Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NE ‘YILDIZLI PROJE’ ÖDÜLÜ

BOLU BELEDİYESİ’NE ‘YILDIZLI PROJE’ ÖDÜLÜ
Bolu Belediyesi tarafından yapımı süren Masal Park, açılışına sayılı günler kala Türkiye eğlence ve rekreasyon sektörünün ilk ve tek yarışması olan ‘Shining Star Awards 2018’de ‘En Başarılı Eğlence Parkı’ seçildi.


Bolu Belediyesi, birkaç ay içerisinde hizmete açılması planlanan Masal Park Projesi ile ‘Yıldızlı Projeler Kategorisi’nde ödüle değer görüldü. Uluslararası ATRAX Fuarı kapsamında düzenlenen gala gecesinde konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Masal Park’ın Türkiye’nin dört bir yanından çocukları ve yetişkinleri ağırlamaya hazırlandığını söyledi. Davarcıoğlu, “Masal Park bir eğlence parkının ötesinde kentin değerlerini yaşatan, Bolu’nun gelenek göreneklerini, fark yaratan özelliklerini tanıtan bir kültür platformu olacak” dedi.

‘YILDIZLI PROJE’ MASAL PARK

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası ATRAX Eğlence-Park-Rekreasyon Endüstri ve Hizmetleri Fuarı’nın ödül töreni 2 Şubat Cuma günü İstanbul Florya’daki Crowne Plaza’da düzenlendi. Belediye parklarından, tema parklara, otel ve etkinlik alanlarından alış veriş merkezine kadar eğlence sektörünün tüm bileşenlerini ve aktörlerini bir araya getiren ödül törenine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın ve belediye personeli katıldı. Toplam 29 firma ve belediyenin ödüle değer görüldüğü gala gecesinde Bolu Belediyesi, Masal Park Projesi ile ‘Yıldızlı Projeler’ ödülü aldı. Ödül kapsamında Masal Park ekipman çeşitliliği, etkinlik zenginliği, kalite ve güvenlik çalışmaları, müşteri/ziyaretçi memnuniyeti, pazarlama faaliyetleri, personel nitelikleri, tesisin mimari tasarımı ve yarattığı değer dikkate alınarak ‘En Başarılı Eğlence Parkı’ seçildi. Törende Bolu’daki Narven Termal Kasabası tarafından yakın zamanda faaliyete geçirilen Macera Parkı da ‘Türkiye’nin En Başarılı Açık Alan Eğlence Merkezi’ ödülüne değer görüldü.

Bolu Belediyesi’nin ödülünü Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan’ın elinden alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu Masal Park’ın ‘yaratıcılık’ yönüyle benzer projeler projelerden ayrıştığını vurgulayarak şunları söyledi:

“MASAL PARK BOLU’NUN PROTOTİPİ”

“Masal Park, Türk ve dünya masal kahramanı örneklerinin sergileneceği bir park olmanın çok ötesinde kurgulanan yapısıyla ‘En Başarılı Eğlence Parkı’ seçildi. Burası aynı zamanda bir kültür platformu. Masal Park, kentimizin geleneksel, kültürel, tarihi ve ekonomik prototipi olarak resmedildi. Bolu, Türk tavukçuluk sektörünün öncü şehirlerinden biri. Masal Park’ta bunu simgeleyen Yumurta Ev’i görebileceksiniz. Bolumuzda dünyaca ünlü bir makarna üretim tesisi yer alıyor. Çocuklarımız da Masal Park’ta örneğini görecekleri Makarna Ev’de makarna yapmanın inceliklerini öğrenecek, severek yedikleri bu besinin sofralarına gelmeden önce hangi süreçlerden geçtiğini bizzat deneyimleyecek. Bolu’nun çikolatasını temsilen parkımızda Çikolata Ev de olacak. Masal Parkımız bu yaratıcı kurgusuyla heyecan uyandırıyor. İnşallah en kısa sürede Bolu’nun ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere kapılarımızı açacağız.”

YETİŞKİNLERE DE HİTAP EDECEK

Bolu’nun Kılıçaslan Mahallesi’nde 14 bin 370 metrekarelik alanda yapımı devam eden Masal Park’ta Taş Devri, Rapunzel, Şirinler, Kül Kedisi, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gratel, Pamuk Prenses ve Pinokyo gibi masal kahramanları ile Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz ve Deli Dumrul gibi Türk halk hikayeleri ve efsanelerinin önemli karakterlerinin heykelleri yer alacak. Parkın bir bölümüne, açık havada satranç oynamaya uygun bahçe satrancı kurulacak ve Nuh’un Gemisi için bir gölet oluşturulacak. Buz pisti, çim amfi, akülü araç yolu, yürüyüş yolları, kafeterya gibi sosyal alanlarıyla Masal Park benzerine az rastlanır atmosferi ile yetişkinleri de çocukluklarına götürecek.

Etiketler: