Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKENTTE KÖROĞLU KOŞUSU HEYECANI

BAŞKENTTE KÖROĞLU KOŞUSU HEYECANI
Başkentte Köroğlu Koşusu Heyecanı 3’üncü Köroğlu Kupası At Yarışları Ankara’da Koşuldu. Köroğlu Koşusu’nu efsane jokey Halis Karataş kazandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: “Uluslararası Köroğlu Festivali ile Köroğlu’nu Türk dünyası ile birlikte yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracağız”


Başkentte 3’üncü Köroğlu Koşusu heyecanı yaşandı. Marka Şehir Bolu ve 6. Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında düzenlenen “Köroğlu Kupası At Yarışları” Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen koşuda Jokey Halis Karataş’ın bindiği ‘Sky Wolf’ birinci oldu. Türk dünyasının en önemli değerlerinden birinin de at olduğunu ve Köroğlu Koşusu’nun bu anlamda çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Köroğlu Festivali ile Türk dünyasını sporda, sanatta ve kültürde birleştiriyoruz” dedi.

Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) desteğiyle Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen “Köroğlu Koşusu”na, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, meclis üyeleri ile yarış severler ve Bolu halkı katıldı.

“Köroğlu Koşusu Türk Cumhuriyetleri’nin en bilinen koşusu olacak”

Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali’nde Türk dünyasını altı yıldır bir araya getirdiklerini ve her yıl daha geniş katılımla festival düzenlediklerini söyleyen Alaaddin Yılmaz; “Köroğlu’nu tüm Türk dünyası ile birlikte yaşattığımız ve gelecek nesillere taşıdığımız festival kapsamında kültürden, sanata ve sportif faaliyetlere kadar her türlü etkinliği Eylül ayı boyunca gerçekleştireceğiz. Bolu’nun her yerinden görülebilecek devasa Uluslararası Köroğlu Heykeli’nin açılışını da inşallah 14 Eylül’de yapacağız. Köroğlu Koşusu’nu önümüzdeki yıllarda Türk Cumhuriyetleri’nin en bilinen koşusu yapmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Köroğlu Koşusu’nu başarılı jokey Halis Karataş 2’inci kez kazandı

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı jokeylerinden Halis Karataş’ın 2’inci kez “Köroğlu Koşusu”nu birincilikle tamamlamasından dolayı gurur duyduğunu belirten Alaaddin Yılmaz, “Türkler için at özel bir varlıktır. Atla Türk milletinin birlikteliği herhalde başka bir ülkede yoktur. Bizim için at yoldaşımız kadar önemlidir. Bu nedenle Köroğlu Koşusu bizim için çok değerlidir. Çünkü Türk dünyasının en önemli varlığı atıdır ve onunla ilgili bu yarışları göz ardı etmemeliyiz. İnşallah Bolu’da da hipodroma benzer bir yapıyı oluşturmanın ilk adımlarını atacağız” diye konuştu.

125 bin lira ödüllü yarış

Toplamda 125 bin lira ödüllü Köroğlu Koşusu’nda, 3 yaş Safkan İngiliz Tayları 2 bin 100 metrelik kum pistte mücadele etti. Köroğlu Koşusu’nu Türkiye’nin en başarılı jokeylerinden Halis Karataş’ın bindiği “Sky Wolf” kazanırken, Müslüm Baydan’ın bindiği “Kaya Logosu” ikinci, Gökhan Kocakaya’nın bindiği “Anka” ise üçüncü oldu. Yarış severlerin büyük ilgi gösterdiği Köroğlu Koşusu’nda, hipodrom alanında Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları Ekibi renkli dakikalar yaşattı.

Köroğlu Koşusu Kupa Töreni’nde ise Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz Köroğlu Koşusu’nda birincilik elde eden Sky Wolf’un sahibi Cuma Demir’e tebrik plaketi ve Köroğlu Koşusu’na katkılarından dolayı Ankara 75. Yıl Hipodromu Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt’a Türk Bayrağı plaketi takdim etti.