Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

Bolu Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı
Atıl durumdaki kamu arazileri millete hizmet edecek yatırımlara dönüşüyor Büyüksu Projesi hayata geçiyor; Bolu’ya yeni hastane, spor tesisleri ve OBM binası geliyor.


 Bolu Belediyesi atıl durumdaki kamu arazilerinin değerlendirilmesi ve yatırıma dönüştürülerek Bolu halkının hizmetine sunulması noktasında dev bir adımı hayata geçirdi. Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında, il sınırları içindeki Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan kamu arazilerinin Bolu Belediyesi’ne devrini gerçekleştiren protokol imzalandı. Söz konusu protokolle Büyüksu Su Sporları ve Rekreasyon Alanı Projesi arazisinin Bolu Belediyesi’ne devri tamamlanırken kentte deniz özlemini sona erdirecek vizyon projesinin önü de açılmış oldu. Protokolle, Bolu’da yeni hastane, spor tesisleri ve Orman Bölge Müdürlüğü Binası inşaatları da başlayacak.

Protokol imza töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz “Tabiatın Kalbi Bolumuzun gelecek planlamasını yapıyoruz. Bu planlama içerisinde Bolu’da bütün resmi kurum alanlarının, okulların ve hastanelerin nereye yapılacağını planladığımız gibi, Belediyemizin vizyon projelerini de hayata geçiriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve hedeflerimizin her zaman yanında olarak bizlere destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kazan kazan projesi”

Bolu Belediye Başkanlığı ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında Arsa Karşılığı İnşaat Protokolü imza töreni Başkent’te T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nde düzenlendi. İmza törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ve yetkililer katıldı. İmzalanan protokolün Bolu ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Yılmaz şöyle konuştu:

“Orman Genel Müdürlüğümüzle birlikte, bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Tabiatın Kalbi Bolumuzu geleceğe taşıyacak imzaları attık. Bolu’da atıl durumdaki kamu arsalarını milletin hizmetine sunacak yatırımlara dönüştüreceğiz. Devri gerçekleşen araziler bundan böyle yeni kamu binaları olarak değerlendirilecek, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde kullanılacak ve Bolu halkının hizmetine sunulacak. Bu bir kazan-kazan projesi. Arazi devriyle Bolumuz yeni bir hastaneye ve spor tesislerine kavuşacak; Orman Bölge Müdürlüğümüzün binasını da yaparak herkesin kazanacağı bir protokolü hayata geçirmiş olacağız.”

“Tabiatın Kalbi’nde deniz özlemi son bulacak”

“Biz bir dünya kenti planlıyoruz. Bu kent düzenli, kamu hizmetlerine erişim noktasında son derece verimli şekilde kurgulanmış, doğayla iç içe yaşanabilir bir turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. ‘Tabiatın Kalbi Bolu’da halkımızın büyük özlemle beklediği Büyüksu Projemizi de inşallah daha hızlı ve emin adımlarla gerçekleştireceğiz. Proje bitiminde Büyüksu Göleti’nde kano yarışları ve tüm su sporları yapılabilecek; Bolu plaja kavuşacak. Bizler gelip geçici idarecileriz. Önemli olan ülkemiz, ilimiz, milletimiz. Bolu ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan bu adımın Bakanlığımız ve Belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Yeni hizmetlere giden yolda başlangıç…

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de “İnanıyorum ki yapılacak hastane, spor tesisleri ve Orman Bölge Müdürlüğü binası Bolumuzda yeni hizmetlerin gerçekleştirilmesine vesile olacak. Bir yandan halkımızın sağlığına ilişkin bir tesis, hastane inşaatı yapılırken; diğer taraftan insanların sağlıklı kalması için gerekli olan spor tesislerinin hayata geçirilmesinden, ormanlarıyla ülkemizin nadide köşelerinden biri olan Bolu’nun güzel bir Orman Bölge Müdürlüğü binasına kavuşacak olmasından mutluyuz. İnşallah bütün tesislerin kazasız belasız bir an önce tamamlanıp halkımızın, Bolumuzun hizmetine sunulmasını diliyorum” diye konuştu.

Protokol ne içeriyor?

Protokolle Bolu Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan 13.907,00 metrekare kapalı alanda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü İdare Binası’nın inşaatını gerçekleştirecek. Karşılığında, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Bolu il sınırlarında yer alan toplam 227.295,00 metrekarelik arsa ve üzerinde bulunan taşınmazlar Bolu Belediyesi’ne devredilecek.

Etiketler: