Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bu belirtiler varsa dikkat edin...

Bu belirtiler varsa dikkat edin...
Havaların soğumasıyla beraber ağız yoluyla alınan virüs ve bakteriler ile birlikte gribal enfeksiyonlar çok daha bulaşıcı hale geldi. Ağız yoluyla alınan virüs ve bakteriler bademciklere yapışmaktadır. Bu bakteriler ve virüsler sonrasında ses tellerinde iltihaplanmalara sebep olmaktadır.

Ses telleri iltihabı (krup) nedir?

Ses kısılması, ses telleri iltihabının en belirgin belirtisidir. Ses tellerinin yorulmaması için kısık sesle konuşmanız yararınıza olacaktır.  Ses telleri iltihaplanması olan hastalarda nefes darlığı da görülmektedir. Ses telleri iltihabı olup olmadığını anlamak için dikkat edilmesi gereken başlıca belirtiler bunlardır. Bu belirtiler ile karşılaşırsanız doktora başvurmalısınız. Ses telleri iltihabı bir anda ortaya çıkabileceği gibi bir anda da bitebilir.

Ses telleri iltihabının belirtileri nelerdir?

Öncesinde herhangi bir bulgusu olmadan özellikle geceleri havlar şekilde öksürme

Ateş

Burun akıntısı

Hırıltı

Ses kısılması

Baş ağrısı

Ses telleri iltihabının ilerleyen aşamasında görülen belirtiler nelerdir?

Boğaz ağrısı

Boyun kısmında şiş beze

Yutkunmada güçlük

Baş ağrısı

Tonsilit

Ses telleri iltihaplanmasının ileriki aşamalarında ağır solunum yetmezliği görülebilir. Ses telleri iltihaplanması ayrıca bronşit ya da zatürreye bağlı olarak ortaya çıkabilen bir hastalıktır.

Ses telleri iltihabı nasıl tedavi edilir?

Ses tellerinizde iltihaplanma olduğunu düşünüyorsunuz mutlaka doktora başvurmalısınız. Doktorunuz size bir takım ilaçlar verecektir. Bu ilaçlar ses tellerinizi yumuşatmak, nefes almanızı kolaylaştırmak içindir. Ayrıca doktorunuz ses telleri iltihaplanmanız geçene kadar kısık sesle konuşmanızı ve burundan nefes alıp vermenizi tavsiye edecektir.

Evde ses telleri tedavisine yardımcı olacak şeyler nelerdir?

Buhar tedavisi iyileşmenize yardımcı olacaktır. Evde ses tellerinizin iyileşmesine yardımcı olmak istiyorsanız sıcak buhardan uzak durmalısınız. Soğuk nemli hava terapisi ile ses tellerinizin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sigara içen kişilerde ses telleri iltihabı daha fazla görülmektedir. Bağırmak, çığlık atmak ses tellerini yıpratabilir ve iltihaplanmanın geçmesine engel olabilir. Ses telleri iltihabı boyunca ses tellerinizi yormaktan kaçınmalısınız.