Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“7 TANE KÖYÜMÜZ MAĞDURİYETTEN KURTULSUN”

“7 TANE KÖYÜMÜZ MAĞDURİYETTEN KURTULSUN”
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısında söz alarak Sazakiçi Grup Köyleri’nin asfalt kaplama ihalesi ile ilgili konuştu. Beykoz; “bir türlü onaylanamayan bir ihale ile biz o köylülere eziyet çektiriyoruz. Toz yutturuyoruz, köylülerle ilgili sıkıntı çektiriyoruz, buradaki insanların dertlerine deva olacak bu meclistir” dedi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Sazakiçi Grup Köyleri’nin asfalt kaplama ihalesinin bitirilip köylerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Beykoz, meclis olarak gerekli parayı çıkardıklarını belirterek komisyonun üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

“İHALENİN BİRAN ÖNCE SONUÇLANDIRILMASI GEREKİYOR”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Grup başkanvekili Erhan Beykoz, Sazakiçi Grup Köyleri’nin asfalt kaplama ihalesine İGM olarak girme ve ihaleyi takip etme şanslarının olmadığını ifade ederek; “Karamanlarda bir cenazemiz vardı. Cenazeye giderken o köy yolunu gördüğümüzde vicdanım sızladı. Temmuzda yapılan ihalenin iptali, aradan geçen 3 aylık zaman ve bu arada yapılması planlanan ama bir türlü onaylanamayan bir ihale ile biz o köylülere eziyet çektiriyoruz. Toz yutturuyoruz, köylülerle ilgili sıkıntı çektiriyoruz, buradaki insanların dertlerine deva olacak bu meclistir. Bizim ihaleye girme gibi bir şansımız yok. İhaleyi takip etmek gibi bir şansımız yok. Buradaki meclis bizden de alacağınız destekle bu ihalenin biran önce bitirilmesi gerekiyor. İhalenin biran önce sonuçlandırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“7 TANE KÖYÜMÜZ MAĞDURİYETTEN KURTULSUN”

Beykoz; iklim şartlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatarak; “Bolu’nun iklim şartlarını hepimiz biliyoruz. Ayın 15’inden sonra yapacağımız asfaltlamalar buralarda ciddi sıkıntılar yaratabilir. İlgili arkadaşlarla görüşmenizi istiyorum. Burada suçlu hiçbir bürokrat arkadaşımız değildir. İhaleye çıkacak dosyayı bürokratın üstüne atarak, sanki suçlu bürokratmış gibi yaparak dairemiz bürokratlarını da işin içine katmanın bir anlamı yoktur. Bu yol yapılacak. Bu ihalenin bitmesi gerekiyor. Bizim görevimiz parayı çıkarmaktır. Meclis olarak parayı çıkardık mı? Çıkardık. Payını da hazırladık. Üstüne düşeni de ilgili komisyon yapacak. Ayın 15’inden önce bu ihale bitsin. Oradaki 7 tane köyümüz mağduriyetten kurtulsun. Eğer yapılmazsa bu vebalin altında hepimiz eziliriz” diye konuştu.

“D-100 STANDARTLARINDA YAPILARAK HİZMETE AÇILACAKTIR”         

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, son iki yıldır çalışmaların devam ettiğini aktararak; “Gerçekten alt yapısıyla, genişlemesiyle ilgili çalışmalar yapıldı. Muhtarlarımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Çalışmalar esnasında İl Özel İdaresinin yanında durarak, vatandaşlar kendi tarlalarından fedakarlık ederek D-100 standardında alt yapısı gerçekleştirildi. İhale noktasında bizim işimiz değil. Biz meclis olarak ihale nasıl gider, nasıl ilerler bu ihalede yokuz. Ancak bildiğim kadarıyla bugün ya da yarın çalışmalar başlıyor. Altına 20cm’lik mekanik bir malzeme serilerek 10 km’lik kısma 15 güne kadar D-100 standartlarında yapılarak hizmete açılacaktır. Vatandaşlarımız sıkıntı çektiler. Yapabileceğimiz bir şey yok. Bazen böyle sıkıntılar yaşanabiliyor. Sıkıntılar çekilmeden de rahat edilemiyor ama çevre köylüleri D-100 standardında yola kavuşacaklar. Çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: bolu haberler