelerdir. OHAL, yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı tek adamın iki dudağının arasına hapsetmektir. OHAL, doların 4 TL'yi. avronun 5 TL'yi aşmasıdır, Türk Lirası’nın kaybettiği değerdir. OHAL, şahlan şeker fabrikası, açlık sının altındaki asgari ücret, artan enflasyondur. OHAL, Twitter'daki 280 karakterden, Facebook'taki ‘beğen’ tontonundan korkmaktır. OHAL, 12 Eylül cuntasına özenenlerin, askeri darbe dönemlerine rahmet okuttuğu bir düzenin adıdır. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL, rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları. Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada lakını elbiseli darbeciler haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“BİZİM TALEBİMİZ KESİNDİR”

Kocaman sözlerinin sonunda; “ Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine DERHAL son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı,   parlamentonun yok sayıldığı,   milli iradenin tanınmadığı, Milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları sem bulmalıdır. Sivil darbe ile tek kollukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil. Türkiye'nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler “OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ.” dedi.

“OHAL DERHAL KALDIRILMALI”

Basın açıklamanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da, Türkiye’de yeniden demokrasi hakim olmalı diyerek OHAL’in derhal kaldırılmasını söyledi. Özcan; Aynı gün aynı saatte Türkiye’de yapılıyor ve yoğun katılım olduğunu birçok yerde görüyoruz. Biz bu eylemi niye yapıyoruz öncelikle bunu hatırlamak lazım. Bu hükümet OHAL’i niye ilan etmişti? 15 Temmuz’dan sonra 20 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan bu devlete çöreklenen her yerine sızan FETÖ terör örgütüyle mücadele için çıkartmıştı. Sonraki süreçte öyle bir hale geldi ki OHAL amacını tamamen dışına çıktı artık FETÖ ile niye mücadele etmiyorsunuz etkin bir şekilde diyenlerle mücadeleye dönüştü. Bugün artık görüyorsunuz FETÖ ile mücadele diye bir şey kalmadı. Her tarafta FETÖ’cü var diyorlar. Bunların önemli bir kısmı doğru da Peki siyasi ayak ne olacak? O Adliye’ye o FETÖ’cü hâkim’i atayan kim? Adalet Bakanı. Nerede o Adalet Bakanları? Kamuya giren bütün FETÖ’cülerin altında bunların imzası var. İşte biz bunların hesabını soramayalım diye OHAL devam ediyor. İlk OHAL’i açıklarken Başbakan yardımcısı çok kısa sürecek, 3 ay bile sürmeyebilir demişti. 21 ay oldu Çarşamba günü bir daha uzatacaklar. Alışkanlık haline geldi, sevdiler bu ülkeyi OHAL ile yönetmeyi. Kendileri gibi düşünmeyen, ülkesini seven bizim gibi insanlar sesini çıkarmasın diye bu OHAL’İ ilan ediyorlar. Neymiş efendim. Terörle mücadeleyi etkin şekilde yapıyorlarmış. Bu hükümet hiçbir zaman terörle mücadelede etkin olmadı. Teröristlerle gün geldi oturdu, kol kola yürüdü. Gün geldi bunlarla müzakere etti. Gün geldi dünyanın ve Türkiye’nin başına bela olmuş olan İŞİD’e öfkeli çocuklar dedi. Terörist olduklarını uzun süre kabul etmedi. Bölücü terör örgütü ile gizli kapaklı pazarlıklar içinde bulundu. FETÖ ile zaten uzun yıllar kol kola yol yürüdü. Artık ben şunu açık olarak söylüyorum. Başımıza bir şey gelecekse de gelsin. Artık bu FETÖ’cülerle AKP’nin üst düzey siyasilerini birbirine karıştırıyorum. Hangisi FETÖ’cü, hangisi AKP’li belli değil. FETÖ’cüleri yukarıda göremiyorlarmış. Yıllarca söyledik. Yukarıdaki FETÖ’cüleri görmek için aynaya bakmanız yeterli olacaktır.

OHAL’in kaldırılarak demokrasinin yeniden hakim olması gerektiğini ifade ederek, “Bugün ekonomi altüst olduysa. Dolar, Euro tavan yaptıysa bunun sorumlusu OHAL’dir. Bugün o kadar çok askerimiz şehit oluyorsa bunun da sorumlusu OHAL’dir. Biz zamanında alın bu tedbirleri dediğimizde seslerini çıkarmıyorlardı. Şimdi gelinen noktada durum bu. Biz zamanında FETÖ konusunda bu hükümeti uyarmıştık. FETÖ’nün bu ülkeye çok zararı olacak demiştik, dinlememişlerdi. Şimdi tekrar uyarıyoruz. OHAL’in de bu ülkeye çok zararı oluyor. Bunun hesabını da siz vereceksiniz. Bu OHAL derhal kaldırılmalı. Türkiye’de demokrasi yeniden hakim olmalı.” ifadelerini kullandı.

“OHAL’DEN VAZGEÇMELERİ LAZIM”

Özcan’ın ardından son olarak CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu; “Ülkeyi yönetenler 16 yıldır ülkeyi alabora ettiler. Bir zamanlar açılım adı altında sonra da FETÖ, şimdi de OHAL adı altında bazen ülkenin güneyini, doğusunu, batısını şimdi de tüm ülkeyi karıştırıp OHAL altına getiriyorlar. Ekonomi, tarım, hayvancılık bitti, samanı Yunanistan, Bulgaristan’dan alır hale geldik. Buğdayı Amerika’dan, Rusya’dan almaya sıra geldi. Bu halden ve OHAL’den vazgeçmeleri lazım.” dedi.

Etiketler: