Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü- BOLU

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü- BOLU
Demokrasi Meydanından başlayıp Kent meydanına kadar Belediye bandosu eşliğindeki yürüyüşe; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve eşi Güler Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu Kadın Platformunu temsil eden derneklerin başkanları, üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.


Anıt Park’a gelen gurup Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk heykeline çelenk bıraktı.

“EN BÜYÜK MUTLULUKLARIN BAŞINDAKİ KAHRAMANDIR KADIN”

Bolu Kadın Dayanışması adına Bolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Aşık, İnsanların devamı için kadının olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek;  “Adama olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın olmak. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru hayatın can damarıdır kadın olmak. İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi en büyük mutlulukların başındaki kahramandır kadın. Küçük şeylerden mutlu olan mutlu olduğunu da mutlu olmasını da sebep olanı unutmayandır kadın. Hep zarar gören ama kimseye zarar vermeyendir kadın. Allah’ın kadını bir emanet olarak verdiğini unutan adamalara adam olmadıklarını sessizce anlatan aktördür kadın. Şehit tabutuna sarılmış gözyaşı döken şehit anasıdır. Bebeği sırtında Kurtuluş Savaşında mermi taşıyandır. En asil alın terinin en muhteşem sahibidir. İnsan olmanın vesilesidir kadın. Havva’dır, Latife hanımdır, Şerife bacıdır, Zübeyde annedir kadın. Kadın her Martta adına istatistikler tutulan 9 Martta da unutulandır. Kıymeti kıymetsizleştirenlerin arasında dimdik duran candan öte candır” şeklinde konuştu.

“28 GÜNDE 47 KADIN ÖLMEDİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Şubat ayında ölmeyen ama öldürülen kadınların olduğuna vurgu yapan Aşık; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde ülkemizde, dünyada kadınlar tüm emeklerini hayatta kalmak adına harcıyorlar. Sadece Şubat ayında 28 günde tam 47 kadın ölmedi öldürüldü. Kadın toplumda yer edinme, saygınlık kazanması dışında hayatta kalmak için emek harcıyor. Dünyanın neresinde zulüm, ölüm, işkence varsa tepki vermemiz insanlığımızın göstergesidir. 28 günde öldürülen 47 hemcinsimiz için ve diğer ezilen ölen kadınlar için devlet, millet ve burada toplanmış sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelip çözüm arayışına girdiğimiz gün toplumun hiçbir ferdini, hiçbir kesimini ayrıştırmadan, ötekileştirmeden canımız yandığı gün ismi, dini, milliyeti fark etmeksizin sadece insan olduğu için yan yana geldiğimiz gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe dair süslü sözler söyleyebileceğime inanıyorum. Kadın sorunu tüm insanlığın sorunudur. Kadınlar özgür ve eşit olmadığı sürece yeryüzü özgürleşmeyecektir. Daha az can acıtan 8 Martları kutlamak değil anlamak temennisi ile hepinizi saygı ile selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Bolu Kadın Platformu toplu fotoğraf çektirdi.