Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU’NUN BAKANI DEĞİL HİZMETKÂRIYIM”

“BOLU’NUN BAKANI DEĞİL HİZMETKÂRIYIM”


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kente yapılan yatırımları ve yapılması planlanan projeleri anlatmak üzere Bolu'ya geldi. Bakan Eroğlu, ilk olarak Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Eroğlu, daha sonra Bolu Belediye Başkanlığını ziyaret etti.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuraklığa karşı 81 ille ilgili planlama çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin hiçbir şehrini susuz bırakmayacağız." dedi.

Ziyarete, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Valisi Aydın Baruş,  AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları ve partililer katıldı.

Bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Bolu'da, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Yılmaz’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bolu'nun doğa turizmi anlamında daha iyi tanınması için mart ayında geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştireceklerini bildirdi.

“BOLU’YU GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Ziyarette ilk olarak Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz söz alarak göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarından bahsetti. Yılmaz; “Belediye Başkanlığını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bolumuz Ankara – İstanbul ortasında 2,5 saatlik araç yolculuğu ile Türkiye’nin 1/3 ne ulaşabilen bir yer. Arazisinin hemen hemen %65’i orman, %20’si mera. Rant alanı çok fazla olmayan bir alan. Dört mevsimin dünyada yaşandığı tek yer neresi derseniz insan sağlığı açısından Bolu. Onun için Tabiatın Kalbi Bolu diyoruz. Allah böyle bir özel coğrafyada bizi dünyaya getirdiği için şükrediyoruz. Tabi belediye başkanı olduğumuzdan bu yana sizlerle birlikte Bolu’yu geleceğe taşıyoruz. Bu şehir inşallah yakın gelecekte Dünyanın yaşanılabilir ilk 10 kenti arasına girecek. Şehircilik anlamında bu amacın çok iyi çalıştığını ifade edebilirim” diye konuştu.

“BURANIN BAKANI SİZSİNİZ”

Başkan Yılmaz, Bolu’ya verdiği desteklerden dolayı Bakan Eroğlu’na teşekkür etti Yılmaz; “Siz Türkiye’nin gelecekte su kaçak kayıp oranı %30 hedefliyoruz demiştiniz. Biz şu an %19’zuz. Şu an bizim geldiğimiz konuma gelebilen kimse yoktur. Yeşil alan konusunda da yaptığımız planlama ile inşallah su il ede şehri kucaklaştıracak projelerde yine sizin sayenizde sizin desteğinizle yaptığımızı ifade ediyoruz. Şu an Karadere tünelimiz 3 bin 624 metre,300 metreye kadar düştü. İnşallah bu yılsonu itibariyle Bolu’ya suyu akıtmayı hedefliyoruz. Ben belediye başkanı olduğumda Bolu kuyu suyu içiyordu. Şu an yine Kaynak suyunu sizin sayenizde ve Bolu halkı olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü bir başka yere tahsis edilen suların bir başka yere gelmeyi mümkün olmayanı başardınız ve Karadere sularını Bolu’ya gelmesini sağladınız. Devlet su işleri genel Müdürlüğünüzden bu yana bu desteği bize verdiniz. Onun için ne kadar teşekkür etsek Bolu halkı olarak teşekkür azdır. Her geldiğinizde Bolu’yu müjdelendiriyorsunuz. Bizim bakanımız olmadı küçük olduğumuz için ama siz Bolu’da siyasetten önceden beraber olduğunuz için buranın bakanı sizsiniz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE BİR REKORA İMZA ATTI”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bolu belediyesine yaptığı ziyarette Başkan Yılmaz’ın çalışmalarını dinledikten sonra ‘Buraya hizmet etmek bizim vazifemizdir’ dedi. Eroğlu; “Aşağı yukarı doçentliğimden bu yana Bolu’ya gidip geliyoruz. Çok dostlarım var, gönül bağımız var Bolu ile. Buraya hizmet etmek bizim de vazifemiz. Ben buranın bakanı değil hizmetkârıyım. Onu özetle vurgulamak istiyorum. Belediye başkanımızda çok çalışkan bir kardeşimiz. Bolu’nun çehresi değişti. Bolunun eski halini biliyorum ben. Bolunun çehresi çok değişti tebrik ediyoruz. Özellikle yollar imar durumu, yeşillendirme, alt yapı konusunda çok muazzam işler başardı. Hakikaten az para ile çok işler yaptı. Bir takım sosyal tesisler açtı. Özellikle kendisini takdir ettiğim husus alt yapı konusunda çünkü pek çok şehirde %50-60 su kaçağı var. Ama kendisi teknik bir eleman. Hemen dedi Başkanımız Türkiye’de bir rekora imza attı. %19’a indirmek suretiyle gerçekten tebrik ediyoruz. Başarılı çalışmaları devam ediyoruz. Ayrıca şehir içinde gerçekten büyük bir yeşillendirme trafikte iyi bir nefes alma imkanı sağladı. İnşallah birlikte okul bahçeleri, hastane alanları, mezarlıklar her tarafı ağaçlandırıyoruz. Çalışmaların devamını artan hızla bekliyoruz. Büyüksu ile ilgili projelerimiz var, artık ormanla buluştu şehirle buluştu, yollar güzel imar planları ile buluştu. Şimdi hedef su ile şehri buluşturmak. İnşallah onu da başaracağız.  Ayrıca talep ettiği göletler var onları da yapacağız. Bir de bahsettiği memba suyu onun tahsisi zordu. Bolu için bunu tahsis ettik. Burada tünel gerekiyordu cazibenin artması için bu sene onu bitiririz” açıklamalarında bulundu.

“81 İL İÇİN TEDBİRLERİMİZ VAR”

Eroğlu, son olarak barajların doluluk oranları hakkındaki soru üzerine; “Bu sene içme suyu barajlarında şu anda %38’e yükseldi. Yağışlar devam ediyor. İnşallah bu haftada yağışlar devam edecek” dedi. Bakan Eroğlu, 2017’de 44 yılın en kurak yılının yaşandığını anımsatarak, "Ama bizim tedbirlerimiz var. 81 il ile ilgili planlama çalışmaları yaptığımız için kuraklıkla ilgili olarak herhangi bir sıkıntı çekilmeyecek. Türkiye'nin hiçbir şehrini susuz bırakmayacağız." dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Yılmaz, Bakan Eroğlu'na hediye takdim etti.

 

 

Etiketler: