Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLUSPOR’UN BİR PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

“BOLUSPOR’UN BİR PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Mustafa Toprak; evli ve bir kız çocuğu babası. Boluspor Kulübü’nde sağlık ekibi bünyesinde spor masörü olarak görevini yapıyor. İlk önceleri altyapılarda Boluspor 3. Lig’de mücadele ettiği 2003–2004 sezonunda başlamış masörlüğe.

Boluspor resmi dergisinin yeni sayısına konuşan Mustafa Toprak’ın hikâyesi şöyle:

“ÇEKİRDEKTEN YETİŞTİM, LİSANS SAHİBİ OLDUM”

2003–2004 sezonunda Boluspor 3.Lig’de mücadele ettiği senelerde ilk göreve altyapılarda başladım. Çekirdekten yetiştim diyebilirim. O dönemde Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nün Ankara’da gerçekleştirilen “spor masörlüğü” kurslarına katıldım. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nun açmış olduğu masör kurslarında başarı göstererek bu konuda lisans sahibi oldum. Kulüp Başkanımız Necip Çarıkcı bizleri hep desteklemiştir ve bu kurslara katılmamız hususunda sürekli bizlere olanak sağlamıştır, kendisine bu anlamda minnet duymaktayım. 

“İLK YARDIM KURSLARINA KATILDIK”

Bu mesleği daha iyi yerine getirebilmek adına ilk yardım kurslarına giderek bilgimizi artırmay yönelik çalışmalara katıldık. İlk müdahaleleri yapabilmek için ilk yardım belgesi aldık. Sadece spor masörlüğü lisansı yetmiyor, ilk yardım belgesi alınması da gerekiyor. Doktorlarımız hafta içi kulübe gelerek kontrollerini yapar, gerekli tedavi periyotlarını belirler ve koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürürüz. Bizleri aşan ciddi sakatlıklar olduğunda, Ankara ve İstanbul’da spor hekimlerimiz var, ciddi sakatlıklarda futbolcularımızı buralara göndeririz. Osmanlıspor’da Savaş hoca, İstanbul’da da birkaç tane spor hekimi var, MR çekimleri ve kontroller onlar tarafından gerçekleştirilir.

“ALET EDAVAT SORUNUMUZ YOK”

Kulübümüzün alt katında ilk yardım odamız, saunamız, küçük bir egzersiz salonumuz ki antrenman öncesi oyuncularımızın ısınması veya sakatlıkların tedavi olabilmesi için kullanılmaktadır. Sağlık odamızla bitişik şekilde bu olanaklar bulunmaktadır. Maçtan sonra, antrenmanlardan sonra burada oyuncularımız saunaya girerler, masajlarını yaptırırlar, dinlenirler. Ayrıca küçük soğuk buzlu şok küvetimiz var.

“SAĞLIK EKİBİMİZ KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞIR”

Sağlık ekibi olarak görevimiz ekip olarak futbolcuyu her daim sağlıklı durumda tutabilmek. Isıtmaydı, bandajıydı, masajıydı, ayrıca futbolcunun dinlenmesi için düzenli olarak masaj saatleri var onları uygulamak. Maçlardan önce müsabakaya hazırlama masajımız var. Yaralanmalarda buz tedavisi olsun, maçlarda devre arası oluşan acil sakatlıklarda kontrolleri yapıyoruz, ilk müdahaleleri yapıyoruz. Sağlık ekibinde 2 fizyoterapist ve iki masör, bir de kulüp doktorumuz Cem hocamız hep birlikte görev yapıyoruz. Ambulansımız var, kendi özel çalışma odamız var, her türlü ilk yardım ve tedavi malzememiz bulunmakta. Kulübün demirbaşları bunlar. Hemen hemen tam donanımlı küçük bir hastane acil servisi diyebiliriz. Her futbolcunun ayrı ayrı dosyaları tutulur. Daha önce yaşamış olduğu sakatlıklar varsa ve bu süreçte yaşadığı sakatlıklar ve tedaviler her şey bu dosyalarda arşiv şeklinde tutulur. Her futbolcu kayıt altındadır.

“HER YAŞ GRUPTA ÇALIŞTIM”

Masörlüğe başladığım andan bu güne dek Boluspor’un hemen hemen her yaş grubunda görev yaptım. Yaklaşık U21 takımımızda 6 sene çalıştım. O zaman zarfı içinde hem U21 takımında çalışmakta idim, hem de Boluspor A takımına da gelerek yardımcı oluyordum ve kendimi daha da geliştirmeye çaba sarf ediyordum.

“MESLEĞİMİZ ÖZVERİ VE SABIR İSTER”

Bizim yapmış olduğumuz bu meslek, sabır ve özveri isteyen bir meslektir. Ben kendi adıma mesleğimi en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyorum. Futbolcuların ve teknik heyetimizin, kulüp doktorlarımızın bilgileri dahilinde ve onların gözetiminde antrenman öncesi ve sonrası, müsabakalar da, öncesi ve sonrasında görevlerimizi her daim yerine getirmeye çalışıyoruz. 2016 – 2017 sezonunda Başkanımız Necip Çarıkcı masörlük görevime Boluspor A takımında devam etmemi istedi, ben de geçen sene itibarıyla Boluspor A takımında görevime devam etmeye başladım. Bu vesileyle de kendisine çok teşekkür ediyorum. O çok iyi bir lider. Ben de Boluspor’un bir parçası olmaktan çok gurur duyuyorum. Burası benim ikinci yuvam.

Geçen sene play-off oynadık, şampiyonluğu kaçırdık. İnşallah bu sene yönetimiyle, hocasıyla, futbolcusuyla, taraftarı ve basınıyla hep birlikte bu şampiyonluğu yaşarız. Bizler iyi bir aileyiz. Bu görevim süresince, sağlıklarımız el verdiğince Bolusporumuzun uzun yıllar hizmetinde çalışarak ve şampiyonluklar yaşayarak bunlara şahit olmak ve görevimi en iyi şekilde devam ettirmek istiyorum.

 

Etiketler: