Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Özbağ yaptığı çalışmalarını anlattı

Başkan Özbağ yaptığı çalışmalarını anlattı


3 dönemdir Seben Belediye Başkanlığı görevini yapan Süleyman Özbağ, 2004 yılından bugüne ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı.

2004 yılında beri Seben Belediye Başkanı olan Süleyman Özbağ 15 yılda yaptıklarını şu şekilde anlattı:

‘BEN’ DEMEDİK ‘BİZ’ DEDİK

Seben Belediye Başkanlığı görevine halkımızın beni layık gördüğü 2004 yılından bu yana Belediye Personeli ile “Biz” bilinci ve ekip ruhuyla hareket ederek; Seben’in kendine has kimliğini koruyarak adeta yeniden inşa ettik.

15 YILDA HEP İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

15’inci yılımıza doğru yol alırken geriye dönüp baktığımda çok büyük mesafeler kat ederek, ekonomiden, turizme, ulaşımdan, sosyal ve kültürel etkinliklere, hayal bile edilemeyecek projelere kadar pek çok alanda Seben de ilkleri gerçekleştirip, yapılmayanları yapıp Seben’in çehresini değiştirdik.

ÖNCEDEN BELEDİYECİLİK 1 KEPÇE SARI MALZEMEYLE OLUYORDU

Bizim gibi küçük, insanının kalbi  temiz ilçelerde halka hizmet etmek önceden 1 kepçe sarı malzeme, kapının önüne bir bank getirmek ile olurdu. Benden önce ki belediye başkanları seçimden önce vatandaşın kapısının önüne bir traktör sarı malzeme attırarak o dönemki belediye çalışmasını tamamlarmış. Biz, halkımıza geldiğimiz ilk günden son güne kadar hizmet eden bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz diyerek yola çıktık. İlk dönemimde (2004-2009) Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız ile çok büyük mesafe kat ettik. Düzenli bir kanalizasyon sistemi olmayan ilçemizde yaptığımız çalışmalar ile ilçemizin en az 50 yılını garanti altına aldık. İçme suyu şebeke hattını baştan aşağı yeniledik. Çünkü halkımızın sağlığını hep önemsedik. İlçemizde içme suyu isale hattını yenilemekle işe başladık. Çünkü Sebenliler suyu musluktan içer. Asbestli bakteri üreten borular yerine, polietilen borular döşedik.

ŞU AN SEBEN’DE ÇIPLAK AYAKLA DOLAŞABİLİRSİNİZ

Mahalle ve sokaklarımızda kilitli parke taşı döşenmesi ve mevcut ulaşım ağı içerisinde yer alan yollarımızın bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarını yaptık. Asfalt olmayan cadde ve sokak bırakmadık. Hatta şöyle bir iddiamız var çıkar ayakkabıları çıplak ayak ile Seben’i yürü…21 km sıcak asfalt ,5 km kilitli parke taş döşedik.

SEBEN’E HANIMLARIMIZIN GÖZÜNDENDE BAKIYORUZ

Bu yıl Seben Ak Parti Kadın Kollarımızın organize ettiği mahalle toplantıları yaptık. Her hafta bir mahallede hanımların katılımıyla gerçekleşen toplantı bu. Çünkü Sebenimize birde hanımların gözüyle bakalım dedik. Hasbihal ederken bir hanım kız söz aldı “Başkanım biz 1997 yılında Bolu merkezden Seben’e taşındık. Dedemin oturduğu sokağın sarı malzeme ve yarısı çamur olan bir yolu vardı. Düşer kalkar dizlerimizi kanatır kıyafetlerimizi yırtardık. Ama çocuktuk tabi aldırış etmezdik biz oyunumuza bakardık. Birde zeytin tenekelerimiz vardı başkanım; dedem bakkal dükkanımızdan boşalan zeytin tenekelerini getirir ağzını düzeltir yolun kenarına çöp atmak için koyardı. Yani çöp konteynırı diye bir şey yoktu Sebende. Sonra bizim tabirimizle belediyenin çöpçüleri traktörle gelir zeytin tenekelerindeki çöpü traktör kasasına boşaltırdı. Bir akşam bizimkiler konuşuyor belediye çöp bidonu dağıtacakmış küçük olan 15 milyon, büyük olan şu fiyat diye.. Velhasıl herkes komşuları ile birleşip çöp konteynırı aldı. Allah hükümetimizden sizden razı olsun başkanım yollar asfalt, konteynırlar evsel atık ve geri dönüşüm oldu hemde bedava, çöp arabaları modern…Nerden nereye geldik” dedi. Evet çok şükür hükümetimizin ve  sizin verdiğiniz destekle çalışıyoruz ,daha da çok çalışacağız dedim.

Biz hanımlarımızın da isteklerinden yola çıkarak açıkta olan su kanallarımız yer altına alarak estetik bir görünüm sağladık. Vatandaşlarımızın ulaşım ağında aksaklık ve sorun yaşamaması adına çıkmaz sokak kavramını hafızalardan sildik. Yeni cadde ve sokaklar açarak sıcak asfalt ve kilitli parke taşı döşeyerek hizmete sunduk. Yaşanabilir Sebeni inşaa etmek için gece gündüz demeden çok çalıştık. Sizin de vasıtanız aracılığı ile mesai kavramı olmadan çalışan cesur belediye personelimize çok teşekkür ediyorum. Hep söylüyorum bir avucuz. Ama yaptığımız iş, başarımız dolar, taşar.

SPOR AKTİVİTELERİNE HEP ÖNEM VERDİK

İlçemizde ki gençlerimizin spor aktivitelerini daha keyif verici hale getirebilmek amacıyla halı saha, parklara spor aletleri yaparak çekici hale getirdik. Ayrıca bu yılsonuna kadar tamamlayacağımız Çok Amaçlı Salonumuzun içine de Fitness Salonu yaptırdık.

SOSYAL BELEDİYECİLİK FELSEFEMİZ OLDU

14 yıllık geçen zaman sürecinde sosyal belediyeciliği ön planda tuttuk. ilçemizde okuyarak; 4 yıl ve üzeri üniversite kazanan öğrencilere laptop bilgisayar, okullarında 1.2.3. olan öğrencilere bisiklet, 4. sınıflara yarıyıl tatilinde satranç takımı hediye ediyoruz. 6.sınıflara Çanakkale-Bursa kültür gezisi, ilçemizde ki bay bayan vatandaşlarımız için de Çanakkale, Konya ve İstanbul gibi tarihi ve turistik önemi olan şehirlere kültür gezileri düzenliyoruz.

YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL İŞLERDEN BİRİSİ

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yaptığımız en güzel işlerden biri var ki…Kadın Dinlenme Evi… Bunun bende özel bir hikayesi var. Hatta böyle hayırlı bir hizmeti gerçekleştirmemin sebebi desem daha doğru. Çarşamba bizim ilçenin pazarıdır. Bir gün esnaf ziyareti yapıp ,hasbihal etmek için belediyeden çıktım yürüyorum. 100 metre kadar sonra bir teyze kaldırımın kenarına çökmüş, sermiş mendili dizine köyden gelirken yanında getirdiği peyniri ekmeğe katık etmiş yiyor. O an kendimden nasıl utandım “Eyvah” dedim. Sen sıcak asfalt yap, kanalizasyon döşe, park yap da ;şimdi bu teyze burada ise gidecek bir yeri yoksa ve burada karnını doyuruyorsa hiçbir şey yapmamışsın” diyerek kendime çıkıştım. Hemen belediyeye gelip arkadaşlara talimatı verdim ve belediye dükkanlarımızdan birini yeniden dizayn ederek “Kadın Dinlenme Evi”ne çevirdik. Şimdi kardeşlerimiz, ablalarımız, teyzelerimiz köyden gelip pazarlarını yapıp eşlerini beklerken veya otobüs saatine kadar burada abdestlerini alıp namazlarını kılıyorlar. Belediyece görevlendirdiğimiz personel tarafından da yemek ve çay ikramı yaptırıyoruz. Yolda görüp yada yanlarına ziyarete gittiğimde Allah Razı olsun diyorlar…İşte o an  benden mutlusu yok.

ARAÇ PARKIMIZI BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİK

Gücümüze güç katabilmek amacıyla araç parkımızı baştan aşağı yeniledik. Çöp Arabası, Sokak Süpürme Aracı, Vidanjör, Merdivenli İtfaiye, Kepçe, Cenaze Aracı…v.s Daha Yeşil Bir Seben” dedik ve ağaçlandırma çalışmalarımız ile şehrimizin giriş ve çıkışlarına, cadde ve sokaklara süs ağaçları ve meyve ağaçları diktik.

ARTIK ÜNİVERSİTEMİZ VAR

Seben için hayal olan AİBÜ Seben İzzet BAYSAL MYO ve KYK Seben İzzet BAYSAL MYO Öğrenci Yurdunu sayın Ahmet Baysal’ın büyük desteği ile ilçemize kazandırdık.

TOKİ İLE ÇALIŞIP EV SAHİBİ YAPIYORUZ

Ayrıca Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)ve Beledimiz işbirliği ile ilçemize 96 konut yapıldı. Yine 4 Temmuz 2018 tarihinde 266 konut ihalesi daha yapılarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın talebini karşılamayı amaçlıyoruz.

SEBEN OVASI SULANACAK

“Seben Gölünden Seben Ovası Sulanacak” dediğimizde kimse inanmak istemedi belkide…Biz yapamayacağımız şeyi vaat etmeyiz dedik. Şükür Allah boynumuzu halkımızın karşısında eğdirmedi ve Sulama Projemizin de ihalesi yapıldı, çalışmalar başladı.

TURİZMİN TEMELLERİNİ SOLAKLAR KAYA EVLERİNDE ATTIK

Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Solaklar kaya evlerimiz  Osmanlı tarihinde de önemli rol oynamıştır. 1402 yılındaki Ankara Savaşı’nda yenilen Yıldırım Beyazıt’ın ardından başlayan fetret devrinde, yani taht kavgalarının yaşandığı, şehzadelerin birbirine üstünlük sağlamaya ve devlet yönetimini ele geçirmeye çalıştığı sıralarda, daha sonra bu mücadeleyi kazanarak padişah olacak Çelebi Mehmet’e ev sahipliği yapmıştır.  Ankara Savaşı sonrası Timur’un talan ettiği bölgenin dışında kaldığı için askerleriyle birlikte önce Seben yaylasına çadır kuran,  ardından da Seben’deki kaya evlerine çekilerek güvenliğini sağlayan Çelebi Mehmet, yaklaşık 1 yıl sonra buradan çıkarak şehzadeler arasındaki mücadeleyi kazanmış ve ardından Osmanlı tahtına oturmuştur.

İşte tarihi değeri olan ve doğanın ihtişamını ortaya koyan bu özel yerde ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimizi ağırlamak amacıyla Bolu da dahi olmadığını iddia ettiğimiz bir taş restoran,8 bungalov ev, 2 mağara ev inşa ettik. Şehirlerin yorgunluğunu atmak için Solaklar Kayaevleri Taş Restoran ve Bungalov Evlerimizi tercih eden misafirlerimize köy peynirimiz, tereyağımız, ev yapımı Seben mahsulü reçellerimiz, marmelatlarımız, tarhana çorbamız ve Seben’de yetişen doğal et ürünlerimiz ile eşsiz lezzet şöleni sunuyoruz.

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZ BU SENE AÇILIYOR

İlçemizde Çok Amaçlı Salon yapmak üzere bu yıl kolları sıvadık ve inşallah sene sonuna kadar tamamlayacağız. Çok amaçlı salonumuz 750 kişi kapasiteye sahip. Düğünlerden tutunda fitnes salonuna, kafeteryalara, restoranlara, kadın dinlenme evine kadar bir çok alanda Seben halkına hizmet verecek.

OTELİMİZİDE BU SENE SONUNDA HİZMETE AÇACAĞIZ

Bir “Butik Otel” yapıyoruz. Bu sene başlayan ve yıl sonuna kadar tamamlanacak bir projemiz. Aslında hedefimiz daha kısa sürede hizmete açmaktı fakat birileri bizi giderken sırtımıza sarınıp gidecek zannetmiş olmalı ki taş koymaya çalıştı ama başaramadılar. Biz ne yapıyorsak Seben için Seben halkı için yapıyoruz. Akşam başımızı yastığa koyarken içimiz rahat. Otelimiz 15 oda kapasitesine sahip ve altında 1 adet restoran mevcut. Amacımız ilçemize gelen yerli yabancı misafirlerimize daha iyi hizmet sunmak. Çünkü Sebeni “Doğanın Cenneti Seben” diye tarif ediyoruz. Dolayısıyla turizm anlamında yatırımlar yapıyoruz ve ilçeye gelen ziyaretçilerinde barınma ihtiyacını en iyi şekilde karşılamamız gerekiyor.

DAHA YENİ BAŞLADIK

Bugün geldiğimiz noktada çalışmalarımızı onurla gururla anlatabiliyoruz. Peki bu yapılanlar yeterli mi? Elbette değil. Hiç hız kesmeden tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim sevdamız memleket sevdasıdır. Bolumuz Sebenimiz ne kadar çok kalkınırsa ve bizim bunda azıcık bir emeğimiz olursa kendimizi dünyanın en mutlu insanı sayarız.

Etiketler: