Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇEKİŞMELİ SEÇİMİN GALİBİ BELLİ OLDU

ÇEKİŞMELİ SEÇİMİN GALİBİ BELLİ OLDU
Bolu Terziler Esnaf Ve Sanatkârlar Odası 11’inci Olağan Genel Kurulu Bolu İl Kültür Müdürlüğünde yapılan seçimle gerçekleşti. Mevcut Başkan Mehmet Yılmaz ve Ahmet Yoltaş’ın başkanlık için yarıştığı seçimde Mehmet Yılmaz 432 delegenin 240’ının oyunu alarak güven tazeleyerek yeniden Oda Başkanı seçildi.

Seçime AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu İl Ticaret Müdürü Ersin Terzi, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz, oda başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Divan Başkanlığını Tahir Gayret’in yaptığı olağan genel kurul Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Genel kurulda faaliyet raporu, denetim raporu, bilanço, gelir gider cetveli okundu ve oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Konuşmalarında ardından yapılan seçimde 515 delegeden 432’s oy kullandı. Kullanılan oyun 240’ını Yılmaz, 187’sini Yoltaş alırken 4 oy da geçersiz sayıldı. Mehmet Yılmaz, yeniden 4 yıllık süreyle Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığı görevine seçildi.

Bolu İl Kültür Müdürlüğünde yapılan genel kurulda başkanlık için 2 kişi yarıştı. İlk olarak mevcut Başkan Mehmet Yılmaz konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasında 4 yıllık süreçte yaptıkları çalışmaları anlatarak üyelere seslendi ve eski başkan Ahmet Yoltaş’ı eleştirdi.

Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Geçen bu 4 yıl görev süremiz içinde karşılaştığımız sorunları, yaşadıklarımızı, yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız hizmetleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sizlere enkaz tablosu anlatmayacağım. Yalnız ve yalnız gerçekleri anlatacağım. 2014 genel kurulundan önce oda üye ilişkilerinde yaşadığımız sıkıntıların devamında sizlere layık bir oda üye ilişkisi gerçekleştirmek için kolları sıvayarak yollara çıktık. Çok şükür sizlerin destekleri bu görevleri getirdik. Sizlerin sorun ve sıkıntılarına derman olabilmek için bu günlere kadar ara vermeden çalışmalarımıza devam ettik.

“AHMET YOLTAŞ’IN TEPKİLERİ İLE KARŞILAŞTIK”

Göreve gelir gelmez ilk işimiz odamızı devralmak olacaktı. Odayı devralmaya gittiğimizde bize teslim edilmek istenmeyen bir şekilde karşılandık. Kendisinin asıl mesleği Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan  bir kişi ile  o dönemki Ahmet Yoltaş’ın tepkileri ile karşılaştık. O günkü yönetimler tarafından Mali Müşavir olmasına rağmen oda sekreteri olarak görevlendirilmesinin kanunen yasak olduğu Mali Müşavirler Odası kanunundaki maddeleri okuyunca gerçeği anlamış olduk. Yıllardır oda yöneticiliği yaptığını sananların böyle bir yanlışa yol vermeleri ve oda merkezinin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir'in ofisinde olması son derece düşündürücüdür. Sözüm ona oda merkezi Tabaklar mahallesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ofisi. Terziler odasının evrakları ise çuvallar içinde teslim edildiği adreste Kredi Kefalet Kooperatifi Aktaş Mahallesi.

“BU GÖREVLERİ BİZLERE ÇOK GÖRENLERİ UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sizlerin oyları ile seçildiğimiz bu görevleri bizlere çok görenleri unutmadık ve unutturmayacağız. Oda evrak ve kayıtlarının çuvallar içinde bizde teslim eden Ahmet Yoltaş ve yöneticileri görev süreleri içerisinde oda hizmet ofisini başkalarına havale ettiklerinden kendimizi bir anda sokakta bulmuştuk. Bolu Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yaptığı görevlendirme ile Bolu Bakkallar Odası bizlere kapılarını açmış 1 yıla yakın bir süre ile geçici hizmet bina adresimiz burası olmuştur. Zor günlerimizde bizler yardımcı olan Odalar Birliği Başkanı Sayın Tahir Gayret ve hakkını asla ödeyemeyeceğimiz Bakkallar Odası Başkanı Selahattin Ayan ve yönetim kuruluna ve genel sekreteri Şule Bursalı’ya sizler adına şükranlarımı sunuyorum.

“46 BİN CİVARINDA BORÇLANDIRILDIĞINI TESPİT ETTİK”

Yapılan hesap incelemeleri sonucunda yönetim kuruluna seçildiğimiz gün ile görevi teslim aldığımız günler arasında oda hesaplarının boşaltıldığını tespit ettik. Kanunen oda sekreterliği yasak olan Fadime Gülen çıkış verilerek kıdem tazminatı ödendiğini gördük. Bu aradaki 3 gün içerisinde ipe sapa gelmez masraflar üretilerek ilk tespitlerimize göre odamızın 46 bin civarında borçlandırıldığını tespit ettik. Oda sekreteri olarak kanunsuz şekilde 12 yıl boyunca Serbest Muhasebeci Mali Müşaviri Muhasebeciler Odasına şikayet ederek kendisine ödenen kıdem tazminatı ve diğer paraların odamız hesabına iade edilmesini sağladık. Arkadaşlar düşünebiliyor musunuz oda hizmet binası yok, kanunsuz çalıştırılan bir tane sekreter var, hesaplarımız boşaltılmış, düzenli üye arşivimiz yok, çuvallar dolusu evrak bildiğince çok. Bunlara karşılık öfke ve tepkide oldukça da fazla.

“HESAPLARIN DENETLENMESİNİ TALEP ETTİK”

Bakkallar Odası hizmet binasında geçici olarak bulunduğumuz süre içerisinde bir oda sekreterini işe alarak çalışmalarımıza hız verdik. Bu süre içerisinde sekreterimiz Gönül Varlık gerekli eğitimlerini alarak üyelerimiz hakkında kayıtlarını hızlı bir şekilde bilgisayar ortamına aktararak Gümrük ve Ticaret Bakanlığının esnaf sanatkarlar bilgi sistemine entegre olmuştur. Bir taraftan bu çalışmalar devam ederken diğer taraftan bağlı bulunduğumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızdan Müfettiş talebinde bulunarak geçmiş yıllara ait hesap uygulanmalarının denetlenmesini talep ettik. Yapılan denetimler sonucunda müfettişler tarafından tespit edilen yanlış uygulama raporlara yansımış bize yazılı olarak bildirilmiştir. Müfettişlerin raporları doğrultusunda çalışmalarımıza yön verilmiştir.”

Mevcut Başkan Mehmet Yılmaz’ın ardından Ahmet Yoltaş’ta söz istedi, Yoltaş kendisine ve yönetimine yapılan eleştirilere cevap vererek değerlendirmede bulundu. Yoltaş; Ben bilgili birikimli deneyimli arkadaşlarımla beraber bir yönetim oluşturdum, bundan sonraki zamanlarda sizlerde görev verirseniz kimseyi karalamadan, geçmiş yönetimleri kötülemeden bu göreve talip olacağız. Taktir sizlerin” dedi.

“TAKDİR SİZLERİN”

Yoltaş, Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına dair açıklamalarda bulunarak; “Hepinizde akıllı telefonlar var, Köroğlu TV ye bakabilirsiniz. Bir basın açıklaması yaptı birinci kelimesi şu, “kanunlarımızda çok açık var” dinlemeye devam ettik. Oda üyelerimizle çok iyi işler yaptık 170 bin TL parayı üyelerimize akıttık. Nasıl iş bu arkadaşlar anlayamadım ben ilk önce sonra devam etti 160 bin TL parayı üyelerimize akıttık, totalde de 270 bin TL oldu diyor matematikte zayıf biraz. 170, 160 daha 330 Bin TL yapar. Sonra açıkladı nasıl akıttığını ben ilk önce nakit verdi sandım. Hani şemsiyelerimiz var ya, hani sıcacık kupalardan çay içeceğiz ya, odanın en büyük görevi bu üyelere şemsiye almak kupa almak. Odanın başka görevimi var, esnafın derdimi var. Al şemsiyeyi ver kupayı ver coşkuyu hadi bir dönem daha. Bizim vergi dairesi ile sıkıntılarımız var bizim belediye ile sıkıntılarımız var, bizim bizden büyük olan mağazalarla, tezgahlarla sıkıntılarımız var. Biz bunlarla uğraşalım esnafın derdiyle uğraşalım. Ben bilgili birikimli deneyimli arkadaşlarımla beraber bir yönetim oluşturdum, bundan sonraki zamanlarda sizlerde görev verirseniz kimseyi karalamadan, geçmiş yönetimleri kötülemeden bu göreve talip olacağız. Takdir sizlerin.” ifadelerini kullandı.

“BEN ESNAFIM”

Yoltaş’ın ardından divan başkanının üyelere söz almak isteyen var mı sorunun ardından Bolu Terziler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası üyesi ve Ege Çarşısı  Gülçeyiz dükkânı sahibi Gülseren Dinlemez söz aldı. Dinlemez, eski yönetim hakkında eleştirilerde bulunarak ben esnafım sorunum olduğunda kapısına gidebileceğimiz başkan istiyoruz dedi. Dinlemez; “Bu seçim olduğunu 4 yıl önce duydum ben. 4 yıldan önce seçimler olmuş ama bizim niye haberimiz olmamış. 12 yıl görev yapılmış ben 10 yıldır varım 4 yıl önce gördüm bu seçim olduğunu ve bu sene tekrar buradayız. Niye biz kendimizi ifade etmek zorundayız. Bize hediyeler dağıtıldı mutlu olduk hediye değil ki amaç. Amaç bizi ziyarette bulunması bizi birer birer ziyaret etmesiydi. Ben hediyede değilim önemli olan sorunum olduğunda kapısını çalıp Mehmet Bey benim şu sorunum var diyebildiğim kişiydi. Mehmet Bey olmaz Ahmet, veli bey olur önemli olan bizim arkamızda duracak bir başkan olması. Ben bir makine ve makastan ibaret değilim. Ben esnafım. Bir çiğ köfteci bulgurdan ibaret değil. İnsanlar bizi öyle gördüğü için aşağılandık, aşağılandım. Bunu kaç kere duydum. Gerçekten 12 yıl boyunca görev başında olmuşta bizim ne zaman kapımıza gelinmiş? Ben çok merak ediyorum. Ben büyük bir kaza atlattım. Niye benim kapıma gelinmedi? 4 ay dükkânım kapalı kaldı. Niye ben ziyaret edilmedim? Niye ben esnafım. Ben kendimi ifade ediyorum arkadaşlar herkes hür ifadesiyle oylarını verirken o bunu yapmış bu bunu yapmış değil. Gerçekten arkamızda duracak bir başkan istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler: