Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZLER KÜÇÜK ŞEHRİN BÜYÜK ÖYKÜSÜYÜZ"

“BİZLER KÜÇÜK ŞEHRİN BÜYÜK ÖYKÜSÜYÜZ


Çin'de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Paralimpik Okçuluk Milli Takımı sporcusu Ömer Aşık, milli sporcu arkadaşıyla kiraladıkları tarlada şampiyonaların hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli sporcu Ömer Aşık: "Biz bu işi para için yapmıyoruz, bayrak için yapıyoruz. Kendi memleketimizi yükseltmek için. Bizler gerekli desteği ya da gerekli takdiri sadece engelliler gününde ya da bir şey başardıktan sonra değil, her zaman yanımızda olunmasını istiyoruz"

Çin'de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda 2 dünya rekoru kırarak dünya şampiyonu olan takımda yer alan ve bireyselde ikincilik elde eden Bolulu milli okçu Ömer Aşık, milli sporcu arkadaşıyla kiraladıkları tarlada şampiyonalara hazırlanıyor.

Evlerinin balkonunda 18 yıl önce oyun oynarken yakınlarından geçen yüksek gerilim hattına arkadaşının attığı tel nedeniyle elektrik akımına kapılan ve daha sonra bedensel engelli olan 27 yaşındaki Ömer Aşık, önüne çıkan tüm engelleri aştı. Okçuluk sporuna başlayan Ömer, daha sonra elde ettiği başarıların ardından milli takıma seçildi.

2017 yılında Çin'de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Ömer Aşık, kendisi gibi milli sporcu Merve Nur Eroğlu ile yurt içi ve yurt dışında yapılacak şampiyonaların hazırlıklarını sürdürüyor.

Kentte antrenman yapacakları yer olmadığı için iki milli sporcu kendi imkanlarıyla Çakmaklar Mahallesi'nde bir tarlayı kiraladı. Kendilerine alan oluşturan sporcular, antrenmanlarını burada yapmaya başladı.

Her gün yaklaşık 1,5 saat antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan Ömer Aşık, yaptığı açıklamada, 2019 yılında yapılacak dünya şampiyonası ile 2020 yılında yapılacak paralimpik oyunları hazırlığına şimdiden başladıklarını söyledi.

Ömer, yoğun bir şekilde gerek Bolu'da gerekse katılmış oldukları kamplarda antrenmanlarına devam ettiklerini bildirdi.

Amaçlarının paralimpik oyunlarda ülkeye olimpiyat kotasını kazandırmak olduğunu belirten Ömer, "Devamında yarışmalarda ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek madalya kazanmak istiyoruz. Bunun için mücadeleye devam ediyoruz." diye konuştu.

“Gurur verici başarı elde ettik”

2017 yılında Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda ağır engelli kategorisinde 2 dünya rekoru kırarak dünya şampiyonu olduklarını, bireyselde de ağır engelli kategorisinde dünya ikincisi olarak yarışmayı tamamladığını dile getirdi. Ömer, kendileri için güzel bir yarışma olduğunu, ülkeye 3 madalyayla döndüklerini, gurur verici bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Milli okçu, antrenmanlarını mahalle içerisinde yaptıklarını anlatarak, "Burası Merve Nur Eroğlu ile kendi maddi imkanlarımızla şahıstan kiraladığımız bir tarla. İçerisinde bulunduğumuz kapalı alanı da kendi imkanlarımız ile yaptırdık. Burada yağmurlu, çamurlu havalarda bu gördüğünüz ortamda antrenman yapmaya çalışıyoruz. Maalesef eldeki imkanlar bunlar. Bu şekilde ülkemize başarılar getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. "Bizler küçük şehrin büyük öyküsüyüz"

Bulundukları ortamdan kaynaklanan sorunlar yaşadıklarını anlatan Ömer, antrenman şartları nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

"Bizler küçük şehrin büyük öyküsüyüz." diyen Ömer, "Biz bu işi para için yapmıyoruz, bayrak için yapıyoruz. Kendi memleketimizi yükseltmek için. Bizler gerekli desteği ya da gerekli takdiri sadece engelliler gününde ya da bir şey başardıktan sonra değil, her zaman yanımızda olunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ömer Aşık, diğer engellilerin de evlerinden çıkartılması konusunda örnek olmak istediklerine değinerek, okçuluk sporuna başladıktan sonra kendine olan güveninin arttığını, kendi kendine yetmeye başladığını, kimseye ihtiyaç olmadan yurt dışındaki yarışmaya gidip geldiğini, spora başlamadan önce bunları yapamadığını sözlerine ekledi.

 

 

Etiketler: