Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN KÖROĞLU PARKI TEMASLARI

BAŞKAN YILMAZ’DAN KÖROĞLU PARKI TEMASLARI
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası Köroğlu Parkı ile ilgili Ankara’da bazı temaslarda bulundu.


Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası Köroğlu Parkı ile ilgili Ankara’da bazı temaslarda bulundu.

Türkmenistan ve Özbekistan Büyükelçileri ile bir araya gelen Yılmaz, parkta Türkmenistan ve Özbekistan’ı temsil edecek alanların içeriği ve ülkelere dağıtımı konularında görüş alışverişinde bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası Köroğlu Parkı ile ilgili büyükelçilik düzeyinde girişimlerde bulunmak üzere gittiği Başkentte, Türkmenistan Türkiye Büyükelçisi Işankuli Amanlyev ve Özbekistan Türkiye Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev’i elçilik binalarında ziyaret etti. Büyükelçilik ziyaretlerine, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, İhsan Ağcan ve TÜRSOY temsilcisi Timur Davletov da eşlik.

Uluslararası Köroğlu Parkı masaya yatırıldı

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ziyaretlerde Türkmenistan Büyükelçisi Amanlyev ve Özbekistan Büyükelçisi Agzamkhodjaev’i Uluslararası Köroğlu Parkı konusunda bilgilendirdi.

Parkın görsellerini ve krokisini büyükelçilerle paylaşan Yılmaz, Köroğlu kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla Alpağut Mahallesi’nde 85 bin metrekare alana inşa edilen parkta Köroğlu heykelinin yanı sıra müze, amfi tiyatro, at gezinti alanı ve tüm Türk Cumhuriyetleri ile akraba topluluklarına ait alanların olacağını söyledi.

Kazak Heykeltraş Murat Mansurov imzalı 20 metre yüksekliğindeki Köroğlu heykeli ile kaide ve müze binası için yapım ve inşaat çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Yılmaz, Türkmenistan ve Özbekistan’ı temsil edecek alanların içeriği ve ülkelere dağıtımı konularında Büyükelçiler Amanlyev ve Agzamkhodjaev ile görüş alışverişinde bulundu.

“Gereken destek verilecektir”

Türkmenistan Türkiye Büyükelçisi Işankuli Amanlyev ve Özbekistan Türkiye Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı kutladılar. Büyükelçiler ayrıca, kendi ülkelerini temsil edecek alanların yapımı ve içeriği hakkında da görüş beyan ederek, gereken desteği vereceklerini belirttiler.

Başkan Yılmaz’a Özbek yöresel kıyafeti armağan edildi

Gerçekleşen bilgilendirmenin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkmen ve Özbek Büyükelçilere günün anısına yöresel ürünler sepeti ve belediyeye ait kurslarda filografi tel kırma tekniği ile yapılan Türk bayrağı hediye etti. Türkmenistan Türkiye Büyükelçisi Işankuli Amanlyev, Başkan Yılmaz’a ülkesine ait yazılı eserler armağan ederken, Özbekistan Türkiye Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev da Özbekistan yöresel kıyafetlerinden armağan etti. Hediye edilen yöresel kıyafeti giyen Yılmaz, Özbek Büyükelçi Agzamkhodjaev ile birlikte Türkiye-Özbekistan bayrakları önünde fotoğraf çektirdi.

Etiketler: