Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE İTTİFAK ZİYARETİ

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE İTTİFAK ZİYARETİ
24 Haziran seçimlerinde ittifak yapma kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin Bolu yönetimleri bir araya geldi.


Ziyarette; CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Milletvekili Adayları Özer Özcan ve Cahit Çıngı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Bolu Milletvekili adayları Mehmet Aydın, Nimet İnce ve partililer bulundu.

İYİ Parti İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette ilk olarak CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundular.

“GEREKİRSE ORTAK EKİPLER OLUŞTURACAĞIZ”

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, 24 Haziran seçimleri için ortak bir çalışma yürütmek istediklerini belirterek; “24 Haziran seçimlerine yaklaştığımız bu süreçte malumunuz olduğu üzere millet ittifakının üyeleri olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti birlik, beraberlik içinde seçimlerde en iyi sonucu azami başarıyı göstermek istemektedir. Bunun için de her zaman her yerde bir araya gelerek çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz. Bu süreçte hep birlikte başarılı olmak için ortak çalışma yöntemlerini belirleyeceğiz. Gerekirse ortak ekipler oluşturacağız. Seçmenlerimize ne istediğimizi, ne düşündüğümüzü kısa ve öz bir şekilde millet ittifakının üyeleri olarak anlatacağız. Bunun neticesinde inşallah Bolu’dan milletvekilliği çıkarma anlamında yüksek bir başarı bekliyoruz. Millet ittifakının sonucu ne olur bilemiyoruz ama biz ikinci tura kalacağını değerlendiriyoruz. Mevcut Cumhurbaşkanlığından millet ittifakı temsilcilerine geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“NEDEN BÜTÜN PARTİLER ÖYLE OLMAZ?”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, beraber çalışılırsa bu ülkenin menfaatlerinin herkes için olacağını ifade ederek; “Her iki partinin can damarları bugün kendimi kendi evimde gibi hissettim. Şöyle bir şey düşündüm; neden bütün partiler öyle olmaz? Bu güzel ülkenin bu güzel insanları neden birbirinden ayrılır, ayırt edilir? Aklıma gelen ilk cevap; ‘oy kaygısı’, ‘şahsi itibarların yücelmesi’ ve ‘şahsi menfaatler’. Değerli arkadaşlarım bakın ortak olduğumuz zaman bu ülkenin ortaklarına sahip çıktığımız zaman bu kadar güzel, bu kadar iyi insanları su yüzüne çıktıklarını görüyoruz. Geldiğimiz İYİ Parti müşterek konularda aynı bizim gibi düşünen partinin yöneticileri olduğu için kendimi bahtiyar hissediyorum. Demek ki biz cumhuriyetin temsilcileri bu ülkede çoğunluktayız ama azınlıklar baskı yaparak bize hükmetmek istiyorlar. Biz bunu beraber birlikte aşacağımıza inanıyorum. Beraber çalışırsak bu ülkenin bütün menfaatleri bizim hepimizin olacaktır. Yalnız bizim değil bize rakip olan bütün partilerin yöneticilerinin ve onların seçmenlerinin olacaktır” dedi.

CHP ve İYİ Parti Bolu İl Başkanlarının konuşmalarının ardından 24 Haziran seçimlerinde 27. Dönem milletvekili adayları ve Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

“MİLLET İTTİFAKININ ADAYI BU ÜLKENİN YENİ CUMHURBAŞKANI OLACAK”

İl Başkanlarının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan; bir önceki gelişte ittifakın sinyalleri olduğunu söyleyerek; “Bugün Milet İttifakı olarak bir araya geldik. İnşallah 16 yıldır bu ülkenin başına bela olanlardan 24 Haziran’da bu ülkeyi kurtaracağız. Ben buna eminim. 24 Haziran’da ilk turda parlamento çoğunluğu millet ittifakında olacak ve en geç 8 Temmuz’da da Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulacak, ikinci tura millet ittifakının adaylarından biri kalacak onula birlikte ve millet ittifakının adayı bu ülkenin yeni Cumhurbaşkanı olacak.

Özcan konuşmasının sonunda ise; “Sayın başkan bizim partide balkon yok, sizin partide balkon var. 24 Haziran akşamı millet ittifakının zaferini bu balkondan kutlayalım hep birlikte olur mu? diyerek sözlerini tamamladı.

“MİLLİ İTTİFAK TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK”

Özcan’dan sonra İYİ Parti Bolu milletvekili adayı Nimet İnce, böyle güzel renkli bir tabloyu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek mutlu olduğunu söyledi. İnce; “Birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan dönemlerden birini yaşıyoruz. Gerçekten böyle bir ittifak Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, payı görevi olan herkes çok kutsal. Her şeyden önce kadın aday olarak kadınlarımızı temsilen, kadınlarımızın siyasette çok güçlü olması gerektiğine inana biri olarak ve %25’i kadın kontenjanı olan bir partide şu an milletvekili adayı olmak beni ayrıca gururlandırıyor. İnşallah iyi olacak, Türkiye de iyi olacak bizler de iyi olacak. Genel başkanımız Meral Akşener’in bir sözü var; herkesin bir araya geldiği bayram sofralarından bahsediyor, şu an bu rengi görebiliyorum. İnşallah başaracağız” şeklinde konuştu.

“VAR GÜCÜMÜZLE SONUNA ÇALIŞACAĞIZ”

İnce’nin ardından CHP Bolu Milletvekili Adayı Özer Özcan, Nazım Hikmet’in dizleri ile sözlerine başladı. Özcan; “Benim burada görebildiğim tablo Nazım Hikmet’in şiirinde olduğu gibi; “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” mısralarını ispatlar gibi biz belki ayrı ayrı ağaçlarız ama bizi birleştiren bir blok oluştu. Bizi birleştiren ve blok haline getiren nedir işin özü orada. Bizi var eden bize çağdaş bir devlet olarak tanımlayan, bizim kişisel özgürlüklerimizi ve hukuki değerlerimi savunacak parlamenter demokratik sistem katledilmek üzere. Bizi blok yapan güç, fikir parlamenter demokratik sistemi ayakta tutabilmek ve parlamentoya taşıyabilmektir. Onun için biz ittifak halindeyiz. Yenilmesini çok zor gördüğümüz bir iktidar için değil. Elbet kendi başarısızlıkları o iktidarı bir gün düşürecektir. Ekonomik, sosyal, kültürel göstergeler Türkiye’nin dünya milletleri arasında algılanışı artık bu zamanın geldiğini işaret ediyor. Parlamenter demokratik sistem olmaksızın tek adamın buyruğu altında milletvekili olmanın hiçbir anlamı yok. Beni özgün fikrim; eğer kendine hür Bolu’yu temsil edemeyen bir milletvekili olarak parlamentoda olacaksam Borazanlar, Aktaş mahallesinde muhtar olmayı çok daha saygın, değerli bulurum ve inanın gidesim gelmez. Ben bu beraberliğim muvaffak olmasını diliyorum onun için var gücümüzle sonuna çalışacağız. Belki biz ayrı ayrı ağacız ama bu ormanın ağaçlarıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYET ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Özer Özcan’dan sonra söz alan CHP Bolu Milletvekili Adayı Cahit Çıngı; “24 Haziran Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, ülkemiz için çok önemli. Dünyaya, adalete, hukuka bakışımız aynı yönde olduğu için 4 parti bir araya geldi. Küçük nüanslarımız olabilir bizim partimiz içerisinde dahi küçük farklılıklarımız olabilir. Bu da büyük ozan Aşık Veysel’in söylediği gibi; “Fikir başka başka olmasa koyun kurt ile gezerdi” diyor. O farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz. Umarım 4 parti bir arada bir görüntü vermemiz ilerde çok daha güzel olacaktır” diye konuştu.

“SEÇİMLER DEMOKRATİK BİR YARIŞTIR”

Ziyarette son olarak konuşan İYİ Parti Bolu Milletvekili adayı Mehmet Aydın; “Partimin her kademesinde, teşkilatlanmasında çalıştım. Bolu’da da bu görevleri layıkıyla yerine getirdim. Bildiğiniz gibi biz kendisini merkezde tanımlayan vatandaşlarını, milletini hiçbir şekilde ayırt etmeyen, kendisini Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen bir parti ve bende bu partinin bir ferdiyim. Ülkemizde biliyorsunuz siyasi partiler kutuplaşarak kutuplaştırarak vatandaşımızdan oy istemektedirler. Birlik beraberliğimizi, manevi, milli değerlerimizi siyasete kurban etmekteler. Biz İYİ Parti olarak öncelikle buna karşıyız, bunu istemiyoruz. Seçimler demokratik bir yarıştır.  Sıkıntılarımızı beraber aşmamız gerekiyor, sevinçlerimizi de beraber yaşamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: