Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Çimento, sektörün en güçlüleri arasında

Bolu Çimento, sektörün en güçlüleri arasında
Piyasa araştırmacıları çimento sektörü hakkında hazırladığı performans analizinde sektörün zorlu bir dönem içerisine gireceğini ifade etti. Sektörde ilimizin öncü firması Bolu Çimento ise yatırım için ideal şirketler arasında yer aldı.

Artan enerji maliyetlerini analiz eden piyasa araştırmacıları yatırım tavsiyelerinde bulunuyor. 2018’de çimento sektöründeki şirketlerin enerji maliyetleri nedeniyle zorlanacağı belirtiliyor. Ülkemizde bu sektörde 70 civarı tesis faaliyet gösteriyor. Nakliye giderlerinin yüksek olması sebebiyle ise şirketler bölgesel olarak yoğunlaşmış durumda. Marmara bölgesinde bulunan şirketlerin, bölgedeki sektörel projeler nedeniyle diğer şirketlerin önüne geçeceği düşünülüyor. Bolu Çimento sektörde zirveye en yakın hisse olarak göze çarpıyor.

FİYAT KAZANÇTA 3. SIRADA

Çimento sektöründeki şirketlerin Fiyat-Kazanç (F/K) analizine bakıldığında ise 2017 yılı 12 ay itibariyle sektör ortalamasının altında olan 11 şirket görünüyor. Bu şirketler arasında Bolu Çimento 8,09 oranla ilk üç sırada yer aldı. Hissenin F/K oranı ne kadar düşükse, yatırım için ideal olduğu varsayılabiliyor.

2016 Aralık ve 2017 Aralık dönemlerine bakıldığında ise Bolu Çimento sektörde karını ve satışlarını artıran 7 şirket arasında yer almış durumda. Şirket yüzde 9,84’lük kar değişimi ile beşinci sırada yer alırken, satışlarındaki yüzde 18.60’lık değişim oranı ile de ön plana çıkıyor.

ZİRVEYE EN YAKIN BOLU ÇİMENTO

Çimento sektöründe dönemsel dip ve zirve analizine göre zirvesine en yakın 10 hisse ise arasında Bolu Çimento ilk sırada yer alarak başarılı gidişatını sürdürüyor. Bolu Çimento, yüzde 9,56’lık kapanış fiyatının dip ve zirve fiyatları arasındaki pozisyonuna göre zirve seviyesine uzaklığı ve 6,74’lük hissenin gördüğü en yüksek fiyat ile sektörün en iyi şirketlerinden.

Etiketler: