Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

8 İLÇEDE SOKAK HAYVANLARI BESLENDİ

8 İLÇEDE SOKAK HAYVANLARI BESLENDİ
Bolu’nun 8 farklı ilçesinde, resmi bir kurumun desteğiyle, HAÇİKO tarafından sokak hayvanlarını besleme etkinliği yapıldı.

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), 8 farklı ilçede sokak hayvanlarına besleme yaptı. Köy ve kırsal kesimlerde yoğunlaşan beslemeler sırasında, kaymakamlıklara ve ilçe kurumlarına da mamalar teslim edildi.

Çalışmaya ilişkin HAÇİKO Bolu İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, “Önceliğimiz açlık ile mücadele bu topraklarda... 5 farklı ilçemize yapılan toplu salımlardan dolayı yüzlerce canimiz açlık, soğuk ve hastalık ile mücadele ediyor. Bolu'da yine bir ilki yaparak 8 farklı ilçemize (Dörtdivan. Yeniçağa, Gerede, Mengen, Mudurnu Göynük, Kıbrısçık, Seben) resmi bir kurumdan aldığımız yardımlar ile eş zamanlı yardım ve besleme yapmış olmanın buruk sevincini yaşıyoruz. Hassasiyet ve ilgi ve desteklerinden dolayı Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı'na sonsuz teşekkürlerimiz ile bu organizasyonda destek olan herkese ve yanımızda olan kahramanlarımıza da sonsuz teşekkürler” ifadeleri kullanıldı.

KURUMLAR DA BESLEME ÇALIŞMASINA KATILDI

Dernek tarafından mamaların teslim edilmesinin akabinde kaymakamlıklar aracılığıyla jandarma ve polis personeli sorumluluk bölgelerinde besleme yaptı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, çalışmaya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Müdürlüğümüz personeli sorumluluk sahamızda yaşayan sokak hayvanlarının olumsuz kış şartlarında aç kalmamaları için Bolu İl Özel İdaresi desteğiyle Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneğinden (HAÇİKO) temin edilen mamalar ve yemler sokaktaki dostlarımıza dağıtım yapılmıştır” ifadelerini kullandı.