Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ AÇILDI

BOLU SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ AÇILDI

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Özsarı, Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezinde sağlığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Özsarı; “Sağlıklı Hayat Merkezimizde vatandaşlarımız pek çok konuda yardım alabilecekler” dedi.

Konu ile ilgili olarak Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Özsarı; “Amacımız; aile sağlığı merkezlerimiz ve toplum sağlığı merkezlerimizin sunmuş olduğu birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek, sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak. Bu kapsamda hizmet verecek olan Sağlıklı Hayat Merkezimizde vatandaşlarımız pek çok konuda yardım alabilecekler” diye konuştu.

Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezi’nin “Beslenme Danışmanlığı, Psikososyal Danışmanlık, Fiziksel Aktivite Ve Fizyoterapi, Ağız Ve Diş Sağlığı Hizmetleri, Kadın Ve Üreme Sağlığı, Öğrenci Ve Okul Sağlığı, Kanser Erken Teşhis Ve Tarama, Sigara Bırakma Danışmanlığı, Enfeksiyon Hastalıklarının Kontrolü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Yönetimi Ve Risk Faktörleriyle Mücadele Birimleri” ile faaliyete geçtiğini belirten Özsarı; “Önemli olan hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmaktır. Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezimiz ile il genelinde aile hekimliği hizmetlerini güçlendirmeyi bu sayede hastanelere gereksiz yığılmanın önüne geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezi’nin ardından ikinci bir merkez için hazırlıklara başladıklarını belirten Özsarı; “Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezi’nin yanı sıra başka bir Sağlıklı Hayat Merkezi için hazırlıklara başladık. En kısa sürede tamamlanıp halkımızın hizmetine açarak halkımızın kısa sürede hizmet almasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Refika Baysal Sağlıklı Hayat Merkezi; hekim, diş hekimi, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, fizyoterapist, çocuk gelişimci, ebe, hemşire ve laboratuar teknisyeninden oluşan, alanında uzman sağlık çalışanlarıyla Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi ile aynı binada hizmet verecek.   

 

 

Etiketler: