Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE BAŞKENT GEZİSİ!

BOLU BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE BAŞKENT GEZİSİ!
Bolu Belediyesi, ortaokul öğrencilerini 45’erli gruplar halinde Ankara’ya götürüyor. Öğrenciler, Başkentin tarihi, kültürel ve turistik mekânlarını rehber eşliğinde gezerek Türk tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor.


 Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geziler sayesinde gençlere Türk tarihi hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Geleceğimizin teminat olan gençlerimizi, tarihine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimiz tarihini öğreniyor, hem de güzel bir gün yaşıyorlar” dedi.Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,  ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği Başkent turlarına tekrar başladı.

Hafta içi düzenlenen günü birlik turlara katılan 45’erli gruplar halindeki öğrenciler, tur rehberi ve öğretmenleri eşliğinde Başkentin tarihi, kültürel ve turistik mekânlarını geziyor.

Şuana kadar 12 okul gezilerden faydalandı

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce 19 Şubatta başlatılan kültür gezileri sayesinde şuana kadar Bolu merkeze bağlı 12 ortaokulda öğrenim gören yüzlerce öğrenci Ankara’ya gitti.

Türk tarihi hakkında bilgi aldılar

Düzenlenen günü birlik gezilere katılan öğrenciler, Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı Müzesi (eski meclis), Etnografya Müzesi gibi Türk tarihine damga vuran önemli mekânları rehber eşliğinde gezdi ve Türk tarihi hakkında bilgi sahibi edindi.

Dini ve turistik mekanları da gezdiler

Öğrencilere önemli katkılar sağlayan Başkent geziler, tarihi mekanlarla sınırlı kalmıyor.

Beştepe Millet Camii, Tacettin Dergâhı, Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi gibi kutsal mekânları da görme fırsatı elde eden öğrenciler, ayrıca Başkentin ortasında ziyaretçilerine köy hayatı yaşatan Altınköy Açıkhava Müzesi ile yine Başkentin gözde turistik mekânlardan olan Hamamönü’nü dolaşarak muhteşem bir gün geçiriyorlar.

 “Tarihine sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, geziler sayesinde gençlere Türk tarihi hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Geleceğimizin teminat olan gençlerimizi, tarihine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik kültür gezileri düzenleniyor ve Merkeze bağlı okullarımızda okuyan öğrencilerimizi hafta içi her gün gruplar halinde Ankara’ya götürüyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimiz tarihini öğreniyor, hem de güzel bir gün yaşıyorlar” dedi.

Çanakkale ve Konya gezileri için başvurular devam ediyor

Öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, uzun yıllardır devam eden Çanakkale ve Konya kültür gezileri için de başvuru almaya devam ediyor. Bolu’da yaşayan herkesin katılabileceği gezilere katılmak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne şahsen başvuruda bulunabilirler.

Haber: Hakan KAPUCU