Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ARA DÖNEMİ FIRSATA ÇEVİRİN”

“ARA DÖNEMİ FIRSATA ÇEVİRİN”
Öğrencilerin beklediği yarıyıl tatili başlıyor. 2017 2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak'ta bitiyor. Bu tarihten sonra milyonlarca öğrenci 16 günlük sömestr tatiline girecek ve 5 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem başlıyor.


Peki; Yarıyıl tatili nasıl değerlendirilmeli? Öğrenciler sömestr tatilinde neler yapmalı? Ara sınıflarla, 12. Sınıflar tatili nasıl avantaja çevirebilir? Tüm soruların yanıtını Bolu Final Temel Lisesi Rehberlik Öğretmeni Nergiz Ülker verdi.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerin beklediği sömestr tatili başlıyor. 2017 – 2018 öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 20 Ocak Cuma günü başlayacak olan sömestr tatili tam 16 gün sürecek. 5 Şubat Pazartesi günü yeni dönem başlayacak. Öğrenciler, öğretmenler ve aileleri yakından ilgilendiren tatil dönemi, sosyal aktivitelerin yanı sıra eksikleri tamamlamak için de büyük bir fırsat. Bolu Final Temel Lisesi Rehberlik Öğretmeni Nergiz Ülker, sömestr tatilinde öğrencilerin ara dönemi nasıl fırsata çevirecekleri hakkında bilgiler verdi. Tatilin sadece gezmekten ve sosyal aktiviteler dışında eksikleri tamamlamanın en güzel zamanı olduğunu dile getiren Ülker, aileye zaman ayırmanın da önemli olduğunu söyledi.

“Eksikleri tamamlamanın en güzel zamanı”

Önemli olanın planlı çalışmak olduğunu söyleyen Ülker şu şekilde devam etti, “Ara tatil demek aslında öğrencilerimiz için uyumak, dinlenmek, gezmek, sosyal aktivitelerde bulunmak hatta bilgisayar oyunları demek. Ancak bunun yanında konu eksikliklerini tamamlamak için de son derece güzel bir fırsat. Öncelikle öğrencilerimiz kendilerine göre bir plan program yapıp eksikliklerini belirlemeli ve tam konularını da belirlemeliler. Bildiği konuların kısa bir tekrarını yaptıktan sonra da eksik konularını tamamlamalılar. Bu tekrarların yanında soru çözümüne de zaman ayırmalılar çünkü soru çözmek demek konu tekrarı yapmak demek. Tabi ki bu şu demek değil, bütün öğrencilerimiz 15 gün boyunca dersten kafasını kaldırmasın sürekli ders çalışsın dışarı çıkmasın gezmesin demek değil. Çalışmalarının yanında ailelerine zaman ayırsınlar sosyal kültürel aktivitelerde bulunsunlar ve tabi ki de dinlenmeyi unutmasınlar çünkü yorucu bir dönem geçirdik bu dönemin yorgunluğunu atmak için de kendilerine dinlenmek için zaman ayırmaları gerekiyor. Böylede ikinci döneme daha dinamik ve motive başlamış olurlar.”

“12. sınıfların önünde iki tane önemli sınav var”

Önemli iki sınava girecek olan 12. Sınıf öğrencilerini uyaran Ülker, “12. sınıflar için durum birazcık daha farklı, onlar bir tık daha sosyal aktivitelerini geride tutmaları gerekiyor çünkü onların önünde TYT ve YKS denilen önemli iki tane sınav var. Tabi ki sosyal aktivitelerinden geri kalmasınlar ama ara sınıflara göre bir tık daha az eğlenmeleri gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

“Sömestr programımız hazır”

Bolu Final Temel Lisesi olarak öğrencilerimiz için tatil yapmadıklarını söyleyen Ülker devamında şunları söyledi, “Biz 12.sınıf öğrencilerine 2 hafta boyunca kamp dönemi uyguluyoruz, eksik konular belirleniyor, tekrarlar yapılıyor ve deneme sınavı şeklinde devam ediyor. Ara sınıf guruplarına ise rehber öğretmenleri olarak eksik konularını belirledik ve o öğrencilere burada 5 günlük 5 er saatten oluşan bir tekrar ders gurubuna alacağız. Bu kamp programına önceliği konu eksiği olan öğrencileri alıyoruz ama isteyen bütün öğrencilerimizi bu kamp programına dahil ediyoruz.”

    

Etiketler: