Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİRİ EMNİYET MÜDÜRÜ 5 ESKİ POLİSİN YARGILANMASINA

BİRİ EMNİYET MÜDÜRÜ 5 ESKİ POLİSİN YARGILANMASINA
Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında biri emniyet müdürü 5 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Erkan Demirci ile eski polis memurları Murat Büyükşahin ve Hüseyin Yavuz, tutuksuz sanık M.Ö. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık S.G'nin katılmadığı duruşmaya tanıkların dinlenilmesi ile devam edildi.

Tanık E.K, tutuksuz sanık M.Ö. hakkında beyanda bulundu.

Kendisinin de Bolu'da polis olarak görev yaptığını anlatan E.K, M.Ö'nün de 2013 yılında Bolu'da görev yapmaya başladığını belirterek, "Sanık L.A. ve S.B. ile örgüte ait evde konaklıyordu. Zannedersem bir süre sonra emniyet içinde önemli bürolardan biri olan terör büroda görevlendirilmişti.  Bu görevlendirmenin polis okulundan yeni mezun olmuş olmasına rağmen kendisine verilmesini manidar bulmuştum. Bağlantılı olduğu için bu görevin kendisine verildiğini düşünmüştüm." şeklinde konuştu.

Tanığın dinlenmesinin ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, tanık beyanına bir diyeceğinin olmadığını belirterek, eksik hususların giderilmesini istedi.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların dosyalarında bulunan eksikliklerin giderilmesi ve cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 25 Mayıs tarihine ertelendi.

İddianame

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, meslekten ihraç edilen biri emniyet müdürü 5 eski polis hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 5 yıldan onar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

 

 

Etiketler: