Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DAKİ YOZGATLILAR BİR ARADA

BOLU’DAKİ YOZGATLILAR BİR ARADA
Bolu’da bulunan Yozgatlılar geçtiğimiz günlerde kurulan Bolu Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen tanışma gecesinde bir araya geldi. Geceye katılanlara Yozgat’a has arabaşı ikram edildi. Geceye aslen Yozgatlı olan Bolu Ak Parti Eski Milletvekillerinden Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin'de katıldı.

Bolu Turizm ve Otelcilik Lisesinde düzenlenen geceye Bolu’da yaşayan çok sayıda Yozgatlının yanı sıra Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de katıldı.

Dernek adına etkinliği düzenleyen Mustafa Demirel gecede yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Demirel şöyle konuştu; “Arabaşı gecesi vesilesiyle sizleri burada ağırlamaktan birlikte olmaktan ve memleketimize özgü geleneksel lezzetimiz olan arabaşıyı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Ülke olarak, çok zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda bir olmaya beraber olmaya daha fazla ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik her şeyin ilacıdır. Sivil toplum kuruluşlarının amacı birlik ve beraberlik çatısı altında dayanışmadır. Birlik ve beraberlik ile çözülmeyecek konu, aşılmayacak hiçbir engel yoktur. Ayrıca bu birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı olan, ülkemizin dört bir yanında, içerde ve dışarda, kahraman Mehmetçiklerimizi saygıyla anıyor, Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum.

“Nereye gidersek gidelim, Yozgat’ımızı da götürürüz”

Kültür bir toplumun manevi değerlerinin toplamıdır. Dost ve kardeşliği arttırmak için bu tür düzenlenen programlara ihtiyaç vardır. Bu programlar hem kültürleri yaşatır, hem de hemşeriler arasında kaynaşmayı daha da arttırır. Çünkü bir arada olmak paylaşmayı da beraberinde getirir. Biz, Yozgatlılar olarak, herkese kapısı açık son derece yapıcı insanlarız. Bize bir adım gelene biz on adım gideriz. Elini bize uzatana kucağımızı açarız. Bizim gönül dergahımız çok geniştir. Bu dergahta herkese yetecek kadar, yer ve muhabbet vardır, dostluk vardır, kardeşlik vardır. Bizler Yozgat Sevdalısıyız. Nereye gidersek gidelim, Yozgat’ımızı da götürürüz. Gittiğimiz her yerde aldığımız her aracın plakasının sonunun 66 olmasını, cep telefonumuzun ev telefonumuzun numarasının sonunun 66 olmasını, denk gelse ayakkabı numaramızın bile 66 olmasını isteriz. İşte Yozgatlı olmak isteriz. İşte kültür, budur, bağlılık budur, muhabbet budur. Bizler arkamızda sizlerin desteğini hissettikçe aynı çatı altında toplanarak, hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin beraberce çalışarak başarılı hizmetlere imza atacağımızı düşünüyorum. Bu geceden sonraki ilk faaliyetimiz inşallah Bolu Yozgatlılar Derneğini tamamen kurmak ve tüm Bolu ve ilçelerinde yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirerek belirli günlerde toplanıp, birbirimizin dertleri ile dertleşip, acı tatlı günlerinde bir olmaktır.”

Mustafa Demirel’in ardından konuşmasını yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise şunları söyledi; “Şu an Türk Silahlı Kuvvetleri, kahraman ordumuz, Afrin’de bir operasyonda, Rabbim bütün Mehmetçiklerimize güç kuvvet versin ve sevdikleri ile en kısa sürede buluşmayı nasip etsin. Gazilerimiz var, şehitlerimiz var, öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, gazilerimize de en kısa sürede inşallah sağlıklarına kavuşmayı Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz.”

“Bu birliktelikler önemli”

Bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğuna dikkat çeken Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin şöyle devam etti; “Hepimizin ayrı bir hikayesi var. Cenabı Allah, hepimize çizdiği kader çizgisi içinde farklı yerlere savuruyor, Allah’tan bizi Bolu’ya savurmuş, buradayız, Bolu gibi, güzel, insanı güzel memlekette bir aradayız. Hayat yolculuğumuz devam ediyor. O nedenle Rabbim bütün sevdiklerimizle Bolu’da istediğimiz yerlerde sağlıkla huzurla hayatımızı devam ettirmeyi nasip etsin. Bu tür organizasyonlar, bu tür birliktelikler önemli. Çünkü bizdeki hemşeri bilinci yüksek. Yozgat, Türkiye’nin en gariban, en fazla gurbetçisi olan illerimizden bir tanesidir. Hayat hepimizi savurdu demiştim, bundan 55 sene önce de babamı savurmuş, babam İsmail Metin, Yozgat’ın Çayıralan İlçesinin İnan Köyü’nden çıkmış, gelmiş okumaya ve Cenabı Allah okutmuş daha sonra da eş sahibi yapmış annem Bolulu, Merkeşler Köyü’nden. Dolayısıyla Yozgatlı Bolulu evlilik birliğinden ben ve kardeşim dünyaya gelmişiz. Bolu’da doğduk, Bolu’da  büyüdük, Bolu’da okuduk, Bolu’da iş ve eş sahibi olduk, Bolu’da siyasi sıfat sahibi olduk. Allah razı olsun Bolulu hemşerilerim bizlere destek oldu ve bizi önce milletvekili sonra da bakan yardımcısı yaptı. Bütün Bolulu hemşerilerime de bize verdikleri destek ve güven için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu derneğimizin çatısı altında bir çok etkinliğe imza atacağız.”

Gecede, konuşmaların ardından, Yozgat ilini tanıtan bir kısa film gösterildi. Etkinlikte katılımcılara, Yozgat’a has arabaşı yemeği ikram edildi. 

Etiketler: