Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’DEN BESOB’A ZİYARET

CHP’DEN BESOB’A ZİYARET
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl ve Merkez İlçe Yönetimi, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret’i ziyarette bulundu.

Ziyarete, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güldane Şahin ve parti teşkilatı katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl ve Merkez İlçe Yönetimi ve arkadaşlarını BESOB Başkanı Tahir Gayret ve Birlik Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleriyle beraber karşıladılar.

Ziyarette ilk konuşmayı BESOB Başkanı Tahir Gayret yaptı. Sizi böyle samimi Bolu Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğinde görmenin mutluluğunu yaşıyorum diyen Gayret; “Biz tabi birlik olduğumuz için 26 odamız var bizim. 2 tanesi kapanma noktasına geldi birini kurtardık. 10 tane merkezde var 15 tane de ilçelerde var. Benim yönetim kurulunda Göynük, Mudurnu, Dörtdivan, Mengen, Yeniçağa, Gerede ve Bolu Merkezden var. Onun için şimdi de bizim odalarımızın genel kurul 1 Ocak itibariyle başladı Allah nasip ederse yarın Mudurnu esnaf odalarının genel kurulunu yapacağız. Mayıs ayında da birliğimizin seçimi var. Çok şükür 24 odanın genel kurulu hiç patırtı olmadan güzel bir şekilde yaptık. Bunu niye söyleme ihtiyacı duydum; Bolu Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı olarak Ankara’da Türkiye esnaf sanatkarlar konfederasyonu denetleme danışma kurulunda görevliyim. Orada 6 saatlik bir toplantımız oldu. Biz 15 günde bir orada toplanırız. Tüm Türkiye’den gelen 82 birlik başkanı,13 federasyon başkanımız konfederasyon başkan ve yönetim kurulunun huzurunda illerimizde, ilçelerimizdeki esnaf ve sanatkârların sorunlarını konuşuruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“SIKINTILARININ OLDUĞU AŞİKAR”

Esnafın sorunlarına da değinen Gayret; “Bolu Esnaf ve Sanatkarlarının da ülke genelinde olduğu gibi sıkıntılarının olduğu aşikar bunu kimse inkar edemez. Bizim daha önce 507 sayılı yasayla idare olduğumuz zaman üye sayımız gelirlerimiz daha yüksekti. 2005 yılının Ağustos ayında çıkan 5362 sayılı yasayla bizim birçok gelirimiz kısıtlandı. Ben aynı zamanda sekiz dönemdir Gerede şoförler ve otomobilciler odası başkanlığını yürütüyorum. 1897 üyemizden şu an sadece 210 üyeye düştük. Bizim adımız şoförler ve otomobilciler odası olmasına rağmen şu an şoför kaydedemiyoruz. Otomobiller özel olduğu için odamızın ismine dahi uyum sağlamıyoruz. Şu anda ayakta durmakta zorlanıyoruz. 2019 yılından sonra odalarının durumlarının ne olacağından şüpheliyim” diye konuştu.

“BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”

Gayret’in ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu konuştu. Karsu; “Değerli esnaf sanatkarlar birliği yönetici kardeşlerimiz, arkadaşlarımız gecikmiş olduğumuz bir ziyareti ancak bugün yapabildik. Bunu bizim acemiliğimize bağışlayın. Peşin hükümlü değiliz size karşı sevgi tarafımız daha ağır. Ben aynı zamanda hem esnaf hem sanatkar hem halktan biriyim. Ömrüm boyunca bu işlerle uğraştım” dedi.

BESOB Başkanı Tahir Gayret’in, ülkenin belli bir aşamadan geçtiği dönemde yılmadan, usanmadan halk hizmetini sürdürdüğünü ifade eden Karsu;” Başarılarının devamını diledi. Kendisine çok teşekkür ederim bizi böyle sıcak, gönülden, içten hiçbir şeyi esirgemeyerek bizi ağırladılar” diye konuştu.

“AKSATTIĞIMIZ ZİYARETLERİMİZİ DAHA SIK GERÇEKLEŞTİRİRİZ”

Ziyarette son konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan konuştu. Buraya her geldiğimizde başkanın bir serzenişi oluyor diyerek söze başlayan Özcan; “Belki şu konuda haklı biz esnafa çok sık gidiyoruz bende partili arkadaşlarımda çok sık gidiyor ama esnafın temsilcilerini belki aynı sıklıkla gelemiyoruz. Ama önümüzdeki süreçte artık bu aksattığımız ziyaretlerimizi daha sık gerçekleştiririz. Tabi artık birde önümüzdeki yıl özellikle Türkiye’nin kader seçimlerinin yapılacağı hem yerel hem genel seçimlerin yapılacağı yıl. Bizler açısından çok önemli vaktinde 2019 Mart ayında yapılırsa. Artık son bir yıla girdiğimize göre çalışmalarda hızlanır bundan sonraki süreçte istişareler artar siyasi partiler işle sizlerin.” ifadelerini kullandı. 

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINA NASİP OLACAK”

Özcan, esnafın zorluklarını yakından takip ettiklerini belirterek; “ Esnafın yaşadığı zorlukların bir kısmı genel politikalar, ülke genelinde uygulanan politikalar ile ilgili. Bir kısmı da yerel yönetimlerin uygulamaları ile ilgili. Zaten ülkemizde şu anda görünmeyen bir kriz olduğunu daha doğrusu adı konulamayan bir kriz olduğunu farkındayız. Özellikle küçük esnaf yönünden çok sıkıntılı. Ama bu yıl artık pik yaptığını neredeyse piyasada paranın çok az döndüğü bir dönemdeyiz. Bu tabi ulusal bütün bir Türkiye’de olan bir sorun. Tabi buna karşın sizin yerel anlamda belediyenin uygulamaları anlamında da sıkıntılarınız var. Aslında bunlar oturup konuşulabilse en azından Bolu’daki sorunlar giderilebilir. Ben esnaf birlikleri olarak 15 yıldır Bolu Belediyesi ile ilgili oturup konuşamama, dinlenmememizle ile ilgili sıkıntılarınızı gayet iyi biliyorum. Umuyorum bu sıkıntıları çözmekte önümüzdeki yıldan itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanına nasip olacak.” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler: