Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu heyetinden Kilis’e destek ziyareti

Bolu heyetinden Kilis’e destek ziyareti
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın öncülüğündeki 46 kişilik heyet, 'Zeytin Dalı Harekâtı'na destek için Kilis'e gitti. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, "Ensarlık vazifesini en uzun süre yapan Kilis halkını kutlamak lazım" dedi.


Suriye sınırında bulunan Kilis’te halk ve askerlere moral vermek, esnafa maddi destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan “Destek için Kilis’teyiz” ziyaretleri kapsamında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 46 kişilik heyetle birlikte Kilis’i ziyaret etti. Aralarında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, Taşkesti Belediye Başkanı Efraim Özdemir, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Emine Davarcıoğlu ve Necmi Arman, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Bülent Velioğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, AK Partili siyasetçiler ve gazeteciler cumartesi sabahı Kilis’e ulaştı.

Heyet, burada Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger ve diğer yetkililerce karşılandı.

Başkan Yılmaz, Kilis Belediye Başkanı Kara ve Milletvekili Dülger ile ortak basın toplantısı düzenledi, ardından heyet Öncüpınar Sınır Kapısı, Mülteci Kampı ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyarete ederek, esnafa destek için alışveriş yaptı.

Kilis Belediye Başkanı Kara: “Şehrin psikolojisi bozulmuştu”

Kilis Belediyesi sosyal tesisinde gerçekleşen ortak basın toplantısında konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, “Kilis 2023 yılında 115 bin nüfus olacak şekilde kurgulanmış bir şehir. Fakat Suriye olayları başlayınca Kilis’e 1 milyon insan 5-6 ay içerisinde giriyor. Ve Kilis’in bütün caddeleri, camileri ve parkları insan seli oluyor. Bir sabah DAEŞ tarafından okulumuzun birine füze atıldı. Sonrasında 6 ay içerisinde 97 tane füze atıldı. Tabi şehrin psikolojisi bozulmuştu. 15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Fırat Kalkanı operasyonu başladı. Suriye’de 37 tane devlet var ve hiçbirinin Suriye’ye sınırı yok. Fırat Kalkanı operasyonu başarıyla tamamlandı. Tam her şey normale dönüyor derken YPG ve PKK’nın bulunduğu Afrin operasyonunu başlattık. Zeytin Dalı Harekâtı’ndan önce bizim sınır köylerimize taciz atışları yapıldı. Bu defa Afrin bölgesinden buraya füzeler atılmaya başlandı” dedi.

Kilis Milletvekili Dülger: “Hepinize şahsım ve halkım adına çok teşekkür ediyorum”

Kilis halkının her zaman devletinin yanında yer aldığını belirten Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, “Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı ile zorlu bir süreçten geçen Kilis halkına destek için Kilis’e gelmeniz bizleri mutlu etmiştir. Kilis halkı her zaman devletinin yanında yer almıştır. Tüm Türk milleti de Kilislilerin en zor zamanında yer alıyor. Bu nedenle hepinize şahsım ve halkım adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: “Kilis halkını kutlamak lazım”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise “Bu bölge insanlık tarihinin başladığı günden bu yana sıkıntıların yaşandığı bir bölge. Uzun zamandır önce Kuzey Irak ve sonrasında Suriye problemleri dolayısıyla bölge büyük sıkıntılar yaşıyor. Ve bu bölgeyle sınırı olan ülkede Türkiye. Türkiye’nin de Kilis şehri. Dolayısıyla burada olan her sıkıntıdan burada olan insanlar etkilenecektir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra sınırlar çizilirken akrabaların bir kısmı orda bir kısmı burada kaldı. Her taraf gönül coğrafyası içerisinde. Türkiye şunu göstermiştir ki 3.5 milyon insanı uzunca bir süredir misafir ediyor. Dünyada hiçbir ülkenin bu kadar uzun süre misafirperverlik şansı olmuyor. Ensarlık vazifesini en uzun süre yapan Kilis halkını kutlamak lazım” diye konuştu.

Etiketler: