Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ALLAR'DAN GERKONSAN AÇIKLAMASI

ALLAR'DAN GERKONSAN AÇIKLAMASI
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede’de bulunan Gerkonsan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gerkonsan’ı ekonomiye ve istihdama kazandırmak istediklerini söyleyen Allar, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerkonsan ile ilgili soruları cevapladı.

Gerkonsan’ı ekonomiye kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Allar şöyle konuştu; “Gerkonsan’la ilgili başbakanımıza bir dosya sunmuştuk. İl başkanımız başkanlığında, milletvekillerimizle ilgili kuruluşlarla bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Ancak takdir edersiniz ki, burası özelleştirildikten sonra bir firma burayı satın aldı. Akabinde firmanın 2012 yılı itibariyle de batması sonucu burası atıl durumda. Bunun %50’si şu an TMSF’de. 850 bin metrekarelik bir alan var burada. 850 bin metrekarenin 400 bin metrekaresi TMSF’ye devredilmiş durumda. Geri kalan da hacizli durumda. Bunun yanında biz bu konudaki çalışmalarımızı yerel yönetim olarak tüm sivil toplum kuruluşları ile beraber buraya kilitlenmiş durumdayız. Milli otomobil konusunda da 850 bin metrekare alan her yerde bulunmaz. Aynı zamanda organize sanayimizin yanında da 790 bin metrekare alanımız var. Gerede’de istihdam ile ilgili bir sıkıntı bulunmadığını özellikle ifade etmek isterim. İş beğenmeme durumu söz konusu. Türkiye’nin kronikleşmiş en önemli sorunlarından biri de budur. Şu anda Gerede’de ben işsizim diyen bir kardeşimizin olduğunu söylemek istemiyorum. Bize müracaat edenleri her türlü istihdam alanlarına yönlendiriyoruz. Şu anda organize sanayide göreve geldiğimizde 4 tane fabrika varken, bugün çalışan fabrika sayısını 14’e çıkardık. Bunlar son derece önemli gelişmeler, biz belediye başkanları olarak tüm ekibimizle beraber ilçenin yerel hizmetlerinde değil, istihdamında, ekonomisinde gelişiminde noktasında aynı hassasiyeti gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Gerkonsan’ı rahmetli Erbakan Hoca’nın emaneti ve kendimize bir olmazsa olmaz görüyoruz. İnşallah burayı hep beraber el ele verip, ekonomiye ve istihdama kazandırmak en büyük arzumuzdur.”

 

Etiketler: