Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

77 personele ödül

77 personele ödül


Bolu Belediyesi Etik Kurulu tarafından, örnek davranış sergileyen 77 personele teşekkür belgesi verildi.

Bolu Belediyesi Spor Salonunda düzenlenen ödül törenine, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, birim müdürleri ve ödüle layık görülen personel katıldı.

Ödül töreninden önce bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ödül alan personele örnek davranışları ve çalışkanlıkları için teşekkür etti. Bolu’ya birlikte hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Biz geçici hizmet eriyiz, asıl kalıcı hizmet eri sizlersiniz. Bizler bugün varız, yarın olmayabiliriz. Bolu’yu yaşanılabilir bir dünya şehri yapma konusunda ki gayretleri olan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşimizi severek yaptığımız zaman, netice alabiliriz. Eğer sevmeden yaptığımız bir iş olursa, o bizim üzerimize yük olur ve o yükü kaldırmakta zorlanırız.

Aynı işi birçok insan yapıyor ve bunların içinde göze batanlar oluyor. Bunların onurlandırılması lazım. Hatta daha sağlıklı çalışılabilmesi için, işlerin daha rahat yürüyebilmesi için teklifler gerekiyor. Bu tekliflerin içinde çok uçuk, lüzumsuz teklifler olabilir ama en azından yaptığı işe sahip çıktığını gösterir. Hele ki uygulanabilir teklif üreten varsa, o zaman onun eli öpülür. Eğer biz hizmet elçileriysek ki belediyeler hizmetkârdır. Bunu da ‘Allah razı olsun’ lafını alarak kendimizi tatmin ediyoruz.

Sizler bir ekip tarafından, uzun süreli gözlemler sayesinde seçilmiş insanlarsınız. Diğer arkadaşlarımızın da çok yoğun çalıştıklarını ve Bolu’yu çok iyi noktalara getirdiği biliyoruz. Ancak şunu bilesiniz ki; ne kadar hizmet etsek Bolu’ya azdır. Çünkü bu il, Allah’ın çok özel bir coğrafya bahşettiği bir ildir. Böyle bir ilde, belediye gibi hizmet eri olan bir yapıda çalışıyor olmaktan ve sizlerle beraber olmaktan dolayı son derece mutluyum. Şehirde her dolaştığımda, şehirde gördüğüm eksiklikleri çözmek için bana şef geliyor ama yapılıp da hoş karşılananları görünce de müthiş gurur duyuyorum. Bu yapılanların tamamını sizler yaptığınız için, siz benden daha fazla gurur duymak durumundasınız.

Ben inanıyorum ki bu şehir, adım adım dünyada yaşanabilir en güzel şehirlerden biri olmaya doğru gidiyor. Bu çalışmalar içinde katkı veren ve neredeyse bin küsur insan arasından 77 kişi arasına girebildiğiniz için sizleri özellikle kutluyorum. İnşallah bu başarılarınız, diğer başarılı olma adayı olan arkadaşlarınıza da örnek olur. Hep beraber bu başarıları tırmandırarak hayır dualar alırız. Belediye olarak yaptığımız her şeyden hayır dua almıyoruz, bazı çalışmalarımız için bize kızıyorlar, belki de beklemediğimiz şekilde davranıyorlar. Hak etmediğimiz şekilde davrananların yanı sıra Allah razı olsun diyenler sayesinde kötü lafların tamamı unutulabiliyor. Bunu sizlerle sağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç Bolu’ya hizmette daha kusursuz geçireceğimiz döneme doğru gireriz. Bu ülke bizim, bu ülkeye içerden ve dışardan ne kadar tazyik geldiğini biliyorsunuz. Hizmetlerimizle Bolu’da bu tazyike rağmen güzel hizmetler sağlayabilirsek, belki dışarıdan gelen o tazyiklerden bunalan insanımızın da biraz olsun rahat nefes almasına vesile olabiliriz. Biz ne yaparsak yapalım, mutlu edemediğimiz insanlar da olacaktır. Onlara da belki, bu kadar güzel bir yerde yaşamanın, mutsuzluk değil de mutluluğa doğru gitmesi konusunda destek olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu tür insanların belki de biraz realiteye ihtiyacı var. Aşağıda, yaşlılara, kendi başına kalmış insanlara konuşmalar yapıyoruz, terapiler yapıyoruz. Öyle bir ekibimiz de var. Bu ekiple onlara gittiğimiz zaman onlar kendilerini çok mutlu hissediyorlar. En yakınlarının belediyeden gelen terapistler olduğuna inanıyorlar. Dua ediyorlar, işte Bolu’da yaşayıp da Bolu’nun coğrafyasının nimetlerinden istifade edemeyen ve kendisini rahatsız hisseden insanlara da terapist göndermemiz gerekir. Onlara yaklaşmanın yollarını bulmalıyız diyorum.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından, ödüle layık görülen 77 personele teşekkür belgeleri takdim edildi.