Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

7 YILDA 5 MAZBATA

7 YILDA 5 MAZBATA
31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası Bolu’da 15 yıllık Alaaddin Yılmaz dönemine son veren CHP’li Tanju Özcan, 7 yılda gerçekleşen seçimlerde toplam 5 mazbata alarak neredeyse bir rekora imza attı. Tanju Özcan, 35 yıl aradan sonra milletvekili seçilerek ilk mazbatasını 2011 yılında alırken, şimdi de Bolu Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı ve hizmete hazırlanıyor.

HABER: ÖMER ÇETİNASLAN

31 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrasıyla konuşulmaya devam ediyor. Seçimler sonunda Bolu’da yaklaşık 7 bin 500 oy farkı ile Bolu’nun yeni belediye başkanı seçilen Tanju Özcan, 2011 yılından 2019 yılına kadar toplam 5 mazbata alarak dikkatleri üzerine çekti.

İLK MAZBATA 2011’DE

CHP’li Özcan, ilk olarak 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde %20 oyla meclise girmeye hak kazandı. Bu Özcan’ın ilk mazbatasıydı. Hatta bu durum Bolu’da 35 yıl aradan sonra meclise milletvekili gönderen Cumhuriyet Halk Partisi için önemli bir sonuç olarak hafızalara kazındı. Tanju Özcan bu başarısıyla, sadece Bolu’da değil tüm Türkiye’de konuşulan bir isim oldu.

2015’DE İKİ MAZBATA ALDI

Takvimler 7 Haziran 2015 yılını gösterdiğinde Türkiye yine sandık başına gitti. Bu seçimde de Tanju Özcan, CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 132 sandalyesinden birine sahip oldu. Bu kez %25’e yakın bir oyla Özcan, Bolu halkının desteğini alarak ikinci kez milletvekili seçildi. Aynı yıl Türkiye’de erken seçim kararı alındı. 1 Kasım 2015’teki erken seçim sonrası Bolu’da sonuç çok fazla değişmedi ve Tanju Özcan üçüncü kez mazbatasını alarak Bolu’yu TBMM’de temsil etmeye devam etti.

2018 SEÇİMLERİ

Geçtiğimiz yıl Haziran Ayında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri de oldukça çekişmeye sahne oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’li Muharrem İnce’ye açık destek veren Tanju Özcan Bolu’nun üç milletvekili ile temsil edildiği TBMM’de Bolu’da %20 oy ile tekrar Milletvekili olarak seçildi. 4’üncü kez mazbatasını alan Tanju Özcan 9 ay vekil olarak görev yaptıktan sonra Bolu Belediye Başkanı olabilmek için kolları sıvadı.

SON MAZBATA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN

Partisi tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi aday olarak gösterilen Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı olabilmek için var gücüyle çalıştı. Bolu’da bütün mahalleleri, esnafı, kurumları ve STK’ları gezerek vatandaştan destek isteyen Tanju Özcan, sandıkların açılmasıyla birlikte mükafatını aldı. %52’lik oyla Bolu’nun yeni Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan 3 Nisan Çarşamba günü 5’inci mazbatasını aldı. Özcan Cuma günü öğleden sonra Demokrasi Meydanında düzenlenecek törenle Alaaddin Yılmaz’dan görevini devralacak.