Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ARICILARA EĞİTİM KONFERANSI

ARICILARA EĞİTİM KONFERANSI
Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, 2018 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında Narven Termal Kasabada Prof. Dr. Levent Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansa, Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, Bolu Arıcılar Birliği Başkanı İsmail Ünalan ve arıcılar katıldı.

Toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Bolu Arıcılar Birliği Başkanı İsmail Ünalan, birlik faaliyetlerinden bahsetti. Ünalan, “Tarım il müdürlüğünün yaptığı proje kapsamında arı çiftliği ünitemiz var. Çiftliğimizde pudra şekerini yeniledik yeni bir makine aldık, tabi bunu özel idare kaynaklarıyla karşıladık desteklerinden dolayı milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz. Şu anda kendi kekimizi yapıp kullanma fırsatına sahibiz.” diye konuştu.

Ünalan’ın ardından Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin konuşmasını yaptı. İhracatın önemine vurgu yapan Keskin, “Ülkemiz açısından arıcılık 2016 verilerine göre dünyada 2. sıradayız fakat ürün ihracatı konusunda aynı seviyede değiliz. Dünya ithalatında 2 milyarın üzerinde bir pay olmasına rağmen biz bu piyasanın yüzde 1.1’inde varız. Bu oranı bal üretimi oranımızla aynı seviyelere çekmemiz gerekmektedir. Bu eğitim çalışmalarının bu konulara ivme kazandıracağından eminim.” dedi.

Toplantıda son konuşmayı yapan Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, balın öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Özsoy, “Bolu’da bu kadar hemşerimizin balcılık yaptığını tahmin etmiyordum hepinizi tebrik ediyorum. Erkeklerin yapamadığı bir işi yapan teyzelerimiz ablalarımız var. Bölge müdürümüz de bahsetti, Çin’den sonra ikinci ülkeyiz. Ama ne kadar verim alıyoruz, ne kadar para kazanıyoruz o önemli. Ekonomide basit bir kural var para parayı çeker. Çiftçi para kazanacak, pancar da ekse, arı da yetiştirse. Dünyada bitmeyecek tek bir şey var o da gıda sektörü, hem görsel hem de yazılı medyadan takip ediyoruz. Hepimizin de başına geliyor, hastalıklar o kadar arttı ki, bu yüzden balın, arının verdiği ürünlerin değeri her geçen gün artıyor. Sizlere çok görev düşüyor, bizlere de düşen görevler varsa, elimizden geleni yaparız.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Levent Aydın, arıcılık faaliyetleri ile ilgili sunumunu yaptı.

 

Etiketler: