Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

'81 İLDE 81 MİLYAR ADIM ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ' DÜZENLENECEK

'81 İLDE 81 MİLYAR ADIM ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ' DÜZENLENECEK
Cumhurbaşkanlığının 20 Mayıs 2022 tarih ve 2022/3 sayılı Genelgesi ile doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığı ülkemizde, Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu haftanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacağı belirtildi.

Bu çerçevede; çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kamuoyunun çevre konusunda duyarlılığının geliştirilmesi amacıyla Türkiye Çevre Haftası, 2022 yılında sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil yaşam vurgusu sloganıyla İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

05 Haziran 2022 Pazar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen okulların sorumlu öğretmen ve idarecileri, Çevre Müfettişi öğrenciler ile diğer davetlilerin katılımıyla, Demokrasi Meydanından Kent Meydanına (Valilik Önü) doğru “İlk Adım Çevre Yürüyüşü” Bakanlığımız ve diğer İl Müdürlüklerimizle eş zamanlı olarak saat 14:30’da başlayacak şekilde gerçekleştirilecek.

İlk Adım Çevre Yürüyüşünün ardından, saat 15:00’da Kent Meydanında 05 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası programı düzenlenecek.

Programda; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek olup, konuşmaların ardından Gazipaşa İlkokulu öğrencileri tarafından düzenlenecek olan Mini Dans gösterisi ve Şarkı etkinliğinin ardından Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından halk oyunları gösterisi yapılacak.

Halk oyunları gösterisinden sonra Gazipaşa İlkokulu öğrencileri tarafından Atık Defilesi gerçekleştirilecek olup ardından 100.Yıl Ortaokulu tarafından “Atıklardan Yeni Bir Dünya”, Gazipaşa İlkokulu tarafından  “Doğaya Bir Nefes”,  Milli Egemenlik İlkokulu ve Paşaköy İlkokulu tarafından “Akıllı Şehir Tasarımları”, Köroğlu İlkokulu tarafından “Atıklara Can Ver” ve Mudurnu Dumlupınar İlkokulu tarafından “Çöp Müzesi” isimli çalışmaların sergilendiği “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği” sergisi gezilecek.

06 Haziran 2022 Pazartesi

05 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce Bolu Valisi Erkan Kılıç makamına bir ziyaret düzenlenecek.

07 Haziran 2022 Salı

Saat 11:00’de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve saat 14:00’de Milli Egemenlik İlkokulunda öğrencilere yönelik “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği” konulu Çevre Eğitimi düzenlenecek.

08 Haziran 2022 Çarşamba

Saat 11.00-15.00 arasında Abant Tabiat Parkında (Abant-Taşkesti yolu 1.km) görevli okulların sorumlu öğretmen ve idarecileri, çevre müfettişi öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Huzurevi sakinleri ile diğer kurum temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla uçurtma şenliği, piknik ve çevre temizliğinin yapılacağı “Çevre Müfettişleri Buluşuyor” etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlikte Martı Uçurtma Kulübü tarafından özel uçurtmaların yer aldığı  uçurtma gösterisi de yapılacak.
Etiketler: bolu haberler