Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AFRİKA’DAN BOLU’YA GELDİLER

AFRİKA’DAN BOLU’YA GELDİLER
Afrika kıtasından gelip Bolu’da bilgisayar öğreniyorlar! Bolu’da yabancı uyruklu öğrenciler, Bolu Belediyesi ile İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslara katılarak bilgisayar öğreniyor.



Bolu’da, Bolu Belediyesi ve İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde bilgisayardan el sanatlarına, kemandan aşçılığa kadar yüzden farklı kurs düzenleniyor. Yılın 12 ayı açık olan ücretsiz kurslar vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğü gibi yabancı öğrencilerin de dikkatini çekmeyi başardı.

Bilgisayar kursuna 10 yabancı katıldı

Afrika kıtasındaki Nijer, Güney Sudan, Madagaskar, Liberya Gine, Çad gibi farklı ülkelerden gelerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) lisans eğitimi alan 10 yabancı öğrenci, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde açılan 160 saatlik bilgisayar işletmenliği kursuna katıldı.

Eğitimi başarıyla tamamladılar

Yabancı öğrenciler, hafta içi her akşam kursa gelerek İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi’nce görevlendirilen Bilgisayar Öğretmeni Sevim Kapucu’dan temel bilgisayar kullanımı, Office programları gibi farklı konularda sıkı bir eğitim gördü. 2 ay süren eğitim maratonunun ardından yabancı kursiyerler, dün gerçekleşen son ders ile kursu başarıyla tamamladı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar sertifikasını almaya hak kazandı.

“Hem bilgilerimizi pekiştirdik, hem de yeni insanlar tanıdık”

4 yıldır Bolu’da yaşayan AİBÜ sosyoloji bölümü öğrencisi 24 yaşındaki Azara Baye, kurslarda arkadaşlarının tavsiyesi üzerine katılmaya karar verdiklerini ifade etti. Temel bilgisayar kullanımı ve Office programları hakkında eğitim gördüğünden bahseden Nijer vatandaşı Baye, gördükleri eğitimler sayesinde birçok şey öğrendiğini söyledi. Türkiye’yi ve Bolu’yu çok sevdiğini söyleyen Baye ayrıca, kendilerine bu imkânı sağlayan Bolu Belediyesi’ne de teşekkür etti.  Güney Sudan’dan 5 ay önce gelen AİBÜ İktisat Bölümü hazırlık öğrencisi 20 yaşındaki Peter Majur Ayuen de kurslar sayesinde hem bilgisayar bilgilerini pekiştirdiklerini, hem de yeni insanlar tanıdıklarını belirterek, diğer arkadaşlarına da kursları önerdiğini ifade etti.

Kurs başvuruları için geç kalmayın

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Bolu Belediyesi ve İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yüzden fazla kurs açıldığını belirtti. Kurslara vatandaşların yanı sıra yabancı öğrencilerin de ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Yılmaz, talepler doğrultusunda kursları açmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Bilgisayardan el sanatlarına, kemandan aşçılığa kadar yüzlerce kurs için başvuruların aralıksız devam ettiğini belirten Yılmaz, kurslara katılmak isteyen herkesin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden veya Karaçayır nikâh salonu bitişiğinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nden yapılabileceğini bildirdi.