Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE SİGARAYI BIRAKANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ

9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE SİGARAYI BIRAKANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ
Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, sigarayı bırakan basın mensuplarına teşekkür belgesi verdi. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında sigarayı bırakan basın mensupları Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.


Haber: Aslı Akış

 Bolu İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Özsarı, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, Bolu İl Sağlık müdürlüğü personeli, Köroğlu Televizyonu Haber Müdürü Rasim Özdemir, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu üyeleri Mert Minisker ve Umut Dura, CHP Bolu Basın Danışmanı Ayşegül Aydın katıldı.

BİRÇOK HASTALIĞI TETİKLİYOR

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Sigara başta akciğer kanseri olmak üzere birçok kanser türüne, ölü doğum, kısırlık, kalp krizi, felç, KOAH, kalp damar hastalıkları gibi birçok hastalığa sebep olarak bireylerin sağlığını kaybetmesine, buna bağlı olarak sağlık harcamalarının artmasına ve sosyal ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Yani sigara yalnızca bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir sorundur. Sigarayı bırakma konusunda göstermiş olduğunuz istikrarlı adımlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bırakmayı düşünüp, cesaret edemeyen ve erteleyenlere bu davranışınızın ilham verici ve örnek bir hareket olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Sigara bırakmak isteyen vatandaşlara da basın olarak verilen destekten ötürü teşekkür eden Demirkol, sigarayı bırakma konusunda öncülük yapan basın mensuplarına gösterdikleri özveri ve sigara içen herkesi uyarma, bırakmaya teşvik etme konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Açıklamaların ardından sigarayı bırakan basın mensupları ile pasta kesildi ve Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.