Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BANGLADEŞ'İN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU TSO’YU ZİYARET

BANGLADEŞ'İN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU TSO’YU ZİYARET
Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Dr. Mohammad Monirul Islam Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’i ziyarette bulundu.


Ziyarette; Türkiye ve Bangladeş arasındaki ekonomik ve kültürel anlamada yapılabilecekler konusunda gerçekleştirilebilecek faaliyetler hakkında görüşmeler yapıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan; Mohammad Monirul Islam; “Öncelikle ticaret odasına beni ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Bolu çok önemli bir şehir bizim için. Bangladeş Başkonsolosu olarak Türkiye ve özellikle Bolu ile ekonomik ve diğer konularda geliştirilebilecek iş birlikleri hakkında çalışmak istiyorum” dedi.

TÜRKİYE’YE ÇOK MİNNETTARIM”

Arakan’lı Müslümanların Bangladeş’e iltica etmek durumunda olmasıyla ile ilgili olarak, Myanmar hükümeti ile görüşmeler yapıldığını ifade eden Mohammad Monirul Islam; “Türkiye’ye çok minnettarım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin bu konuda çok yardımları oldu. Yaklaşık 1 milyondan fazla kişiye şu anda teknik koruma, sığınma sağlanıyor. Myanmar hükümeti ile de görüşmeler devam ediyor onların ülkelerine geri dönmelerini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEN YATIRIMCILARIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

Türkiye ve Bangladeş arsındaki ekonomik ilişkiler hakkında da bilgiler veren Mohammad Monirul Islam, iki ülkenin kardeş olduğunu belirtti. Islam; “Bangladeş son 10 yıldır ortalama olarak %6 büyüyen bir ülke. Geçen yılda %7 büyüdü Gayri Safi Milli Hasıla anlamında. 160 milyonluk bir nüfusa sahip ve bu büyük bir yük. Bangladeş ve Türkiye’nin ilişkileri kuruluşlarından itibaren başlayan yani henüz yeni bir ilişki, kardeşlik değil. İki devresinde kuruluş tarihlerinden itibaren geçerli olan bir kardeşlik söz konusu. Bu anlamda şu andaki ticaret hacmimiz 1.6 milyar dolar civarında Türkiye ile Bangladeş arasında gerçekleşen ticaret hacmi. Bunu daha çok büyütmeyi umut ediyorum. Bir de özel ekonomi bölgeleri oluşturuldu sizdeki organize sanayi, teşvik bölgeleri gibi. Bu bölgelere de Türkiye’den yatırımcıların gelmesini bekliyoruz. İki kardeş ülke arasında ilişkileri daha da canlandırabilirsek el ele tutuşabilirsek önümüzün açık olduğunu ifade edebilirim” diye konuştu.

“BOLU’YU ZİYARET ETMESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’te nezaket ziyaretinde bulunmasında ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Bugün Bolu iş dünyası olarak kardeş ülkemiz Bangladeş’ten değerli bir misafirimizi ağırlıyoruz. Biliyorsunuz başkonsolosumuz nezaket ziyareti gerçekleştiriyor. Hem kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda neler yapabileceğimiz konusunda istişare yapacağız kendileriyle. Bolu’yu ziyaret etmesi bizim için çok önemli hem ticari anlamda hem kardeşlik anlamında. Biliyorsunuz senelerin verdiği bir kardeşlik var. Bunu iş dünyası ile ilimize yansımalarını görmek isteriz” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret sonrasında TSO Başkanı Türker Ateş ve Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Dr. Mohammad Monirul Islam karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim ettiler. 

Etiketler: