Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BEMAD’DAN KÖROĞLU TV’YE ZİYARET

BEMAD’DAN KÖROĞLU TV’YE ZİYARET
Bolu ili Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Başkanı İrfan Denizli Köroğlu TV’yi ziyaret etti.

Ziyarette Köroğlu TV Genel Yayın Yönetmeni Ercan Gülen’le görüşen Denizli, bugüne kadar derneğe vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini belirterek; “Derneğimizi kurma fikrinin oluşmasında ve kuruluşunda çok büyük destekleri olan, kendisine ait olan Köroğlu TV binasında derneğimizin rahat çalışabilmesi için bir oda tahsis etmiştir. Derneğimizin ağır yükünü bu güne kadar taşımış ve taşımaya devam etmektedir” dedi.

Ziyarete Bolu ili Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Başkanı İrfan Denizli, yönetim kurulu üyesi Mustafa Namdar ve dernek üyeleri katıldı.

Erozyon’un meydana getirdiği tahribat sonucu hakkında da bilgiler veren Denizli, ülkemizden her yıl 500 bin ton civarında verimli topraklarımızın denizlere, göllere ve ülkemiz dışına gitmekte olduğuna dikkat çekti. Denizli; “Verimli topraklarımızın yok olması canlı yaşamının yok olması demektir. Bu şekilde meydana gelen erozyonlarla canlıların beslenmesi ve barınması için hayati öneme sahip olan topraklarımız yok olmakta, su rejimi bozulmakta, iklimler değişmekte, sel ve hortumlar gibi doğal afetler artmaktadır” diye konuştu.

“KALİTEYİ BOZMADAN HALAKA HİZMET VERİYOR”

Yapmış olduğu ziyarette bir açıklamada bulunan Denizli, Ercan Gülen’i yıllardır tanıdığını, televizyonculukta verdiği hizmetin kalitesini ve çizgisini bozmadığını ifade etti. Denizli;  “Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği'nin on birinci dönem yönetim kurulu olarak bu gün Bolu'muzun çok önemli yayın organı olan Köroğlu TV’nin sahibi Sayın Ercan Gülen beyefendiyi ziyaret etmiş bulunmaktayız. Sayın Ercan beyi çok uzun zamandan beri tanıyorum. Tamamen yerel ve doğru haberleri sunmak sureti ile Bolu halkını bilgilendirmeye çalışmaktadır. Ayrıca Bolu halkımızı ilgilendiren konularda kaliteli ve bilgi dolu açık oturumlar düzenlemek sureti ile halkımıza faydalı bilgiler sunmaktadır. Yaşamanın gereği olarak herkes bir şeyleri yaparken mutlaka bir hesap doğrultusunda yapar ve dolayısıyla topluma hizmet sunmuş olur. Ancak, birileri verdiği hizmetin kalitesini birinci sıraya koyup arkasından bedelini belirler, işte Sayın Ercan Gülen verdiği hizmetin önce kalitesini düşünen kişilerden biri olduğuna inanıyorum. Yıllardır yapmakta olduğu televizyonculuğu ciddi, dürüst, belli bir çizgiyi bozmadan kaliteyi muhafaza ederek halka hizmet verdiğini görüyoruz. Bir sohbetimiz sırasında şu ifadesini hiç unutmuyorum. “Televizyonculuk çok zor bir meslektir. Televizyoncunun elinde çok güçlü bir silah vardır. Eğer bu silahı dikkatli bir şekilde kullanmaz ise hep karşı tarafı tahrip eder hem de televizyoncuyu tahrip eder” demişti. Çok doğru bir söz. Bende aynen katılıyorum. Ercan beye sağlıklı ve başarılı çalışmalar diliyorum. Allah her alanda doğrulara yardımcı olsun, sağlık, güç versin. Eğrileri de ıslah etsin.” şeklinde konuştu.

“DERNEĞİMİZİN AĞIR YÜKÜNÜ BU GÜNE KADAR TAŞIMIŞ”

 Ercan Gülen’in, derneği kurma fikrinin oluşmasında ve kuruluşunda çok büyük destekleri olduğu vurgulayan Denizli; “Ercan Gülen'in derneğimiz için ayrı bir değeri vardır. Öncelikle iftihar ederek Derneğimizin üyesi olduğunu ifade etmek itiyorum.1996 yılında derneğimizin kurucusu rahmetli Sabri İnceler hocamız ile halen başarılı çalışmalar sürdürmekte olan ve Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Mustafa Namdar hocamız yukarıda da bahsettiğim gibi o yıllarda Köroğlu TV’de Bolu halkını ilgilendiren çeşitli konularda kaliteli açık oturumlar düzenlemek süreti ile halkımızı bilgilendirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Tam da bu sırada Derneğimizi kurma fikrinin oluşmasında ve kuruluşunda çok büyük destekleri olan sayı Gülen kendisine ait olan Köroğlu TV binasında derneğimizin rahat çalışabilmesi için bir oda tahsis etmiştir. Tüzük gereği iki senede bir yapılan Dernek Olağan Genel Kurulları 22 seneden beri Köroğlu TV binasından yararlanılarak yapılmıştır. Halen yardımcı olmaya devam eden Ercan Bey, derneğimizin ağır yükünü bu güne kadar taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Kendilerine bir kere daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HER YIL 500 BİN TON VERİMLİ TOPRAĞIMIZ ÜLKEMİZ DIŞINA GİTMEKTEDİR”

Topraklarımızın %80’in de çeşitli şiddetlerde Erozyon hüküm sürmekte olduğunun önemine değinen Denizli; “Erozyon; bilindiği gibi en verimli Ülke topraklarının çeşitli nedenler ve etkenlerle istenmeyen yerlere taşınmasıdır. Ülke topraklarımızın yüksek meyilli olması ve topoğrafik yapısı nedeni ile Avrupa'dan 17 kat, Afrika'dan 22 kat ve Amerika'dan 6 kat daha fazla Erozyona maruz kalmaktadır. Ülkemiz topraklarının %61’i %20 meyilin üzerinde, %40 alanlar ise %45 meyilin üzerindedir. Topraklarımızın %80-90 nın da çeşitli şiddetlerde erozyon hüküm sürmekte olduğu bilim adamlarımız tarafından tespit edilmiştir. Böylece sadece ülkemizden her yıl 500 bin ton civarında verimli topraklarımız denizlere, göllere ve ülkemiz dışına gitmektedir. Buna karşılık doğal olarak 1 cm kalınlığında bir toprak tabakasının oluşması için 1000 yıl gibi bir zamana gerek olduğunu düşünürsek nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Hiç toprak tabakasının olmadığı, tamamen kayalık ve denizin olduğu bir yaşam ortamını düşünün. Böyle bir ortamda insan ve diğer canlılar ile bitkilerin yaşamları mümkün müdür? Verimli topraklarımızın yok olması canlı yaşamının yok olması demektir. Bu şekilde meydana gelen erozyonlarla canlıların beslenmesi ve barınması için hayati öneme sahip olan topraklarımız yok olmakta, su rejimi bozulmakta, iklimler değişmekte, sel ve hortumlar gibi doğal afetler artmaktadır” diye konuştu.

“AĞAÇ VARSA EROZYON YOK, EROZYON VARSA BİTKİLER YOKTUR”

Denizli son olarak Peygamber efendimiz (SAV)’in; “Yarın Kıyamet Kopacağını Bilseniz Bile Bir Fidan Dikin” sözüne dikkat çekti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun için tarımla uğraşan vatandaşlarımız ile bilhassa ilköğretim çağındaki genç kardeşlerimizi çeşitli eğitim yolları ile Erozyonu, Erozyonu tetikleyen faktörler ile alınması gereken tedbirleri öğretmemiz gerekir. Derneğimizin amacı budur. Topraklarımızın bilinçli kullanılması ve her türlü bitki örtüsünün korunması çok önemli hususlardır. Çünkü ağaç varsa erozyon yok, erozyon varsa bitkiler ve dolayisi ile canlı yoktur. Peygamberimizin; “Yarın Kıyamet Kopacağını Bilseniz Bile Bir Fidan Dikin” dediği anlayışına inanıp sadece Allah rızası için yola çıkmış bu Kervana katılarak bir fidanın bile dikilmesine vesile olan herkese başta Bolu halkı olmak üzere kendim, Yönetim Kurulum ve Derneğim adına sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.” 

Etiketler: