Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİDE KONGRE HEYECANI SONA ERDİ

AK PARTİDE KONGRE HEYECANI SONA ERDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu 6. Olağan İl Kongresi Karaçayır Spor Salonunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Erdoğan’ın büyük bir coşku ile karşılandığı AK Parti kongresinde tek aday olan AK Parti mevcut İl Başkanı Nurettin Doğanay, tekrar il başkanlığına seçildi.

Kongrede partililerine hitap eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Kodlarını bizzat Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlemiş olduğu bu emanetin daha iyi temsil edilebilmesi için tüm hassasiyetleri de aynı zamanda donelerine sadık kaldı.” dedi.

Karaçayır Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Bolu 6. Olağan İl Kongresine başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Erol Kaya, Ravza Kavakçı, Siyasi Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu teşkilatları, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede, ilk konuşmayı AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay partililerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Öyle bir emanet ki; milletimiz tohumunu kendi elleriyle serpmiş ve aynı zamanda büyütmüş ve yeşertmiş. Vicdanın ve adaletin sesi olmuş. İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın şiarıyla yola çıkmış. Bu emanetin daha iyi temsil edilebilmesi için elbette ki tazelenmeye ve aynı zamanda yenilenmeye ihtiyaç var. Kongre süreçlerinin bu bağlamda bir bayrak yarışı olduğunu biliyoruz. Kongre süreçleri başladığı andan itibaren Bolu’da AK Parti teşkilatları olarak çoğulcu, müzakereci ve aynı zamanda farklı fikirlere önem ve değer veren ve bu farklı fikirlerin hepsini tek bir aday etrafında toplayan bir çalışma süreci geçirdik. Kodlarını bizzat Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlemiş olduğu bu emanetin daha iyi temsil edilebilmesi için tüm hassasiyetleri de aynı zamanda donelerine sadık kaldı.

Teşkilat mensubu arkadaşlarımızın şuurunu korumak için ve aynı zamanda hukukunu korumak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ettik. Kurulduğumuz günden bu yana özellikle bir ilk olmak üzere 9 ilçe kongremizin dokuzunda tek aday etrafında bütünleşerek birliğimizin ve beraberliğimizin tahsisi noktasında devamı noktasında önemli yollar kat ettik. Sayın Genel Başkanım değerli hazirun takriben2,5 yıllık süre içerisinde dava arkadaşlarımız ile birlikte can siperhane elimizden geldiği kadar çalışıyoruz ve çaba sarfediyoruz. Bu süre içerisinde bir genel seçim, bir referandum ve aynı zamanda eli kanlı bir darbe süresi geçirdik. Ama rabbime hamd ediyorum ve şükrediyorum ki; sizler gibi dava arkadaşları ile buluşturduğu için. Allah hepinizden razı olsun.”

Doğanay’ın ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasını yaptı. Yılmaz şunları söyledi; “Arkamızda Cumhurbaşkanımız var. Hükümetimiz var, Milletvekillerimiz var asıl millet olarak siz varsınız. Siz olmazsanız biz olmadığımızın bilincindeyiz. Saygım duyuyorum sizlere. Bolumuz küçük bir şehir. Köyle şehir karışımı bir il. Coğrafya muazzam. Cennet gibi bir coğrafya. Arazisinin %65’i ormanlarla kaplı. 200 kadar göl ve göleti olan tarımsal arazimiz az. Sadece %15’lerde. Meralarla kaplı bir alan. Ama özel bir coğrafya. Bu özel coğrafyayı Allah çok özel kişilere nasip etmiş. Dünya’da 4 mevsimin doyasıya yaşandığı tek yer varsa burası da Bolu. Onun için ‘Tabiatın Kalbi’ diyoruz Bolu’ya. Bolumuzun geleceği, Bolu turizm kenti olacak, Bolu spor kenti olacak. Sporun her branşının kamp merkezi olacak. Bolu sağlık kenti olacak. Bolu, üniversite kenti olacak. Bu amaca yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aldığımız mesafe sizler sayesinde çok fazla. Öyle bir Bolu inşa ediyoruz ki, bu özel coğrafyayla uyumlu bir kenti oluşturmaya çalışıyoruz. Bolu, bütün ilçeleri, beldeleri ve merkeziyle birlikte bu amaca yönelik hizmet ettiğini bilesiniz. Göreve geldiğimizden bu yana da bu çalışmaları sürdürdüğümüzün görüntüsünü görüyorsunuz. Onun için bu coğrafyadaki bu ili için Cumhurbaşkanımızın bir hedefi var. 2023 yılında dünyada Türkiye, ilk 10 ülke arasına ekonomik anlamda girecek. Bolu içinde iddiamız şu. 2023 hedeflerinde Bolu dünyada yaşanabilir ilk 10 kent arasına girecek. Desteklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

Kongrenin devamında bir konuşma da AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptı. Küpçü partililerine hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Sosyal bilimciler AK Partiyi şöyle tarif ediyor, insanlar AK Partiye oy vermekle aslında kendi hayallerine, kendi özlemlerine ve kendi düşlerine oy verdi ve verilen oylar hamd olsun boşa gitmedi. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata dair ülkemiz her alanda bir değişim yaşadı. Değiştik, dönüştük, geliştik. Ama AK Parti 2001’de başlamış bir siyasal hareket değil. Aslında biz AK Parti ile beraber kendi hikayemizle, kendi mazimizle, medeniyet kodlarımızla tanışmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve AK Parti siyasal hareketi bize belki anne babamız olmayabilirdi, kimsemiz olmayabilirdi, bu coğrafyanın garipleri ve yetimleri olmadığımızı, bu coğrafyanın öznesi olduğumuzu hatırlattı. Bunun üzerine AK Parti siyaset yaptı. Mazisi ile istikbali arasında bir medeniyet bağı kurdu. Reisimiz bize kızıl elmayı işaret etti. Akşemseddin’in torunu, Fatih’in torunu olduğumuzu öğütlediği gibi, hedefler koymuştu. 2053’e, 2071’e ilişkin hedefler koydu.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarınca yapılan çalışmalar sayesinde milletin refah seviyesinin yükseldiğini ifade eden Ataş, ülkenin daha da kalkınması için daha yapacakları işleri bulunduğunu kaydetti. Ataş, Bolu teşkilatının partilerini mahcup etmediğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Zeytin Dalı, terör örgütlerine, Türkiye'yi işgal etmeye çalışan hainlere karşı sürdürülen bir operasyondur. Bizler liderimizin arkasında dimdik durmaya devam edersek, birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edebilirsek, kardeşliğimizi pekiştirebilirsek, dedikoduculara, fitnecilere prim vermezsek, aramızı bozmak isteyenlere fırsat vermezsek, saflarımızı sık tutabilirsek, zafer sizlerin ve inananların olacaktır. Bundan sonraki süreçte kadrolarımız olarak bilesiniz ki, bugüne kadar gösterdiğiniz performanstan daha fazla performans göstermenizi bekliyoruz. 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin gelecek 100 yılını şekillendirecek en önemli eşiklerden birisidir. Onun için tüm fedakarlıkları yapmaya mecburuz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da her türlü fedakarlığı yapmaya mecburuz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da kongrenin Bolu'ya yakışan bir atmosferde yapıldığını anlatarak, 2019'da belediye seçimlerinin ardından milletvekili seçimlerinin yapılacağını anımsattı. Kaya, 2019'daki seçimlere birlik ve beraberlik içinde gideceklerini dile getirerek, AK Parti'nin Türkiye'yi 3 kat büyüttüğünü söyledi. AK Parti'nin Türkiye'yi daha iyi noktalara getireceğini anlatan Kaya, ilk günkü aşkla bayrağı kendilerinden sonrakilere devredeceklerini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise kongrelerin bayrak yarışı yapılan önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, kongrelerin bir bayram havasında geçtiğini söyledi. AK Parti'nin en önemli gücünün teşkilatlar ile kongrelerinde sağlandığı birlik ve beraberlik duygusu olduğunu ifade eden Muş, 2019 yılında tüm teşkilatı önemli seçimler beklediğini kaydetti. Muş, elde edilen neticelerin bundan sonra ülkeyi ulaştıracakları konumun en önemli göstergesi olduğunu vurgulayarak, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Kongrede son konuşmayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan’ın salondan ayrılmasının ardından, kongreye geçildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan seçimde mevcut İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu İl Başkanlığına tekrar seçildi.

Doğanay’ın listesinde şu isimler yer alıyor: Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Mazhar Bozoğlu, Suat Güner, Hasan Kanca, Cemil Akay, Sinan Seymen, İbrahim Yılmaz, Emine Aydemir, Oğuzhan Özçelik, Salih Aziz Ardıhan, Özgür Arı, Zerrin Yavuz Açıkalın, Nuri Teke, Ramazan Zengin, Hakan Özsoy, Selma Ünal, Taha Furkan Sönmezel, Nuray Malkoç, Duran Bayrak, Ahmet Uzunoğlan, Faruk Gören, Sabri Gökdemir, Yakup Cüneyt Koparan, Zühtü Böçgün, Ali İmran Çatana, Hatice Dinç, Mustafa Nuri Gürsoy, Kamil Özkan, Zeynep Karataş, Nur Kübra Hendekcigil.

Disiplin Kurulu Üyeleri; Kenan Bulut, Kemal Aydınöz, Mehtap Demirses Burku, İsmail Erkoç, Durmuş Tunç

Demokrasi ve hakem kurulu: Mehmet Arıkan, Hüsniye Bayram, Nigar Öztürk

Büyük kongre delegeleri: Nurettin Doğanay, Alaaddin Yılmaz, Arzu Aydın, Samet Kocadağ, Yaşar Yüceer, Ahmet Eker.

Etiketler: